Apicolscience și misterul mierii albastre

Florentin Popa
- Vindecare cu plante medicinale și produse apicole -

Știați că există miere albastră? De curând, am văzut-o și am gustat-o. Este 100% na­tu­rală și are un potențial vindecător fa­bulos. Și nu este doar rezultatul muncii albinelor, ci și al unui cercetător științific cu o experiență enor­­mă în domeniul chimiei orga­nice, care i-a adău­gat în compoziție o mul­ți­me de extracte de plante me­dicinale. Mai exact, este vorba de d-na Ileana Telem­bici, de la firma APICOL­SCIENCE. În vârstă de 74 de ani, este do­vada vie a efi­cienței tra­tamen­telor naturis­te, având o vioi­ciune fizică și o minte tonică, pe care mulți tineri ar invi­dia-o. Cu doam­na cercetător am intrat în­tr-un dialog fas­cinant despre vin­decarea cu plan­te medicinale și produse ale stupului...

- Stimată doamnă, în primul rând, vreau să vă felicit pentru mierea albastră, pe care tocmai am gustat-o. Văzându-i compo­ziția, trebuie să re­cunosc că am fost intimidat de... complexitatea ei. Cum v-a venit ideea să produceți ceva atât de inovator?

- "Mierea albastră", cum îi spuneți dvs., se numește de fapt APICOL 12 GAMMA. "Apicol" pentru că suportul său este mierea și lăptișorul de matcă, și "12", pentru că acesta este numărul de in­gre­diente din miere. Cât despre "gamma", lucrurile sunt mai complexe: Gamma este numele unor ra­dia­ții electromagnetice foarte dăunătoare pentru organismul uman. Radiațiile gamma sunt cele care au produs, prntre altele, explozia de cancere și afec­țiuni imunitare după accidentul de la Cernobîl.

- Să înțeleg că mierea albastră este un trata­ment contra bolilor produse de radiații?

- E mai mult decât atât! Inițial a fost gândit ca un produs menit susținerii pacienților cu boli grave de tipul cancerului, deficiențelor imunitare grave și infecțiilor cronicizate, cu tulpini bacteriene re­zistente. Ulterior, ne-am dat seama că produsul poa­te acționa sinergic cu medicația alopată, împo­tri­va bolilor grave. Colaborarea cu medicii ne ajută să obținem rapid informații despre eficiența produ­selor pe care le realizăm. Prima oară am văzut efec­tele lăptișorului de matcă, ale astragalusului și ale tămâiei în miere, la un pacient cu tumoră intes­ti­nală recidivantă, care nu mai răspundea la chimio­terapie. După trei luni de cură cu această combi­nație, asociată tratamentului de bază, boala a stag­nat. După alte trei luni, cancerul a intrat în remisie, iar acum, după trei ani, pacientul duce, practic, o viață normală.

- Cum ați ajuns la o formulă atât de comple­xă, capabilă să asigure protecție față de radiațiile dăunătoare?

- APICOL 12 GAMMA s-a născut în urma unei întâlniri pline de învățăminte cu doi cercetători - unul din India, altul din Germania. Ei erau angre­nați într-un studiu-pilot cu un pigment albastru, extras din alge, pe care-l administrau unui grup de copii cu leucemie din Ucraina. Această țară încă mai suferă după dezastrul nuclear de la Cernobîl și, inițial, autoritățile au aprobat tratarea copiilor cu acest extract de alge, iar efectele contra diferi­telor tipuri de leucemie, inclusiv unele considerate greu tratabile, au fost mai mult decât încurajatoare. Apoi a apărut ceva de neconceput: autoritățile au blocat studiul și i-au dat afară din spital pe cei doi cercetători, fără nicio explicație. Când i-am întâl­nit, cei doi ne-au vorbit despre rezultatele cercetă­rilor lor impresionante. Ulterior, am adăugat pig­mentul albastru din alge în produsul nostru apicol. Rezultatul a fost această miere albastră, care ne-a depășit și nouă toate așteptările!

- În afara cancerului și a leucemiei, în ce afec­țiuni mai este eficient APICOL 12 GAMMA?

- Practic, poate fi folosită în orice afecțiune în care este necesară regenerarea. Sfera sa de acțiune pornește de la vindecarea rănilor și recuperarea post-operatorie și merge până la regenerarea endo­crină și nervoasă. Există numeroase studii care arată că pigmentul albastru din alge și lăptișorul de matcă sunt cei mai puternici stimulenți cunoscuți ai celulelor stem. Or, aceste celule stem sunt capa­bile să regenereze incredibil organismul. În sclero­za multiplă, de pildă, rezultatele sunt peste aștep­tări. La pacienții la care boala s-a declanșat cu mulți ani în urmă, calitatea vieții crește prin această sti­mulare. Curele succesive cu APICOL 12 GAMMA ajută pacientul să devină mai optimist, mai calm, îi îmbunătățește coordonarea membrelor și vorbi­rea, îi crește tonusul muscular. La pacienții cu de­but recent al sclerozei multiple, recuperarea poate fi și de 100%, iar pe analiza imagistică apare regenerarea tecii de mielină!

- Impresionant! API­COL 12 GAMMA are efecte și în tratarea infecțiilor recidivante, cum ar fi cele urinare sau respiratorii?

- În acest context, trebuie să vă spun că APICOL 12 GAMMA este doar unul dintre cele peste o sută de produse apifitoterapeutice pe care le avem în diferite stadii de omo­logare și producție. Con­tra infecțiilor bacteriene re­zistente noi recoman­dăm aso­cierea la tratamentul medicamentos pre­scris de medic a unui produs pe bază de păstură, lăptișor de matcă și plante cu pigmenți roșii. Puteți să-i spuneți miere roșie, pentru că are o nuanță pu­ternică roșie violacee. Pe piață o găsiți sub numele de APICOL 7 ALPHA. Mierea roșie potențează ac­țiunea anti­bioticelor folosite contra infecțiilor uri­nare sau respiratorii. După o cură de trei luni cu APICOL 7 ALPHA, imunitatea generală crește, la fel și rezis­tența la orice fel de infecție.

- APICOL 7 ALPHA este eficient și împotriva răcelilor, care mai nou apar în toate anotim­pu­rile?

- Da, dar contra răcelii ușoare, eu recomand re­medii mai simple, cum ar fi propolisul în miere, care, înghițit foarte lent, în doze repetate, elimină durerile și infecția în gât. Dacă se ajunge și la tuse ori dificultate în respirație, atunci este recomandat produsul RESPIRATOR, care conține extract de pin în miere, foarte eficient contra catarului respi­rator și a tusei.

- Ce produse apicole recomandați în cazul in­somniei, care cunoaște o răspândire tot mai mare în ultimele decenii?

- În cazul tulburărilor de somn, cum ar fi difi­cultatea în adormire sau trezirile nocturne frec­ven­te, noi vorbim de așa-numita reconstrucție a som­nu­lui. Foarte mulți oameni ne cer "ceva în miere" ca să poată dormi. Celor mai mulți le-am reco­man­dat APICOL 12 GAMMA, foarte eficient pen­tru re­generarea nervoasă, dar după câteva zile s-au în­tors dezamăgiți. De ce? Pentru că cei mai mulți pa­cienți cu insomnie își creează așteptarea falsă ca un produs naturist să acționeze precum unul alopat: sedându-i rapid și făcându-i să cadă într-un somn letargic. Ei bine, produsele apicole sunt somnifere mult mai bune, pentru că ele ajută la așa-numita re­construcție a somnului, doar că nu acționează in­stantaneu. Pentru că actul de a dormi este mult mai complex decât ar părea, necesitând reacții bio­chi­mice la nivelul creierului care se reglează în timp.

- Și are răbdare un pacient cu insomnie să-și reconstruiască somnul când el este disperat după odihnă?

- Până la urmă da, pentru că... nu are de ales. Îmi vine în minte cazul unei doamne care suferea de insomnie de 20 de ani. Luase, de-a lungul tim­pu­lui, toate somniferele imaginabile. Multe nu func­ționau deloc, altele o ajutau la început, apoi fie își pierdeau eficiența, fie îi creau stări de amețeală, lipsă de concentrare, letargie. A luat o versiune mai veche a APICOL 12 GAMMA, iar după o lună, reușea să nu se mai trezească atât de des noaptea. În a treia lună de cură, a reușit pentru prima oară să doarmă 10 ore neîntrerupte. În glumă, ne-a în­tre­bat dacă putem să-i dăm și ceva care să o tre­zească...

- Există produse apicole efi­ciente și pentru tulburările de premenopauză și post-me­nopauză?

- Depinde de momentul în care se începe tratamentul. Da­că nu există afecțiuni grave deja instalate, varianta simplă și eficientă este administrarea lăptișorului de matcă în miere cu concentrație 30%. Două lin­gu­rițe din acest produs, admi­nis­trate zilnic, în cure de câte 3 luni, diminuează treptat frec­ven­ța bufeurilor, a stărilor de nervozitate și de depresie întâlnite în premeno­pau­ză. Același trata­ment, dar luat în timpul meno­pau­zei, duce la o îmbunătățire extraordinară a calității vieții. În plus, face - într-o anumită măsură - rever­sibile proce­sele de degradare specifice vâr­stei. To­tul este ca pa­cienta să aibă răbdare și să fie consec­ventă, pen­tru că produsele apicole nu acțio­nea­ză la acest ni­vel în câteva zile sau săptămâni. În schimb, după câteva cure succesive, acțiunea întineritoare de reglaj hormonal și nervos este ui­mitoare!

- O ultimă întrebare: care este secretul uimi­toarei dvs. energii, dar și al creativității în dome­niul apiterapiei și fitoterapiei?

- În primul rând, faptul că muncesc! N-am ac­ceptat niciodată statutul de... pensionar! Îmi place enorm munca pe care o fac, îmi aduce bucurie și mă întinerește, deopotrivă. Apoi, trebuie să recu­nosc că sunt cel mai mare consumator al produse­lor la crearea cărora particip!


Îi puteți adresa întrebări d-nei cercetător ILEANA TELEMBICI sau puteți comanda produsele menționate în acest articol la tel. 0735.217.808 sau de pe site-ul https://apicolscience.ro/