Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Ajutați-ne! O iubim mult pe mama"

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Mă numesc Strătilă Ana Miruna, am vârsta de 14 ani și jumătate, sunt în clasa a VII-a, la școala gimnazială "Grigore Moisil" din Ploiești. Am avea și noi nevoie de ajutorul dvs., și o să vă povestesc de la început situația familiei mele greu încercate. Mama s-a căsătorit cu tata, crezând că vom fi o fa­milie frumoasă și fericită, dar din păcate, încer­cările vieții ne-au spulberat visele. Eu m-am născut pe data de 19.10.2004, și la vârsta de 7 luni, în ur­ma unei banale amigdalite, având imunitatea scă­zută, am făcut o encefalită rujeolică (atașez certi­ficat medical). Am stat în mai multe spitale din București și după multe tratamente, am revenit la viață.
Încet-încet, cu ajutorul lui Dumnezeu, m-am vin­decat fără sechele. Între timp, mama a rămas în­sărcinată cu cea de a doua fetiță care se numește Stră­tilă Raluca Nicoleta, născută pe data de 23. 03. 2006. Dar orizontul vieții noastre avea să se în­tunece și mai rău.
În vara anului 2008, tatăl nostru, Strătilă Ni­colae, s-a îmbolnăvit grav de cancer pulmonar și tumoră cerebrală, și pe data de 23. 12. 2008 a de­cedat. După toate aceste întâmplări, mama a făcut o depresie puternică pe care o are și în momentul de față. Noi locuiam în casa bunicii noastre din partea tatălui, dar după înmormântarea tatălui, ne-a dat afară din casă, unde a rămas toată agoniseala dobândită de părinții noștri... A trebuit să plecăm în comuna Brebu, în casa bătrânească a părinților mamei noastre, ei fiind decedați. A fost foarte greu pentru mama noastră, neavând serviciu, se ducea prin sat cu ziua să muncească (fermă de mere, săpat, îngrijire bătrân).
Am frecventat școala o vreme în comuna Bre­bu, iar în anul 2016, am hotărât să ne mutăm în Plo­iești, pentru a găsi mama un loc de muncă și un viitor mai bun pentru noi. Am luat în chirie o fostă spălătorie, cu minime condiții de trai (atașez do­cument), mama angajându-se la un magazin, în care se vindeau furaje pentru animale. Din cauza efortului (ridicând, cărând saci de cereale) s-a simțit rău și a mers la Spitalul Județean Ploiești. În urma unei ecografii, s-a depistat că are o hernie ombilicală și o formațiune tumorală pe uter. Toate acestea întâmplându-se în aprilie 2019. Patronul magazinului, aflând diagnosticul mamei, a invocat că magazinul intră în faliment, urmând ca mama noastră să își piardă locul de muncă. În Vinerea Mare a Paștelui, con­tractul de muncă i-a fost anu­lat. Momentan, ma­­ma noastră nu se poate an­gaja, deoarece nu poate să depună efort fizic, totodată pier­zând și asigurarea medicală. Rugămintea noas­tră la dvs. este dacă puteți face publică această scrisoare, poate ne sprijină și pe noi cineva cu un mic ajutor financiar, să trecem cu bine peste aceste zile negre.
Țin să menționez că nu avem pe nimeni, sun­tem două fetițe singure pe lume și vrem ca mama noastră să fie sănătoasă. Eu și sora mea avem re­zultate bune la învățătură, suntem cuminți și as­cultăm de mămica noastră, ea fiind singurul nostru sprijin pe acest pământ.
Dragă redacție, vă rugăm din tot sufletul, aju­tați-o pe mama noastră să trăiască. Avem nevoie de un mic sprijin financiar pentru cele două operații (atașez documente). O iubim mult pe mama noas­tră! Vă mulțumim din suflet,
STRĂTILĂ MIRUNA și RALUCA - Aleea Crizantemelor nr. 1, bl. 8, sc. B, ap. 77, Ploiești, jud. Prahova, tel. 0720/79.34.43

"Vă rog din toate puterile mele, faceți ceva pentru noi"

Către Directoarea Sânziana Pop,
Subsemnatul Malic Marius Răzvan, do­mi­ciliat în orașul Brad, str. 1 Iunie, bl. B13, ap. 10, județul Hunedoara, vă supun atenției următoarele:
Am o fetiță în vârstă de 10 luni, pe nume Malic Maria Livia, care suferă de amiotrofie spinală tip I, boală diagnosticată la 2 luni și jumătate. A fost internată la Cluj, la neurologie pediatrică, apoi la sec­ția de pediatrie III pulmonară, de unde am ple­cat în stare gravă la UPU copii, apoi a fost intubată (nu a putut respira din cauza reacției la injecții), apoi a fost transferată la terapie intensivă la Pe­diatrie II. În prezent, suntem mutați la Sibiu, fetița este internată la Spitalul de copii Paleativ, unde respiră cu un aparat noninvaziv pe timp de noapte. Nu mai pot controla situația. Vă rog din toate puterile mele, faceți ceva pentru noi.
Am cont deschis pe numele MALIC MARIA-LIVIA, la Banca Transilvania, sucursala Brad, județul Hunedoara, în RON:
RO86BTRLRONCRT0496525201
MALIC MARIUS RĂZVAN - str. 1 Iunie, bl. B13, ap. 10, Brad, județul Hunedoara, tel. 0721/04.89.32