În fiecare seară, înainte de culcare, introduceți laba piciorului bolnav într-un lighean, conținând soluție concentrată de sare de bucătărie, cât puteți suporta de fierbinte, fără să vă ardă însă. Durata băii este de 20-30 de minute, având grijă ca, pe măsură ce saramura se răcește, să adăugați lichid fierbinte pentru menținerea temperaturii inițiale. Înveliți apoi laba piciorului cu un prosop, pentru ca răcirea să nu fie rapidă. După două săptămâni, pintenul va fi doar o amintire.
P. IOAN - Ploiești
"Cum pot scăpa de streptococul betahemolitic tulpină rară?"
(Răspuns pentru SILVIA M. - Brăila, F. AS nr. 1162)
1. Vă sugerez să consumați o perioadă mai îndelungată ceai de nalbă de grădină sau de cașul-popii. El poate fi preparat din plante în stare proaspătă sau uscate. Se macerează o lingură de plantă la o cană de apă rece, circa 8 ore (de seara până dimineața) și apoi se încălzește până la circa 37°C. Se consumă cât mai des cu putință, pe parcursul zilei. Mie mi-a ajutat acest ceai, în aceeași afecțiune. Vă doresc sănătate.
GEORGETA A. - Urziceni
2. Vă recomand o rețetă miraculoasă: combinația dintre oțetul de mere și miere. Se pun într-un pahar cu apă două lingurițe cu miere și două lingurițe cu oțet de mere și se amestecă până se omogenizează. Se beau trei pahare pe zi, înainte de mesele principale, cu înghițituri mici (cum bem cafeaua). Această băutură miraculoasă, pe care toată lumea o știe, dar puțini o folosesc, distruge în mod sigur streptococul. Ea este la fel de eficientă în combaterea următoarelor afecțiuni: gripă, răceli, sinuzite, arsuri la stomac și formarea gazelor, determină refacerea rapidă după surmenaj, mărește rezistența la frig și întărește sistemul imunitar, împiedică căderea părului și ajută la refacerea lui. Cel puțin 80% din boli pot fi prevenite cu acest elixir care n-ar trebui să lipsească din nici o casă.
ALEX D. - Constanța
"Nepoțelul meu, în vârstă de 5 luni, are o eczemă"
(Răspuns pentru MARILENA D. - Galați, F. AS nr. 1264)
Un remediu deosebit în afecțiunea fiului dvs. (ca și în alte boli de piele) este alifia de gălbenele, care se găsește la plafaruri și-n farmacii. Folosiți-o cu încredere. Este un emolient deosebit.
SABINA M. - București
"Tatăl meu are miopie forte degenerativă"
(Răspuns pentru SABINA - Cluj, F. AS nr. 1271)
Fac parte dintre fericiții care au izbutit să scape de problemele cu ochii și mă grăbesc să vă împărtășesc procedeul. Cu ani în urmă, ca și tatăl dvs., aveam flocoane în corpul vitros. Oftalmologul mi-a prescris produsul Difebiom. Aflând că este un extract din afine și fiind și foarte scump, am preferat să folosesc produsul Eridiarom (revedeți interviul publicat pe tema aceasta în F. AS) care este un extract integral din afine și este incomparabil mai ieftin. Efectul a fost formidabil. Am scăpat de flocoanele hemoragice din corpul vitros destul de repede. Dar, ținând cont de vârstă (azi am 78 de ani), de faptul că toată viața am suferit de un astigmatism miopic (părinții mei au fost miopi) și că de vreo zece ani mi-a fost descoperită o cataractă incipientă, am continuat să mestec zi de zi, fără nicio pauză, câte două pastile de Eridiarom la fiecare masă (sau chiar între mese, ca să fie 6-8 pastile pe zi). Ei bine, cataracta mea și-a stopat evoluția, iar la controalele periodice pe care le fac din șase în șase luni văd cu ochelarii de distanță inclusiv penultimul rând de pe tabela de control, iar de citit, citesc cu ochiul liber. Îi recomand, deci, tatălui dvs. să încerce și el un tratament cu Eridiarom.
TUDOR - Cluj-Napoca
"Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer de prostată"
(Răspuns pentru C. T. - Târgoviște, F. AS nr. 1276)
În toate cazurile de cancer și de prostată se face un tratament cu produse apicole, și anume: zilnic se iau în trei prize, după fiecare masă principală, câte 8-10 g polen, deci în total 25-30 g. Tratamentul durează minimum trei luni. Recomand a se cumpăra polen de albine curat și uscat de la magazinele cu produse naturiste. Fac precizarea că polenul este un produs higroscopic, deci trebuie păstrat într-un recipient închis și la frigider (temperatură 2-4°C). Zilnic, o dată cu priza de polen, se consumă și 10-15 g miere de albine.
TRAIAN A. - Sibiu
"La doar 23 de ani, am monturi dureroase"
(Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1318)
Aveam 45 de ani (acum am 71) și mă aflam la un botez. Nu dansam că nu puteam de durere. Aveam niște monturi de toată frumusețea. Fiind întrebată de ce nu dansez, mi-am spus oful. O doamnă de lângă mine, care era soră de caritate în București, mi-a dat următoarea rețetă: se pun într-un borcănel zece lame de ras (chiar și întrebuințate), peste care se toarnă un pahar de oțet de vin. Se lasă o lună de zile, până când oțetul își schimbă culoarea. Apoi se oblojesc monturile cu o vată înmuiată în oțet, până când se golește borcanul. Seara se pune vata pe monturi, apoi se prinde cu un leucoplast și se trage o șosetă. Se lasă peste noapte să-și facă efectul. Dimineața, vata se aruncă. Important (și mai neplăcut): spălatul pe picioare e interzis până la terminarea tratamentului. Eficiența este, însă, 100%. Pe mine nu m-au mai durut monturile niciodată și am scăpat și de operație. În plus, monturile s-au micșorat și nu-mi mai deformează pantofii. Dacă rezultatul dorit nu apare imediat, mai repetați procedeul o dată.
LAURA N. - Craiova
"Sunt purtător de sondă urinară și vreau să previn infecțiile"
(Răspuns pentru M. TOADER - Galați, F. AS nr. 1356)
Domnule Toader, și eu am avut probleme urinare, dar folosesc tratamente naturiste și eu reușesc să țin totul sub control. Drept care vă recomand următoarele:
* Ceaiuri: Ceai de urzică vie, ceai de coada-calului, flori de porumbar. Se prepară astfel: o lingură de amestec de plante, se pun la un litru de apă și se dau în clocot 1-2 minute. Se acoperă 15 minute să se infuzeze, se strecoară și se bea în cursul zilei. Se poate îndulci cu miere de albine.
* Fructe: Mere. 1-2 mere date pe răzătoare, se fierb în apă și se consumă în timpul zilei sucul și mărul.
* Suc de coacăze: se iau 100-300 ml, diluat cu apă, de 2-3 ori pe zi. De asemenea, se consumă fructul, sub formă de jeleu, se amestecă în părți egale, cu zahăr sau miere.
* Legume: consumate crude, cum sunt: castravetele, pepenele, bostanul, gulia. Ridichea roșie se taie felii, se fierb 100 g la un litru de apă și se bea în cursul zilei lichidul rezultat. Se consumă și ridichea, are un gust aparte, nu prea atractiv.
Nu vă descurajați! Folosiți ce aveți în zona unde trăiți. Găsiți plante și la plafar și sigur situația dvs. se va ameliora. Vă doresc numai bine, fericire și viață lungă fără necazuri.
Cu mult respect pentru minunatul colectiv al acestei reviste. Are un rol deosebit în ajutorul multor oameni suferinzi!
LEONTIN - Hunedoara, tel. 0254/73.58.96 (dacă este cazul de unele lămuriri)
"Am mari probleme cu inima, dar nu mă pot opera"
(Răspuns pentru MIRELA - București, F. AS nr. 1361)
Păducelul și talpa-gâștei sunt două plante din care se produc o sumedenie de medicamente pentru cardiaci. Păducelul este un foarte bun stabilizator al tensiunii arteriale și un excelent tonic cardiac, iar talpa-gâștei este un excelent calmant cardiac (de trei ori mai eficient ca Valeriana). Beți trei-patru ceaiuri pe zi, preparate din fiecare plantă în parte, opărită cu o cană de apă clocotită. Atenție la regimul alimentar: exclus alcoolul, tutunul, cafeaua, sarea. Renunțați pe cât posibil la carne.
TUDOR L. - Craiova
"Am arsuri mari la stomac"
(Răspuns pentru SIMION P. - Tecuci, F. AS nr. 1366)
Faceți o cură cu argila "Algo", pe care o puteți procura la tel. 0258/86.56.77, 0788/35.12.77, Alba Iulia. Înainte de a începe tratamentul faceți o analiză pentru a constata dacă nu cumva aveți Helicobacter pylori. Dacă se depistează și după ce ați urmat cura cu argila Algo, faceți un tratament de lungă durată cu Controloc, comprimate gastro-rezistente. Pentru aciditate, ulcer gastric și duodenal, pietre la vezica biliară, gastrite sunt interzise: carnea, băuturile alcoolice, alimente fripte sau prăjite, alimentele grase, conopida, varza, ridichea crudă, oțetul, biscuiții, coaja de pâine, ceaiul negru, cafeaua, băuturile fierbinți, dulciurile, prăjiturile, ardeiul iute, murăturile. Alimente recomandate: orez, grâu, orz, supă de legume, supă de fasole, legume verzi fierte, papaia, portocale, lămâi, struguri (eu îi prefer pe cei negri), mandarine, pepene verde, fructe dulci, lapte, sucuri de fructe și apă între mese (de preferat plată). Fiind un veteran al afecțiunilor aparatului digestiv, dacă se ivesc și alte probleme, mă puteți suna la tel. 0238/56.71.33.
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău