Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Am pierdut locul de muncă în urma unui atac cerebral"

Stimată doamnă Sânziana Pop,
Mă numesc Igna Daniela și locuiesc în satul Mihai Bravu din județul Bihor. Văzând deschi­derea revistei spre durerile oamenești, doresc să-mi împărtășesc și eu suferințele împreună cu dvs., poate se găsește și pentru mine o rază de speranță. Am 43 de ani, sunt mamă a 2 copii, un băiat de 13 ani și o fetiță de 12 ani, și o am și pe mama, care are 70 de ani. Am lucrat la o fabrică de încăl­ță­min­te, mă mai ocupam de grădinărit cu legume, mă descurcam cât de cât. Dar într-o zi din toamna anului 2018, viața mi s-a dat peste cap. Am făcut atac cerebral și paralizie ischemică. Mama suferă și ea de mai multe probleme. Pe biletul de ieșire din spital, pe care l-am atașat, sunt scrise toate bo­lile.
Doamnă directoare, vă rog din suflet în­tin­deți-mi și mie o mână de ajutor, eu nu mai pot lu­cra, o am pe mama cu o pensie mică (nu-i ajunge nici de medicamente), am copiii pe care trebuie să-i țin la școală. Sunt foarte cuminți. Fac curat, merg la școală, repară prin casă, și neavând niciun venit, trăim cu alocația lor.
Dumnezeu mi-e martor că nu știam la cine să apelez, dar citind mai demult revista "Formula AS", mi-am amintit de dragostea și bunătatea dum­neavoastră cu care înconjurați atâția copii și bol­navi. Fie-vă milă și de noi! Orice ajutor, fie el cât de mic, este binevenit.
Vă mulțumesc!
IGNA DANIELA - comuna Roșiori, sat Mihai Bravu, str. Abatorului nr. 168, jud. Bihor, cod 417237, tel. 0774/06.85.40

"Am 85 de ani și 35 de kilograme"

Dragă redacție,
Stimată doamnă Sânziana Pop,
Mă numesc Roșca Elena și am 85 de ani. V-am mai scris o scrisoare la începutul lunii februarie și vin cu aceeași rugăminte: ajutați-mă și pe mine! Fac parte din bătrânii rămași singuri, sărmani și foarte bolnavi. Sufăr de astm bronșic persistent (bronșită obstructivă cronică) și probleme cardiace severe. Tră­iesc dintr-o pensie de 640 de lei. Nu pot su­praviețui fără medica­mente și pompe de ven­tilație. Nu toate se compensează. Până nu de­mult, era un medicament care mi se prescria com­pensat - Eurespal - acum a fost scos de pe piață, după cum știu toți care suferă de boli respira­torii cronice, și mi se prescrie în loc ACC efervescent (40 de lei lunar). Sunt zile când nu am bani să plă­tesc nici măcar o pâine. Am ajuns la 35 de kg.
Oricine poate să vină să vadă condițiile de via­ță pe care le am. Poate se îndură cineva să-mi dea un aragaz care îi prisosește sau o plită care func­țio­nează cu butelie (butelie am eu).
Ajutați-mă și pe mine cu ce puteți, fie cât de puțin. Vă rog publicați-mi scrisoarea! Vă mulțu­mesc din suflet! Cu multă stimă,
ROȘCA ELENA - str. Grivița nr. 23, Zimnicea, jud. Teleorman
(P.S. Atașez acte medicale, copie C.I., cupon de pensie, adeverință de la ANAF Zimnicea, anchetă socială efectuată de Primăria Zimnicea.)


"Oameni cu suflet mare, ajutați-mi fata!"

Doamnă director Sânziana Pop, vă rog din su­flet, ajutați-mi fetița, sunt o mamă disperată. Revin cu o nouă scrisoare, deoarece boala fetiței mele a avansat. După a doua operație a început să i se atrofieze musculatura și nu mai poate merge. Va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. Eu sunt o mamă singură, fără serviciu, deoarece ea are nevoie de mine tot timpul. Tatăl ei, de care am divorțat, nu ne ajută cu nimic, nici măcar cu pensia alimentară. Apelez din nou la bunătatea cititorilor dvs., pentru a ne ajuta eventual cu îmbrăcăminte, rechizite școlare și pentru a-i oferi îngrijirile me­dicale de care are nevoie, prin spitale, unde mer­gem din păcate destul de des. Numărul meu de telefon este 0755/38.16.21.
Cu lacrimi în ochi, vă mulțumim din tot su­fletul.
Hristos a înviat!
URECHE NICOLETA MARIANA - com. Rătești, sat Rătești nr. 199, jud. Argeș, cod 117610