NEVERSEA - Clocot de muzici pe malul mării

Dana Ene
G-Eazy, Jessie J, Afrojack, Lost Frequen­cies, Steve Aoki, Rudimental Dj, Jamie Jones, Tale of Us, DJ Snake, Sean Paul, Andy C, Chinese Man, Wilkinson DJ Set, Flux Pavilion, Subfocus DJ Set sunt doar câțiva dintre cei peste 150 de muzicieni ce vor urca la începutul lunii iulie pe scena festivalului NEVERSEA.

Aflat la cea de-a treia ediție, cel mai mare festival pe plajă din România combină muzica cu soarele și marea. "7 scene, patru zile și nopți de neuitat", asta promit organizatorii. Iar muzicienii invitați să cânte la Marea Neagră au fost aleși pe sprân­ceană, printre ei aflându-se unii dintre cei mai versați DJ-ei ai momentului, care însuflețesc petrecerile de la Ibiza, sau soliști la mare modă în rândul tinerilor de azi. Deși toți merită a fi remarcați, noi am decis să vorbim astăzi despre Jessie J (pe numele ei real Jessica Ellen Cornish), o englezoaică de 31 de ani, cu o experiență scenică impresionantă, care ne-a mai trecut pragul și în 2012 și, mai recent, anul trecut, când a venit pe scena "Electric Castle". La Bon­țida, britanica a făcut adevărate furori, câști­gând simpatie în plus când a invitat-o alături de ea, pe scenă, pe Adalia, o fetiță de numai 10 ani, din Cluj, ca să cânte împreună o me­lo­die de-a ei. "Când eram mică, am fost foarte bolnavă. În spitalul unde eram internată au venit în vizită fetele de la «Spice Girls». Mi-am dorit enorm să cânt alături de ele, să mă remarce... dar eram prea bolnavă și nu am putut să mă ridic măcar să le văd. Am rămas cu un gust amar. Azi, însă, pot eu să le ofer altora posi­bilitatea să se facă remarcați", spu­nea într-un in­ter­viu acordat cu puțin timp înainte de-a veni în România. În mica Adalia, artista londo­neză a ob­servat aceeași pasiune pentru muzică pe care a avut-o și ea încă din anii copilă­riei. "Am văzut că agenții de pază țineau mai mulți fani în spatele unui ecran, așa că i-am rugat să le permită să vină în fața scenei. Aproximativ 200 de suflete au putut privi spectacolul de aproa­pe. Printre ei era și o fetiță pe care am întrebat-o: «Poți cânta?!, simt că poți!». Mi-a spus că da ... am cântat amân­două «Masterpiece». Când Adalia a deschis gura am rămas toți uimiți. Și cei din public și cei din echipa mea. Astfel de momente nu pot fi regizate. A fost unul dintre lucrurile care m-au inspirat cel mai tare în ultima vreme.", scria ime­diat după concert Jessie J pe Instagram.

"Finala pe care am câștigat-o a fost vizionată de un miliard de oameni"

Jessie J cântă de peste 20 de ani, timp în care a lansat cinci discuri. A strălucit la evenimente pre­cum "Jubileul de Diamant" al reginei Elisabeta sau la Jocurile Olimpice din Marea Britanie, din 2012. Ea a fost nomina­lizată la numeroase pre­mii muzi­cale și a câștigat 44 dintre acestea, printre care un "Brit Award" ("Fa­vorita criticilor"), un premiu MTV, iar anul trecut a ieșit învingă­toare la un "talent show TV" din Chi­na, dedicat mu­zicie­nilor consacrați. "Am fost invitată să con­curez ală­turi de cei mai cunoscuți și iubiți muzi­cieni din ASIA... Sunt pri­mul cân­tăreț internațio­nal invitat să participe la această competiție. Știu că mulți au fost șocați să afle că am acceptat pro­vo­ca­rea... Pentru mine a fost o onoare. Ador să re­pre­zint țara mea natală, ador să surprind, ador să cânt pe oriunde ajung. Mi­lioane de oameni au urmărit competiția a­ceas­ta, atât asiatici cât și occidentali, curioși să vadă cum mă descurc. Finala pe care am câștigat-o a fost vizionată de un mi­liard de oa­meni din lumea întreagă. O nebunie, nu-i așa?! Am stat aproape trei luni și jumătate cu echipa mea în China și a fost o expe­riență de neuitat", scria ea pe Instagram. Cei care i-au criticat deci­zia de-a par­ti­cipa la emisiunea din China au fost zia­riștii britanici, care sunt extrem de exigenți în ce-o privește pe Jessie.
Jessie J s-a născut la Londra, pe 27 martie 1988, și a urcat pentru prima dată pe scenă pe când avea doar 11 ani, ca să joace într-un musical intitulat "Whistle Down the Wind". A urmat o variantă de școală populară de arte - BRIT School, unde a fost colegă de clasă cu Adele și Leona Le­wis, iar la 15 ani, a câștigat prima ei emisiune mu­zicală - "Britain's Brilliant Prodigies".
La începuturile carierei, presa britanică a ridi­cat-o în slăvi, după ce a lansat cu mare succes, în 2011, albumul de debut "Who You Are", ce conți­nea melodii precum: "Do It Like a Dude" sau "Price Tag". Dar i-a ridicat ștache­ta atât de sus, încât mai apoi și cea mai mică abatere i-a fost taxată. Au criticat-o la sânge, pen­tru următoarele ei două dis­curi, ce s-au cla­sat "doar" pe locul 5 în topuri din Ma­rea Britanie. Afectată de co­mentariile negative, Jessie a simțit ne­voia unei pauze, însă și-a revenit rapid, și în 2018, a apărut pe piață - nu cu unul ci cu două albume noi, "R.O.S.E." și "This Christ­mas Day", dovedind încă o dată că talentul nu-i poate fi pus la îndoială.
"Nu am mai știut cum să mă mai transpun în melo­diile mele. Am avut nevoie de o pauză ca să mă ma­turizez. Tot ce s-a întâmplat cu mine în anii ăștia, toate trăirile mele se regăsesc în albumul R.O.S.E., un acro­nim pentru: realizări ("Re­a­li­za­tions"), obsesii ("Ob­sessions"), re­lații amoroase ("Sex") și emancipare ("Empower­ment"). Mi-am reevaluat în această perioadă de pauză toate reali­zările profesionale, deciziile de afa­ceri și trăirile sentimentale. Am realizat sufi­cient? Sunt fericită cu ce am realizat? Sunt doar câteva din întrebările la care am încercat să-mi răspund...", se confesa cântăreața într-un interviu.
Cu melodiile ei arhicunoscute, dar și cu cele de pe noul disc, Jessie se va prezenta și pe litoralul românesc, în cadrul festivalului NEVERSEA, care se desfășoară la Constanța, în perioada 4-7 iulie. (Prețul unui abonament de 4 zile este cuprins între 604 lei și 990 lei VIP, dar puteți achiziționa și bi­lete de o zi, de pe pagina oficială a festivalului, neversea.com)