Cosmetică pe malul mării - Apă sărată și nisip

Iulia Vlad
- Se tot vorbește despre binele pe care marea îl face sănătății, și aproape deloc despre efectul ei magic asupra pielii trupului și obrazului. O neglijență pe care o reparăm în rândurile următoare, prin câteva rețete de top -

Piele de mătase cu apă sărată

Efectele de înfrumusețare ale apei de mare sunt cunoscute de secole, ea fiind inclusă în sute de rețete. Apa de mare, algele și sarea sunt integrate în produsele cosmetice pentru calitățile lor detoxifiante, revitalizante, energi­zante, antiinflamatoare și antiseptice. Dar efectul efectelor se obține pe malul mării, unde "materia primă" e nesfârșită și proaspătă.
Chiar după prima baie în mare, pielea devine mai moale și mai fină. Apa de mare e hidratantă și pielea recuperează mai multă umiditate. Nu ezitați să vă înmuiați și obrazul în apă, înotând, sau, pur și simplu, spălându-vă. Lăsați, apoi, apa să se usuce pe față. Studiile au arătat că are un rol fortifiant și regenerator, iar prin algele marine, sare și iod, este puternic antibacteriană și antifun­gică, ceea ce o face "medica­ment" pentru multe dintre bolile pielii.
Valurile fac parte, și ele, din pro­gramul de fru­musețe. Acționează asu­pra corpului ca un masaj, care remodelează corpul și estompează celulita. Pen­­tru asta este însă ne­voie să vă mișcați "țintit". Dacă nu știți să înotați, în­cercați să "alergați" scu­fun­dați în apă până la brâu. Opoziția apei este un masaj excepțional pentru fortifi­carea corpului.
Dacă vă doriți să aduceți marea acasă, apelați la apă de mare "la sti­clă" sau la sare de mare - se găsesc în magazine naturiste, plafaruri, far­macii. E însă important să folosiți sare de mare nerafinată, neprocesată chimic, cât mai aproape de starea ei naturală, astfel încât să își păstreze intacte compoziția și proprietățile.

Scrub cu sare de mare

Pentru a obține o piele ca nouă, cu­­rățată de celulele moarte, se masează după duș, pe corpul umed, sare mari­nă, cu mișcări circulare. În acest fel, celulele moarte sunt îndepărtate, cir­cu­lația sanguină este stimulată și pie­lea absoarbe minerale valoroase prin pori. Clătiți apoi cu apă călduță. Ulte­rior, aplicați o cremă hidra­tantă.

Loțiune tonică cu apă de mare

Seara, pulverizați pe obraz, pe zo­nele cu coșuri și acnee, apă de mare sau o linguriță de sare de mare, dizol­vată în 50 ml de apă. Nu vă clătiți până dimineața. Dacă folosiți loțiu­nea pentru întregul corp, clătiți-vă du­pă 2 ore.

Mască cu sare de mare

Dizolvați o lingură de sare de ma­re în puțină apă, adăugați o lingură cu miere și aplicați prepa­ratul pe față. Lăsați să acționeze 20 minute, apoi îndepărtați-l ușor, cu miș­cări circu­lare. Clătiți-vă cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă. Poate fi folosită și pentru corp. Are efect antibac­te­rian, "scoate" toxinele din pie­le, este foarte potrivită pentru acnee și coșuri.

Nisip pentru ten frumos

Luați de pe plajă cel mai curat ni­sip posibil și amestecați-l cu puțină sare marină, apă, ulei de măsline și câteva picături de ulei esen­țial de lă­mâie, cimbru sau mentă. Masați în­treg corpul umed după baie și exfo­lie­rea este gata. Se poate aplica și pe față. Curăță profund pielea.