"Sufăr de acnee"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru LAURA - Iași, F. AS nr. 1324)

Acneea este o boală a pubertății. Pielea dum­neavoastră produce prea mult sebum. Acesta este un lubrifiant uleios natural care, în exces, astupă porii pielii. Acneea se localizează pe față, umeri, torace sau pe spate, și are aspect de coșuri, puncte negre, albe sau pete roșii. Această boală însă nu apare numai la pubertate. În cazuri mai grave, se manifestă și sub formă de chisturi sau noduli du­reroși. Cauzele care influențează apariția acestei boli sunt multiple: ciclul menstrual, sarcina, meno­pauza, anticoncepționalele, care cresc producția de sebum. Alte cauze declanșatoare sunt unele pro­duse pentru machiaj sau stresul.
Tratament intern:
* Beți zilnic un litru de ceai de urzică opărite.
* Eliminați din alimentație grăsimile animale, alimentele rafinate, conservele, ciocolata, zahărul, dulciurile, cafeaua îndulcită cu zahăr, prăjelile.
* Consumați mai mult cereale integrale, multe legume și fructe crude, beți câte doi litri de lichide pe zi.
Ux extern:
* Când observați că apare un coș, luați un cub de gheață, înfășurați-l într-o folie de plastic și aplicați-l pe zona afectată de două ori pe zi. Lăsați să acționeze timp de cinci minute, la fiecare apli­cație. Temperatura scăzută reduce roșeața și ame­liorează inflamația.
* Luați un tampon de vată sau de tifon și tam­ponați coșurile cu oțet sau suc de lămâie. Acestea ajută la eliberarea porilor.
Un alt remediu este folosirea unui amestec de condimente și miere. Amestecați o linguriță de nuc­șoară rasă cu o linguriță de miere polifloră și apli­cați pe coș, lăsând să acționeze 15-20 de minute, mierea având proprietăți antiseptice. Apoi vă spălați cu apă caldă. Procurați-vă un gel sau alt pro­dus ce conține aloe vera sau folosiți sucul proaspăt dintr-o frunză din această plantă și aplicați-l pe locul afectat. Nu folosiți prosoape aspre, folosiți mai mult tampoane de vată, tifon sau șervețele. Sunt interzise pro­dusele cosmetice. Vă doresc multă sănătate!
M. ZAMFIR - Drăgășani

"Vreau să mă vindec de constipație și insomnie"
(Răspuns pentru M. I. - Slatina, F. AS nr. 1340)


În cazul constipației, vorbim despre o disfuncție a sistemului di­ges­tiv, mai exact o afecțiune croni­că, de cele mai multe ori, care pe termen lung poate duce la boli gra­ve, poate chiar la cancerul de colon. Constipația poate produce stări de oboseală, de depresie, dureri de cap, dureri arti­culare, semne clare că organismul are nevoie de deto­xi­fiere realizată printr-un tranzit nor­mal. O persoană sănă­toasă ar trebui să aibă un scaun pe zi, cel mult la două zile.
Remedii naturiste pentru con­stipație:
* Tratamentul cu apă. Apa este indispensabilă pentru un tranzit nor­mal, fiind necesar un aport zilnic de 1,5-2 l de apă, pentru a preveni con­stipația. Apele minerale bogate în magneziu au un efect remarcabil asupra con­stipației. Dimineața, după trezire, beți un pahar de apă rece sau fierbinte, în care adăugați suc de lămâie, care este un laxativ natural.
* Prune uscate. Prunele uscate (nu afumate) sunt foarte bogate în fibre, având un efect laxativ garantat. Înmuiați de seara, în apă, câteva prune (sau smochine), iar dimineața, pe stomacul gol, beți lichidul și consumați fructele.
Sfaturi pentru insomniaci
* Ceaiul de hamei vă poate ajuta să dormiți bine. Seara, înainte de culcare, vi-l preparați dintr-o linguriță de plantă uscată și mărunțită, peste care turnați o cană de apă fierbinte. Lăsați să se infuzeze zece minute, apoi îl strecurați și-l beți cald, îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine.
* Sunătoarea este o plantă cu inestimabile cali­tăți curative. Tinctura de su­nătoare este un bun adju­vant în tratarea insomniei. Se recomandă 30 de pică­turi, de două-trei ori pe zi în apă. Infuzia de sunătoare, băută seara, înainte de cul­care, ar fi, însă, alegerea perfectă. Adăugați și un vârf de linguriță de miere de albine și câteva picături de zeamă de lămâie. Se bea caldă, cu înghițituri mici și rare.
* Levănțica este un calmant excelent pentru sistemul nervos, care vă va oferi o stare de liniște și de relaxare înainte de somn. O baie fierbinte înainte de culcare cu siguranță vă va relaxa, iar dacă mai adăugați și câteva picături dintr-un ulei esențial de levănțică, veți obține un efect dublu.
DIACONU G. - Galați

"Există leac pentru schizofrenie paranoidă?"
(Răspuns pentru MARIAN - Constanța, F. AS nr. 1356)


Băiatul meu are același diagnostic ca d-l Marian din Constanța, adică schizofrenie paranoică. De ani de zile ia următorul tratament medicamentos, care îi asigură un echilibru psihic mulțumitor.
Dimineața: * Olanzapină ("Actavis") de 10 mg, o pastilă * Depakine 300 mg - o pastilă * Anxiar 1 mg - o pastilă.
Prânz: * Depakine 300 mg - o pastilă.
Seara: * Olanzapină ("Actavis") de 10 mg - o pastilă * Depakine 300 mg - o pastilă * Imovane 7,5 mg - o pastilă.
Alcoolul este interzis cu desă­vâr­șire! Se vor mânca proteine, res­pectiv carne în fiecare zi!
Multă sănătate și Dumnezeu să te ajute!
RODICA - Brașov

"Băiatul meu mănâncă de zici că-i Flămânzilă"
(Răspuns pentru DORINA C. - F. AS nr. 1358)


Dragă Dorina, vă scriu pentru că și eu am un băiațel care, când vedea pe masă ceva ce îi plăcea, nu se mai oprea din mâncat, mânca până vomita. Când am mers la medic, mi-a spus că trebuie să crească și problema se va rezolva. Nu s-a rezolvat. Așa au trecut câțiva ani, până am auzit din "Formula AS" de cabinetul Lacrima Naturii (tel. 0744/87.01.94), unde am încercat să ajung și eu. Vreau să vă spun că am rămas uimită să aud că băiatul are un metabolism deteriorat și acesta este motivul de foame permanentă. A urmat un trata­ment naturist pentru reglarea metabo­lismului. Așa, băiatul meu a ajuns să mănânce normal și să slă­bească. Acum are o greutate ideală. Vă reco­mand să ajungeți la acest cabinet, să as­cultați sfaturile și sigur veți avea rezultate.
Vă îmbrățișez cu mult drag,
RAMONA ILIE

"Sufăr de tremor esențial"
(Răspuns pentru GETA - jud. Buzău, F. AS nr. 1360)


Încercați și luați dimineața și seara, înainte de mâncare cu 20-30 minute, câte o linguriță cu Bitter suedez în puțin ceai de salvie. Tratamentul durează cât vă simțiți bine cu așa ceva. Ceaiul, cel uscat, îl țineți la opărit aproximativ trei minute, și în jur de două minute, frunzele verzi, tăiate mărunt.
Doamne ajută!
LAUREAN - Făget

"Am un chist renal"
(Răspuns pentru LILIANA, F. AS nr. 1362)


Chisturile renale sunt leziuni ale rinichilor. Ele sunt benigne și cresc până la o anumită dimen­siune, apoi se opresc din creștere. Ca tratament intern, beți infuzii de plante (o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită), câte 2 litri pe zi, din: urzici, coada-calului, coada-șoricelului, gălbenele, mătase de porumb, cozi de cireșe, în amestec sau separat.
* Băi de șezut cu ceai din coa­da-calului și mușețel, în părți ega­le. Se pune într-un lighean mare (ciubăr) și se stă timp de 10-15 minute în așa fel ca rinichii să se acopere cu lichidul aflat la o tem­peratură suportabilă. Ceaiul se poate folosi de mai multe ori, reîncălzindu-l. Băile se repetă la două zile. Se fac cam 5-6 băi.
* Comprese cu coada-calului (două mâini de coada-calului se pun într-o sită și se încălzesc dea­supra unei oale cu apă care fierbe în clocote, până ce planta se înmoaie). Se învelește într-o cârpă de bumbac și se pune pe locul bolnav, cât mai caldă cu putință.
* Comprese cu bitter suedez - se aplică pe spate, în zona rinichilor.
* Regim de curățare cu legume și fructe crude, lactate, cereale integrale.
Să auzim numai de bine!
E. ZAMFIR - Drăgășani-Vâlcea

"Am diabet și un picior amputat"
(Răspuns pentru I.G.B. - Galați, F. AS nr. 1362)


Am văzut apelul și am înțeles disperarea, de aceea mă grăbesc să vă ajut. Trebuie să luați urgent legătura cu d-na Elena Spînu, la tel. 0744/87.01.94, un om cu totul special și care are soluții pentru suferința care vă chinuie. Cu cea mai mare în­cre­dere solicitați o programare. Vă asigur că o să apu­cați momente de mare bucurie.
Reînnoiesc aprecierile deosebite și mulțumirile cele mai alese "Formulei AS".
NICULAE B.

"Pot evita rezecția unui polip pe colon?"
(Răspuns pentru S. DUMITRU - Drobeta Turnu Severin, F. AS nr. 1362)


Vă confirm din propria experiență că se poate rezolva extirparea polipilor pe colon, prin efec­tuarea unei colonoscopii, în cadrul căreia aparatul care se folosește este prevăzut cu o ansă care permite eliminarea polipului.
În caz că nu puteți rezolva astfel problema în orașul dvs., vă precizez că în Craiova există mai multe soluții de acest fel. Pentru detalii mă puteți suna la tel. 0745/92.84.32.
CRISTINA