Săptămâna 12-18 iulie

Tana Rosca
Intrăm în weekend pe un fundal neprielnic dru­murilor, fie ele lungi sau scurte. Mercur se miș­că retrograd în Leu, găsindu-se alături de Marte, pla­neta accidentelor. Împreună, cele două planete se confruntă cu Uranus în Taur, care, în acest con­text, intensifică aceste riscuri. Uranus stăpânește, printre altele, aparatura electrică și electronică dar și avi­ația, deci nu ar fi de mirare ca aparatura elec­tro­cas­nică și cea electronică să ne dea de furcă sau, da­că avem de întreprins călătorii cu avionul, să ne tre­zim în cine știe ce încurcături. Nici nu se potolește bine acest vârtej de energii nefaste, că avem parte de eclipsa parțială de Lună din zodia Capricornului, care se întâmplă marți seară. Spre deosebire de fru­moasa eclipsă de Soare din 2 iulie, aceasta vine cu aspecte încărcate, dar fiind doar o eclipsă parțială de Lună, are o energie mai slabă. Energia ce-o ca­rac­terizează este cea a marelui malefic Saturn. Stea­ua fixă activată de eclipsa de Lună, Deneb Algedi, ne ajută să luăm decizii majore. Imaginea domici­liului lunar în care se petrece eclipsa reprezintă o pi­sică cu cap de câine, două animale cu energie ire­conciliabilă. Mesajul e "nu se mai poate așa", e vor­ba despre separări ori divorțuri, care, oricât de ne­dorite ar fi, pun punct unor situații imposibile. O altă conotație a eclipsei este începutul conva­les­cen­ței, după o boală îndelungată, fizică, emoțională sau spirituală.

Semnele cardinale:

BERBECII care-și dau seama în week­end că s-au produs anumite încurcături legate de bani, nu ar trebui să se grăbească să reacționeze. Ca urmare a eclipsei, e posibil să fa­ceți o mișcare profesională care se cerea de mult făcută.
RACII care s-au bucurat de ajutor din partea apropiaților s-ar putea trezi într-o situație delicată, de exemplu, ca cineva care a luat deja un împrumut nereturnat să le mai ceară bani. Eclipsa din semnul dvs. din 2, vă poate motiva să ieșiți din diverse asocieri nocive.
BALANȚELE n-ar trebui să dea curs insistențelor unui prieten cu care au mai făcut o dată o afacere perdantă, de-a mai încerca una. E improbabil să reușească. Eclipsa vă poate determina să încheiați o relație cu cineva din familie care nu mai e de mult echitabilă.
CAPRICORNII care au o afacere în de­rulare s-ar putea să constate că ceva nu e în ordine cu ea. Dacă aveți un asociat din străinătate, s-ar putea ca belelele să vină de acolo. Eclipsa din semnul dvs. vă poate arăta din ce parteneriate păguboase trebuie să ieșiți.

Semnele fixe:

TAURII ar face mai bine dacă nu s-ar întâlni cu cei din familie, pe perioada weekend-ului, căci pot ieși certuri. Nici nu vă apu­cați de reparații prin casă. Este posibil ca în urma eclipsei să vă dați seama de ne­voia de-a renunța la o călătorie sau un proiect de studii.
LEII, influențați de Mercur retrograd plus Marte în semnul lor, sunt irascibili și repeziți. Ar fi bine să vă abțineți însă de la comentarii despre șefii dvs. Mai ales că eclipsa de marți vă poate afecta și relațiile cu colegii, dar și sănătatea, cu precădere oasele.
SCORPIONII au de-a face cu un par­tener de cuplu ori de afaceri imprevizibil, la finele săptămânii. Mai bine petreceți weekend-ul separat, mai ales că se poate să aveți și chestiuni profesionale de rezolvat din urmă. Marți vă puteți hotărî să puneți capăt unor amiciții nepotrivite.
VĂRSĂTORII n-ar trebui să îi adune în același loc pe cei din familie cu par­tenerul, la sfârșitul săptămânii, căci între cele două părți pot ieși scântei.

Semnele cardinale:

GEMENII au ocazia de a se dumiri, pe final de săptămână, de falsitatea unor așa-ziși prieteni. De marți încolo, vă lămuriți care dintre afacerile sau investițiile dvs. nu mai merită susținute.
FECIOARELE aflate la drum lung ar pu­tea întâmpina probleme neașteptate. Se poate ca un prieten să vă lase baltă, ca ur­mare a intrigilor unui dușman al dvs. ascuns. O re­lație amoroasă se poa­te încheia după eclipsa de marți.
SĂGETĂTORII au nevoie de mare grijă în privința sănătății către sfârșitul săptă­mânii. Nu vă agitați, ca să nu faceți insom­nii, purtați încălțăminte confortabilă. Eclipsa vă poate determina să renunțați la o sursă de bani.
PEȘTII care-și doresc să socializeze în weekend ar trebui să-i evite pe prieteni și pe colegi. Petreceți mai bine cu persoana iu­bită sau cu copiii. Menajați-vă și să­nătatea. Se poa­te ca eclipsa să provoace o des­păr­țire nedorită dar inevitabilă între dvs. și cineva din apro­piere.