Sfaturi mici pentru probleme mari

Redactia
Bucle rebele? Folosiți o loțiune de corp

Când părul dvs. o ia razna, nu apelați la fixative care-l îngrașă și-l fac să pară tern. Puneți în palmă puțină loțiune de corp (cât o mo­ne­dă), așteptați să se încăl­zeas­că puțin, apoi întindeți-o uniform prin păr. Uleiurile conținute în loțiune îmbra­că firele, temperându-le.

Un leac contra mătreții: apa de gură

Amestecați un capac de apă de gură antibac­teriană cu o ceașcă de apă caldă. Masați-vă pie­lea ca­pu­lui. Lăsați să ac­țio­neze un minut, apoi clă­tiți-vă și șam­po­nați-vă ca de obi­cei. Ingre­di­en­tele din apa de gură blo­chează excesul de sebum care pro­duce mă­­treața.

Mâini frumoase cu oțet

Petele impregnate pe mâini, de la fructe, cerneală, tutun, coloranți etc. ies ușor dacă frecați locurile pătate cu un tampon de vată înmuiat în oțet alb.

Vă roade foamea? Potoliți-o cu un măr

Țineți un regim de slă­bit și vă luptați, dispe­rate, cu foamea? Soluția cea mai la îndemână este să ronțăiți un măr. Fibrele conținute în el de­clanșează hormonii care dau sen­zația de sațietate.

Mai slabe în 5 secunde

Pulverizați-vă trupul cu un par­fum de flori și veți părea cu 10% mai slabe în ochii iubi­ți­lor dvs. Acest gen de miros ridică mo­ralul bărbaților și îi face atenți la alte as­pecte decât ki­logramele în plus.

Volum pentru păr

Vreți să arătați ca după coafor? Spălați-vă pe cap, uscați-vă părul, ridi­ca­ți-l pe cap legat în coadă de cal și pul­ve­ri­zați-l cu puțin fixativ. Aș­teptați un mi­nut ca să se usuce. Aple­cați-vă capul, scoa­teți elas­ticul și scuturați-vă părul de câ­teva ori în dreapta și-n stânga. Asta e tot.

Vreți să slăbiți? Râdeți!

30 de secunde de râs cu poftă ard la fel de multe calorii ca alerga­tul sau pedalatul pe bi­ci­cletă vreme de 3 mi­nute. În plus, se întăresc și muș­chii abdominali.

Sunteți deprimate? Machiați-vă!

Cercetătorii japo­nezi au ajuns la con­cluzia că hormonul stre­sului sca­de puter­nic în clipa când fe­meile se machiază.

Muzica și abdomenul

Nu trebuie neapă­rat să faceți gim­nas­tică pentru a obține un pân­tece plat. Spe­cialiștii în fitness ne asigură că muzica are același efect. Când auziți la radio o me­lodie care vă pla­ce, contrac­tați-vă și relaxați-vă abdo­menul pe ritmul ei. Aten­te la melo­die, nu veți simți niciun fel de efort.

Formă maximă prin căscat

Vă vine să vă întindeți și să căs­cați? Faceți-o cât se poa­te mai des. Bo­tezată "po­ziția le­u­lui", miș­carea a­ceasta vă energi­zează pe loc, mai ales dacă atunci când căscați tra­geți aer adânc în piept, iar când expirați scoa­teți limba și dați ochii peste cap. Nu râdeți! Efectul a fost probat știin­țific.