Sunt programate o mulțime de evenimente care-i au în centrul lor chiar pe unii dintre "titanii" scenei muzicale ale acelor vremuri. Dar cele mai multe "legende muzicale pe metru pătrat" le găsiți chiar la Retro Music Festival, care se va desfășura vreme de trei zile, în Capitală. Dacă aveți curaj să înfruntați vipiile Bucureștiului, veți fi răsplătiți cu melodii de top ale erei disco, cu șlagăre pop din perioada de glorie a genului și cu incitante partide de rap. Vor cânta și vă vor încânta atât interpreți români, cât și invitați străini: Corina Chiriac, Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Stela Enache, Adrian Romcescu, Adrian Daminescu, Samantha Fox, CC Catch, Las Ketchup, Baccara, Milli Vanilli, Ace of Base și mulți alții.
Retro Music Festival se va desfășura la ROMEXPO, în parcarea C, între 21-23 iunie, după următorul program:
Vineri, 21 iunie. În prima zi de festival le puteți asculta pe spaniolele de la Las Ketchup și Baccara, trupele de muzică dance nemțești Captain Hollywood, Snap, Arabesque, Fun Factory și Jam & Spoon, pe britanicii de la London Beat, italienii de la Corona dar mai ales pe marile glorii ale scenei muzicale românești, Corina Chiriac și Dida Drăgan.
Corina Chiriac a dominat topurile noastre muzicale în anii '70- '80 și este una dintre artistele care au reușit să se mențină în atenția publicului chiar și în perioada de tranziție post-decembristă. A lansat nu mai puțin de nouă discuri de studio, dar s-a făcut remarcată și în postura de actriță sau realizatoare de emisiuni de televiziune. Azi este amfitrion al unei emisiuni TV extrem de vizionate și apreciate, "Opriți timpul", și susține în continuare numeroase concerte.
Dida Drăgan a fost în ultimul timp ceva mai retrasă, ceea ce nu înseamnă că a renunțat la muzică. Supranumită și "vocea de flacără a rock-ului românesc", nonconformista Dida Drăgan este și azi, la 72 de ani, la fel de impresionantă ca în tinerețe. Susține concerte prin țară și, de curând, a lansat chiar un nou single, intitulat "Bun rămas!", fără a fi o melodie de adio, așa cum s-a speculat. "Mă retrag din muzică atunci când plec la Cer", specifica ea într-un interviu recent. Este componentă a unei generații de aur a muzicii noastre ușoare. A fost colegă de succes și de scenă cu Aura Urziceanu, Angela Similea, Mirabela Dauer și Olimpia Panciu. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale, precum cel de la Dresda, din 1976, unde a fost declarată "Cel mai bun solist al festivalului". A încântat cu vocea ei ieșită din comun generații la rând și a scos nu mai puțin de șase discuri extrem de apreciate.
Sâmbătă, 22 iunie. Pe scena festivalului vor urca raperul britanic Ice MC, grupul dance germano-american La Bouche, duo-ul german Milli Vanilli, Patty, Ryan, Real McCoy, Maxx, celebrele Samantha Fox, CC Catch, Lian Ross și doi trubaduri autohtoni - Adrian Romcescu și Adrian Daminescu.
Absolvent al Conservatorului de Muzică "Ciprian Porumbescu" din București, Adrian Romcescu a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia pe când avea doar 17 ani, în 1973. A scos în 1982 un LP la Electrecord - "Dragostea o voi găsi", apoi, la mijlocul anilor '80, s-a stabilit în Danemarca, unde a trăit timp de 30 de ani. După Revoluție, a revenit de multe ori în țară și a scos încă două discuri: "Nu vreau să te pierd" (1996) și "Eu merg mai departe" (2005), apoi, din 2013, s-a repatriat definitiv.
Adrian Daminescu s-a născut la Timișoara, într-o familie de muzicieni: mama - soprană, tatăl - compozitor și dirijor. Le-a călcat pe urme și a ajuns unul din numele marcante ale scenei muzicale românești. A scos două discuri "Eu te voi iubi" (1989) și "Bucăți din mine" (1997), și a compus o mulțime de alte melodii, inclusiv muzică de film. De o bună bucată de vreme, își pune în valoare și calitățile de pedagog.
Duminică, 23 iunie, în ultima zi a festivalului, îi puteți asculta pe: Mr. President, Ace of Base, Culture Beat, Marc Ashley, Fancy, Magic Affair, Mirabela Dauer și Stela Enache.
Posesoarea unei voci extraordinare, Mirabela Dauer este de peste 40 de ani una dintre marile favorite ale publicului de la noi. A câștigat zeci de premii și a ținut pasul cu vremurile, adaptându-se și colaborând cu succes cu muzicieni din generațiile mai tinere.
Deopotrivă frumoasă și talentată, Stela Enache are în repertoriu peste 500 de melodii, cele mai cunoscute șlagăre ale ei fiind compuse chiar de regretatul ei soț, Florin Bogardo. Cei doi au format un cuplu extraordinar atât pe scenă, cât și în viață. În 2016, după mulți ani în care a străbătut mările pe vase de croazieră, cântând, Stela Enache a lansat un dublu album, intitulat "Cântecele mele", compus integral din melodii create de Florin Bogardo special pentru ea.
(Dacă doriți să călătoriți în timp și să mergeți la acest festival, vă puteți procura bilete din rețeaua iabilet. Prețuri: 500 lei - abonament VIP, 200 lei - abonament cu acces general, 100 lei - bilet de o zi. Copiii sub 14 ani însoțiți de părinți beneficiază de intrare liberă.)