"Sufăr de hemispasm facial și nu pot vorbi bine"

Cititor Formula AS
"Mamei mele i-a fost depistat un nodul pe plămân"

Acum câteva luni, mamei mele i-a fost de­pistat un nodul pe plămâ­nul drept, cu diametrul de 6 mm. A făcut tratamentul prescris, apoi a făcut o altă radiografie, dar nodulul nu s-a micșorat. Ia medica­mente în continuare, dar se simte slăbită. Există vreun tratament comple­men­tar care ar putea ajuta la re­sorbirea nodulului? Mama tră­iește și muncește în Spa­nia, așa că nu am mai multe detalii despre boala ei. Vă mulțumesc.
LOREDANA - Vaslui

"Caut tratament pentru dureri în zona cervicală și ale membrelor"

Doresc un tratament pentru dureri neuropate (coloană cervicală, mâini și picioare). Am folosit tot felul de unguente și capsule, dar fără rezultat. Dacă cineva cunoaște un tratament care să mă ajute mai mult, îl rog să mi-l spună. Vă mulțu­mesc foarte mult și aștept răspunsul în revista "Formula AS". Accept atât un tratament alopat, cât și unul naturist.
L. V. - Iași
(Adresați-vă de urgență d-lui dr. neurolog Onaca, de la Clinica BIO-MEDICA din București. Tel. 021/311.77.93.)


"Sufăr de hemispasm facial și nu pot vorbi bine"

Sufăr de ceva vreme de hemispasm facial, boală care face să nu pot vorbi bine și nici mân­ca. Vă rog, ajutați-mă să scap de această sufe­rință, recomandându-mi un trata­ment eficace. Vă mulțumesc.
MARIOARA D. - Brașov

"De trei ani nu reușesc să mă vindec de eczemă dishidrozică"

Acum trei ani am fost diagnosticat cu eczemă dishidrozică: îmi apar vezicule mici cu lichid, care îmi provoacă o mâncărime groaznică, mai ales pe mâini. Am ur­mat tratamente cu ceaiuri, cu unguente, cu tinc­tură de trei-frați-pătați, ulei de cătină, aloe vera, dar eczema reapare. Dacă folosesc mai mult același trata­ment, la un mo­ment dat nu mai are niciun efect. Îmi puteți re­comanda un remediu naturist eficient? Vă rog din suflet să mă ajutați!
PETRE - Brăila

"Caut un leac pentru gastrită medicamentoasă"

De la un tratament prelungit cu antibiotice am făcut o gastrită medicamen­toasă groaz­nică, greu de suportat. Îi rog pe cei care au tre­­cut printr-o situație ase­mă­nătoare să mă ajute cu un tra­ta­ment eficient (doar naturist). Vă mulțumesc!
SIMONA - Câmpulung Moldovenesc

"Din cauza unor edeme la picioare, nu mai pot să merg"

De doi ani mă confrunt cu starea de "picioare grele", aproape nu mai pot să merg, nu îmi pot păstra echilibrul, mi-au apărut edeme în jurul genun­chilor (în interiorul picioarelor) de mări­mea unui pumn (umflături) care au coborât și mai jos, pe o lungime de 10-15 cm.
M-am adresat câtorva medici din Brașov, care mi-au spus că nu au cu ce să mă ajute. Mi s-au făcut două ecografii Doppler la membrele infe­rioare, diagnosticul fiind de limfedem. Am luat suplimente alimentare recomandate: Endo­lex, Ginkor-Forte, Limfadren, De­tralex, Fluxiv, Diolex. Am cheltuit sume importante pen­tru toate medicamentele ce mi-au fost recomandate, am făcut 20 de ședințe de drenaj limfatic (foarte scumpe), dar nu am obținut niciun rezultat. Am văzut la TV alte persoane cu această boală (în altă țară) cărora li s-a propus operația. Rugă­mintea mea este să-mi comunicați dacă știți un spital din țară, un medic care poate să mă ajute, pentru a scăpa de această boală. Dacă știți alte medicamente sau tratamente, vă rog să mă aju­tați. Vă mulțumesc anticipat!
G. V. - Brașov

"Prietena mea are enteropatie glutenică"

Prietena mea, în vârstă de 51 de ani, a fost internată în secția de gas­tro­enterologie, cu diag­nosticul entero­patie glutenică. Cu toa­te că a urmat tratamentele prescrise de medic, nu poate să mănânce aproape nimic. Laptele, fructele, dulciurile, grăsimile, pâinea, sucurile - toate aces­­tea îi provoacă niște arsuri insuportabile. Pe zi ce trece îi este din ce în ce mai rău și slăbește foarte tare. V-aș ruga, dacă știți vreun remediu, să mă anunțați prin inter­mediul acestei minunate reviste. Vă mulțu­mesc!
TEODORA - București

"La doar 7 ani, băiețelul meu face des afte bucale"

Am un băiețel în vârstă de 7 ani, care face foarte des afte bucale (aproape lunar). Pentru că sunt foarte dureroase, nici nu poa­te mânca. Dacă știe cineva un leac împotriva aces­tor afte, i-aș fi foarte recunos­că­toa­re. Vă mulțu­mesc.
LARISA - Tulcea

"Sufăr de artrită gutoasă"

Mă numesc Cornel și sunt pen­sionar. Su­făr de artrită gu­toasă, iar durerile provocate de această boală îmi îngreu­nează bătrânețea, și așa chinuită. Vă rog din suflet să mă sfă­tuiți cum să scap de această boală, sau dați-mi o adresă sau un număr de tele­fon al unui naturopat care m-ar putea aju­ta. Vă mulțumesc.
CORNEL F. - București

"Am emfizem pulmonar"
Am 69 de ani și în decembrie 2018, am fost diagnosticat cu em­fizem pulmonar lob inferior drept. Apelez la dvs., cu rugămintea de a-mi recomanda un tratament na­turist pentru sufe­rința mea, să nu ajung la operație. Cu respect,
LIVIU - Craiova

"Mi s-a pus diagnosticul foliculită"

Acum patru ani mi s-a pus diagnosticul foliculită, și de atunci nu reușesc să mă vindec. Prima dată mi s-a recomandat unguen­tul Fu­cidin, care însă nu a avut niciun efect. Am făcut apoi tratament cu Baneocin (pudră și unguent), ceai de mușețel, bitter suedez, aloe vera, dar fără niciun rezultat. Vă rog să îmi recomandați un tra­ta­ment și, dacă este posi­bil, un bun doctor der­ma­tolog, deoarece nu mai pot suporta această si­tuație. Vă mulțumesc.
ADRIANA - București

"Mă doare gâtul și nu pot respira normal"

Dragi cititori, am 47 de ani și mă lupt cu o boală căreia nu-i găsesc leacul. Mă doare în gât și mă ustură permanent, zi și noapte, parcă ar fi o rană. Câteo­dată simt că mă apasă o greutate, de la gât până la stomac, pe căile respiratorii, nu am aer și nu mai pot respira normal. În plus, mă doare capul și am amețeli. Am fost la doctori, am fost internat, dar fiecare doctor îmi dădea alt diagnostic. Am luat multe medicamente, dar fără niciun rezultat; boala mea se agra­vează. Nu știu unde să mai merg și ce să mai iau. Vă rog din suflet să mă ajutați. Vă mulțumesc mult!
RADU T. - Bacău

"Tata este paralizat și are arsuri în corp"

Acum un an, în urma unui accident vascular cerebral, tata a paralizat pe partea stângă. Cu toate tratamentele urmate, nu și-a revenit decât foarte puțin. Marea problemă este că se plânge de arsuri foarte mari în tot corpul, mai ales la pi­cioare. Nu poate dormi, pune întruna com­prese cu apă rece, dar fără niciun rezultat. Dacă știți vreun reme­diu pentru această suferință, vă rog să ne ajutați. Cu mulțumiri,
GABRIELA - jud. Neamț

"După operația de adenom de prostată, am scurgeri de urină"

Am 71 de ani și în ianuarie am suferit o operație de adenom de prostată, în urma căreia am rămas cu o scurgere de urină. Medicul care m-a operat mi-a spus că trebuie să mai fac o operație, dar eu am insuficiență cardiacă gradul IV și mi-e teamă că inima mea nu va mai rezista la altă intervenție chirurgicală. Dar nici situația asta n-o mai pot suporta! Port pamperși și m-am umplut de bube. Ce mai, trăiesc un coșmar! Vă rog din suflet să mă ajutați! Cu mulțumiri,
S. G.

"Fratele meu are pneumonie interstițială"

Fratele meu are 39 de ani și a fost diagnosticat cu pneu­monie interstițială idiopatică. Face tra­tament cu ciclo­fosfamidă, dar starea de sănătate nu i s-a îmbu­nătățit deloc. Aș dori să aflu dacă există un tratament naturist. Cu mul­țumiri,
CARMEN - București