DRENAJUL LIMFATIC și DETOXIFIEREA

Florentin Popa
- Drenoarele LIFE pentru sănătate și frumusețe -

Considerată de adepții naturismului o con­diție a sănătății, contestată, în mare par­te, de medicina oficială, detoxifierea a devenit o temă care naște dezbateri între medici și practicanți. Pentru că ea a devenit o practică me­di­cală și în România, și cititorii revistei noastre ne solicită lămuriri, ne-am adresat d-nei dr. Paula Popiel, membru al echipei științifice Bionovativ, care a conceput și a lansat pe piața medicamentelor așa-numitele produse de drenaj. Ce sunt acestea și cum ne influențează sănătatea veți afla în in­ter­viul pe care i l-am solicitat.

- V-aș ruga pentru început să ne deslușiți ce înseamnă detoxifierea? Există medici, unii foarte vocali, care se îndoiesc de realitatea acestui pro­ces!

- Mi-e imposibil să vă răspund afirmativ sau ne­gativ, pentru că nici adep­ții, nici contestatarii deto­xifierii nu o pot defini. Nu cred că medicii ar trebui să se împiedice de acest cuvânt, despre care încă nu se știe exact ce înseamnă! Nici Academia Română nu a reușit să-l definească în DEX, unde "detoxifiere" apare cu sens incert...

- Atunci de unde vine acest interes pentru detoxifiere? E o modă importată din Occident?

- Exact! Așa-numitul detox (mai nou, se fo­lo­sește forma prescurtată) este foarte la modă în țările occidentale, împânzind internetul și fiind în mare vogă printre vedete. În limba română, este validat termenul detoxificare, pe care-l putem traduce prin "acțiunea de neutralizare a unui produs toxic sau transformarea lui într-un alt produs cu toxicitate redusă". Desigur, există și terapii medicale stan­dard, prin care pot fi neutralizate sau eliminate sub­stanțele toxice ajunse accidental în organism (me­tale grele, pesticide, erbicide etc.), dar nu des­pre acestea vorbim azi.

- Produsele de drenaj create la Bionovativ ajută în terapiile de detoxifiere?

- Cum spuneam, nu pot face speculații despre detoxifiere. În schimb, ca medic, vă pot spune că în zilele noastre, nevoia de normalizare a funcțiilor de drenaj (altfel spus, de eliminare) ale organis­mu­lui este foarte mare. Aproape una din două per­soane se confruntă cu probleme de constipație, iar retenția de apă și celulita sunt tot mai des întâl­nite, mai ales în rândul femeilor. Nu mai vorbim de intoxicațiile cronice cu pesticide, noxe atmosfe­rice, gudroane etc...

- Există un timp anume când efectul drena­ju­lui este sporit?

- Din punctul meu de vedere, necesitatea dre­najului este continuă. Am observat că pacienții sunt mai conștiincioși în a face acest lucru acum, la în­ceputul verii, din motive cât se poate de practice: pen­tru a da jos kilogramele în plus, pentru a elimi­na celulita sau pentru a regla reacția imunitară a or­ga­nismului la zecii de alergeni din mediul încon­jurător.

- Se poate pierde în greutate doar cu ajutorul drenajului?

- Da, iar explicația este simplă: drenajul nor­malizează tranzitul intestinal. Echipa noastră a per­fecționat rețeta produsului COLONDREN, care este, în opinia mea, cel mai avansat laxativ de pe piață. Mulți pacienți supraponderali scad câteva ki­lograme în greutate cu acest produs, doar prin eli­minarea materiilor stagnante în colon și prin acce­lerarea tranzitului intestinal. Colon­dren nu este însă un simplu laxativ cu efecte de slăbire; el stimulează peristaltismul tubului digestiv și ajută la buna func­ționare a colecistului, normali­zând totodată proce­sele digestive și metabolice. Astfel sunt ajutați nu doar pacienții obezi, ci și cei care au tulburări di­gestive, biliare sau persoanele care se confruntă cu constipația cronică.

- Aminteați de retenția de lichide... Aveți so­luții și pentru persoanele care rețin lichidele în organism?

- Pentru pacienții cu retenție de lichide am creat produsul APARE­DREN, realizat din extract de fructe de cactus, care stimu­lează puternic diure­za. Cu aceste capsule poate fi eliminat sur­plusul de apă din or­ganism în doar câte­va zile. Iar această "dre­nare" a lichi­de­lor în exces se face natural, fără a afec­ta ficatul sau funcția de filtrare a rinichilor, ca în cazul diureticelor de sinteză!

- Aparedren e recomandat și în cazul reten­ției de apă care apare pe fondul tulburărilor hor­monale sau cardio-vasculare?

- Aici subiectul este mai complex, dar și intere­sant, în același timp. În cazurile despre care vor­beați, am obținut succese uimitoare cu LIM­FA­DREN, un produs natural care acționează asupra sistemului limfatic. Efectul diuretic al acestuia mi-a depășit orice așteptare. Marea majoritate a ce­lor care îl iau reușesc să reducă sau să elimine re­tenția de apă într-un timp record.

- Așadar, ați găsit soluția pentru milioanele de femei care se confruntă cu umflarea mâinilor, pi­cioarelor, pleoapelor sau feței?

- Atunci când am produs pentru prima oară Limf­adren, mai mul­te doamne și dom­nișoare din echipa noastră au vrut să-l testeze, exact pentru pro­blemele mențio­nate de dvs. Au luat câte 1-2 capsule în di­mineața în care am scos primul lot, dar tocmai în acea zi am avut o serie de ședin­țe. Aproa­pe nimeni n-a reușit să rămână mai mult de o oră fără să meargă la toaletă! Efectul terapeutic s-a vă­zut bine la o colegă care a doua zi a putut să-și în­calțe pantofii pe care nu-i mai putea pune în pi­cioa­re din cauza edemelor de la mem­brele inferi­oare. Spectaculos a fost și efectul la o co­legă mai "pli­nu­ță", care a slăbit cinci kilograme într-o săptă­mână, doar pe seama elimi­nă­rii exce­sului de apă.

- Limf­adren este eficient și împotriva ce­lu­litei?

- E foarte eficient, mai ales în curele de trei luni. Pentru efecte opti­me, administrarea capsu­­lelor trebuie du­blată cu masaj sau auto-masaj cu crema LIMFADREN THER­­MO, care stimu­lea­ză puternic circulația san­guină, având extract de ardei iute în compo­zi­ție. Cel mai puternic efect l-am vă­zut la finalul unei cure mixte (capsule și masaj cu cremă). După un tratament consecvent cu aceste pro­duse, celulita parcă s-a topit, iar pielea și-a re­căpătat după numai câteva săptămâni nete­zi­mea și fermitatea.

- Limf­adren pare să fie mai degrabă un elixir de frumusețe...

- N-ar fi corect să vorbesc despre Limf­adren doar ca despre un produs de frumusețe. Efe­ctul său de eliminare a apei din țesuturi este atât de intens, încât s-au obținut rezultate remarcabile și în hiper­tensiunea arterială sau în edemele car­diace. Un pacient hipertensiv cu retenție puternică de lichide (care deja nu mai răspundea la niciun diuretic de sinteză, cu pleurezie asociată care îi în­greuna res­pirația și somnul, fiind nevoit să doarmă mai mereu în șezut) a luat și Limfadren. După trei zile, ede­mele pacientului s-au redus, iar tensiu­nea a scăzut în țintele terapeutice stabilite. În cazul acestui domn, capsulele pentru drenaj limfatic, aso­ciate tra­tamentului de bază, au fost salvatoare.

- Ce produse de drenaj le recomandați per­soanelor cu deficiențe imunitare, care le cau­zea­ză infecții respiratorii, digestive sau urinare în anotimpul cald?

- În medicina clasică, sistemul limfatic este considerat parte componentă a sistemului imunitar. Inițial, Limf­adren a fost făcut pentru reglarea imu­nitară și ca ajutor în terapia complementară onco­logică, pentru îmbunătățirea imunității. Ne-am dat seama însă că nu-i un simplu imuno­stimulator, ci un adevărat reglator imunitar. După doar o cură de o lună cu Limfadren, capacitatea organismului de a elimina infecțiile sau celulele care au suferit mu­tații se îmbunătățește simțitor. În paralel, se obser­vă scăderea intensității simpto­melor în cazul aler­giei la polen, la acarieni sau la gluten.

- Cum se țin curele de reglare imunitară cu acest produs?

- Recomand curele de 2-3 luni cu Limf­adren, pen­tru reglare imunitară. Pe timpul curei, se iau câte 1-2 capsule dimineața și seara, înainte de mese, în cazul adulților. La copiii cu vârsta între 5 și 10 ani, se administrează o singură capsulă pe zi, iar la cei între 10 și 14 ani, câte două capsule zilnic.

- Limf­adren are și contraindicații?

- Singura contraindicație a produsului este în cazul hipertiroidiei.

- Apropo de pro­ble­mele tiroidei, știu că de cu­rând ați rea­lizat și un medicament pentru a­fec­țiu­nile a­ces­tei glan­de. În ce boli tiroi­die­ne și-a do­ve­dit eficien­ța?

- Am încheiat un studiu clinic dublu-orb, con­trolat cu placebo, legat de eficiența pro­dusului nostru asupra nodulilor tiroidieni, cu concursul cole­gilor en­docrinologi de la Spi­talul Universitar "C. I. Parhon". Pe durata tra­tamentului, fiecare pacient a luat câte două capsule de TIRODREN, de două ori pe zi. Rezultatul a fost spectaculos: no­dulii au scăzut în diametru la 80% dintre pacienții care au ținut cura cu Tirodren. Și, atenție, aceste rezultate au fost obținute după doar șase săptămâni de tratament!

- Se pare că drenajul despre care vorbiți are efecte remarcabile. De unde pot fi procurate aces­te produse?

- Produsele noastre se găsesc în majoritatea magazinelor naturiste, dar și în unele farmacii. Însă, cel mai ieftin și sigur este să fie procurate direct de pe site-ul firmei noastre. Tot pe site sunt puse la dispoziția clienților mai multe informații terapeutice utile, iar cei interesați îmi pot adresa personal întrebări legate de tratament.


Produsele Colondren, Aparedren, Limfadren și Tirodren pot fi comandate la tel. 0736.371.516 sau online, pe https://www.life-bio.ro/.