"Am dureri menstruale insuportabile"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru Andreea - Sibiu, F. AS nr. 1082)

1. Am avut și eu aceeași problemă și am rezol­­vat-o cu ajutorul unui medicament recomandat de un medic foarte bun. Medicamentul se numește Linestrenol. Eu am luat un singur flacon și nu am mai avut nici du­reri, nici n-am mai vărsat. Nu-mi amintesc modul de ad­minis­trare (au trecut zece ani de când l-am folosit), dar cred că te poate lămuri orice farmacistă cum și cât tre­buie administrat. Nu te sfătuiesc să depășești un flacon. Succes.
CRINA - București

2. Și eu m-am confruntat cu problema dvs. și un ginecolog mi-a recomandat un anticoncepțional numit Rigevidon. După două luni de la prima administrare nu am mai avut ciclu dureros și nici după aceea (au trecut opt ani). Sfătuiți-vă cu un medic cum să-l luați ca să nu apară probleme hormonale. Vă doresc sănătate,
ILEANA M. - loc. Bucium, jud. Alba

3. Durerea care apare la ciclul menstrual se numește dismenoree. Am suferit și eu de această boală acum 20 de ani. Nu există tratament medica­mentos eficace. Trata­mentul este exclusiv naturist și vindecă definitiv. Cu șapte-opt zile înainte de ciclu, se beau două-trei căni pe zi de ceai de coada-șoricelului, infuzie dintr-o lingură de flori la o cană de apă. Efectul este garantat, dar apare abia după două-trei luni, așa că trebuie puțină perse­verență. Vă doresc sănătate,
ANIȘOARA - Câmpina

4. Am suferit și eu câțiva ani de aceeași durere "soră cu moartea", care mă epuiza. Dar cu ajutorul lui Dum­nezeu, mergând într-o zi la farmacie, o domnișoară care vindea acolo mi-a recomandat Fasconal. Cu toate că toți îl cunoaștem ca fiind un bun analgezic pentru dure­rea de cap, mie mi-a făcut foarte bine. Luați-l înainte ca durerea să devină insuportabilă, pentru că altfel îl vo­mați și nu mai are efect.
M. C. - Slatina

"Nu mă pot vindeca de anexită cu niciun tratament"
(Răspuns pentru ELENA - Vatra Dornei, F. AS nr. 1146)


Am citit anunțul dvs. în legătură cu boala pe care o aveți și știu cât de chi­nuitoare este, pentru că și eu am avut anexită cronică, timp de șase ani de zile. Dar am descoperit un medicament natu­rist (s-a scris despre el și în "For­mula AS"): CARPICON (supozitoare pe bază de rășină de conifere și ceară de albine). Se administrează de două ori pe zi, intrarectal din a cincea zi a ciclului men­­strual, timp de 19 zile, lunar. Tratamen­tul poate să dureze șase luni consecutiv. Am băut zilnic ceaiuri din coada-șori­celului și coada-calu­lui. Vă recomand să faceți chiar și băi de șezut din aceste plante, în fiecare seară. Beam până la șase căni de 200 ml/zi, în loc de apă, din aceste ceaiuri, destul de concentrate. Cum între­rupeam și nu mai beam, simp­tomele apă­reau din nou (dureri în zona ova­relor). Am urmat și un trata­ment cu Metroni­dazol - trei compri­mate pe zi, Diclofenac - pastile, Po­lidin - injectabil și am con­sumat multe citrice. În zona ova­relor îmi puneam sticle cu apă caldă, mai ales în se­zonul rece, când durerile se accen­tuează, iar iarna nu pur­tam decât pantaloni. Mâinile și picioarele trebuie protejate cât mai bine de frig și de apă rece. Când criza devenea acută, cu febră și dureri persis­tente, luam Doxiciclină - una pe zi, până la terminarea foliei. Sper ca acest tratament să vă fie de folos și să vă faceți bine cât mai curând. Rugați-vă la Sfânta Paraschiva (moaștele Sfintei sunt la Catedrala din Iași), pentru că și eu eram disperată, din cauza durerilor și a faptului că nu puteam avea copii. Dar mi-am pus toată nădejdea în Sfânta Cu­vioasă Paraschiva, care m-a ajutat să mă vin­dec de aceas­tă boală, și să aduc pe lume o fetiță. Îi mulțumesc lui Dumnezeu din su­flet și vă doresc și dvs. să vă ajute așa cum mi-a ajutat mie, să vă vin­decați de această boală cum­plită.
LAURA N. - Sibiu

"Am fost diagnosticată cu papilomatoză vaginală"
(Răspuns pentru ELENA T., F. AS nr. 1187)


De papilomatoză vaginală scăpați în felul următor: timp de zece zile faceți spălături cu ceai din flori de sal­câm. În fiecare seară, introduceți în vagin miere de albine din luna mai. Succes.
IULIA - Târgu-Jiu

"Caut tratament pentru conjunctivită"
(Răspuns pentru CORINA S. - Cluj, F. AS nr. 1211)


1. Încercați următorul re­mediu natu­rist, care în cazul meu a dat rezultate: pu­neți în ochi picături de ceai de găl­benele, în care adăugați bitter suedez (la o cană mare de ceai se adaugă cinci picături de bitter). Ștergeți-vă și pleoapele cu ceai de gălbe­nele și apoi ungeți-le cu alifie de gălbenele, care se găsește la Plafar și în farmacii. Un alt remediu este mierea de tei, care se în­căl­zește puțin ca să se înmoaie și se pune di­mi­neața în colțul ochiului dinspre nas (us­tură și lăcrimați). Înainte de a aplica toa­­te acestea, trebuie să fiți curată pe mâini. Aveți grijă ca secreția de la ochiul bolnav să nu ajun­gă și la ochiul sănătos. Prosopul, perna și bat­ista - strict personale.
ANA M. - București

2. Știu pe cineva care s-a vin­decat de conjunc­tivită cu ceai din frunze de scoruș de munte (Sorbus aucuparia). În­cer­cați, că merită. Vă doresc sănătate.
NINA - Brăila

3. La vârsta de patru ani am suferit de conjunctivită acută. Mi-a fost recomandată stațiunea Băile Herculane și, mai precis, fantasticul izvor care se află acolo și care vin­decă bolile de ochi. De ce îl numesc fan­tastic? Pentru că după zece zile de trata­ment, boala a fost vindecată.
LUCIAN G. - Târgu-Jiu

"Pe un picior am niște pete roz, care se înroșesc la căldură"
(Răspuns pentru DIANA - Bârlad, jud. Vaslui, F. AS nr. 1332)


Deși ați omis să faceți o descriere mai amplă a acestor pete, pe mine m-a frapat izbitor asemănarea lor cu cele pe care le-am avut și eu, pe care le-am vindecat, și cărora le voi face un mic is­to­ric, pentru a găsi, astfel, simi­litudini. M-aș bucura enorm dacă leacul meu le va veni de hac.
În urmă cu mulți ani, aproape de laba piciorului mi-a apărut o pată micuță, căreia nu i-am dat nicio atenție. Cu trecerea timpului însă, am constatat că ea își mărește dimensiunea, ba că face și "pui", la început la fel de mici ca ea dar, mărindu-se toate, în cele din urmă s-au unit. Mi-au apărut apoi și pe celălalt picior, înmul­țindu-se iarăși și iarăși, până mi-au ajuns mai sus de talie. A fost un adevărat coșmar. În pofida tuturor trata­mentelor ce mi-au fost prescrise de numeroși medici la care am apelat (am consultat chiar și un "con­siliu" de cinci medici), petele n-au dispărut. Absolut nimic nu mi-a folo­sit... până într-o binecuvântată zi când am întâlnit un om, pentru a cărui sănătate m-am rugat mul­tă vreme după aceea lui Dum­nezeu, un medic ceva mai în vârstă, profesor univer­sitar la Iași, care m-a sfătuit (zâmbind poznaș de mi­nunea ce urma s-o spună, probabil) să mă dau cu unsoare arsă de la mașini, că e un excelent pro­dus vegetal. De la un garaj unde se aflau numai camioa­ne, am căpătat boțul negricios și miraculos de unsoare, adu­nat de mecanici de pe compo­nentele mo­torului și, ajunsă în goană acasă, m-am și uns. Încă din seara aceleiași zile, pe­­te­le au și început să se de­coloreze, iar după circa trei-pa­tru zile, nici nu se mai pu­tea bănui că fuseseră pe-acolo. Incredibil, nu? Pe mine m-au torturat numai șapte luni, dar dacă nu le găseam leacul, cât mai pătimeam? Acum, să vi le descriu: aveau culoarea roz des­chis, iar conturul, abia per­ceptibil, de un roz ceva mai închis. Nu mă mân­cau, nu mă usturau, erau netede și catifelate la pipăit. Am bănuit atunci că de vină a fost apa de la ștrand, dar cine știe... Vă atenționez, totuși, că de cu­rând am citit într-un pliant-reclamă pen­tru ule­iurile de ma­șini, că mai nou, în componența aces­to­ra se adau­­gă și chimicale pentru îmbunătățirea lor. In­te­­resați-vă dacă și cu unso­rile se procedează la fel astăzi. Dacă nu, urgent și fără ză­bavă, încercați re­țeta mea, mai întâi însă pe o suprafață mică, să ve­deți despre ce e vorba.
ANA T. - Bacău

"La 68 de ani, mă confrunt cu urticarie cronică"
(Răspuns pentru EUGENIA - Pitești, F. AS nr. 1360)


Primele condiții de vindecare a bolilor de piele cau­zate de alimentație sau medicamente ar fi:
* O alimen­tație preponderent naturistă din le­gume, fructe, lactate, sucuri proaspete etc., cel puțin trei-patru zile pe săptă­mână.
* Ceai vitaminizant și mineralizant (tonic gene­ral) din: trei-frați-pătați, păpădie, mușețel, frunze de nuc, coada-șoricelului, cătină și izmă, în părți egale - o lingură de amestec la 0,5 litru apă, infuzat circa 5 minute, care se va bea zilnic în loc de apă, îndulcit cu miere de albine polifloră.
* Presopunctură: se vor masa tălpile, de două-trei ori pe zi, în ședințe a câte 10-15 minute fiecare.
TRAIAN M. - Cluj

"Am mari probleme cu inima, dar nu mă pot opera"
(Răspuns pentru MIRELA - București, F. AS nr. 1361)


Vă recomand un vin pentru inimă pe care l-am luat și eu și care este foarte, foarte eficient: zece ră­dăcini fru­moa­se de pătrunjel, cu frunze cu tot, se spală bine cu un burete de sârmă, apoi se dau pe răzătoarea mare (frunzele se taie mărunt) și se pun la fiert într-un litru de vin alb curat, vreme de 10-15 minute. Se adaugă trei-patru linguri de oțet de mere, se strecoară și se îndulcește cu două-patru linguri de miere. Se bagă la sticlă, se ține la rece și se beau în fiecare dimineață câte 50 ml. Ceaiul de vâsc (macerat la rece) face și el minuni.
IONEL I. - Baia de Fier, jud. Gorj