Stimate domn, singurul în măsură să vă îndrume și să vă sfătuiască în problema dvs. rămâne medicul specialist, la care trebuie să ajungeți periodic, spre a fi la curent cu starea dvs. de sănătate. Adenomul de prostată este cea mai răspândită tumoră benignă (nu este cancer!) întâlnită la bărbații cu vârsta peste 60 de ani, chiar dacă nici cei mai tineri nu sunt ocoliți de el, în ziua de astăzi. Adenomul de prostată a început să fie frecvent, începând chiar de pe la 30 de ani (a se face distincție între adenomul de prostată, adenocarcinomul de prostată și prostatită). Aș dori ca cei care citesc aceste rânduri să nu se sperie și să creadă că adenomul ar fi ca o condamnare la moarte. Nu este. Aș putea spune că este o "greșeală", un "abuz" care se răsfrânge ulterior asupra glandei prostatei. Ce trebuie făcut? Ideală ar fi prevenția, dar nu există încă specialiști în medicina preventivă, astfel numărul bolnavilor ar fi mult diminuat. Nu încetez să repet că prevenția este mama unei sănătăți de fier, în cazul acesta ea însemnând o alimentație sănătoasă, când organismul va degaja mai puțini radicali liberi, iar pericolul de a ne îmbolnăvi va fi mult, mult mai redus.
Rămân la convingerea că fitochimicalele din plante, din fructe de pădure, zarzavaturile, soia pot împiedica dezvoltarea adenomului de prostată.
Evoluția adenomului de prostată este lentă și în timp, iar în unele cazuri, remisia adenomului de prostată se face în mod normal, fără niciun tratament. Așa cum am spus, factorii de risc în adenomul de prostată sunt: alimentația (lucru urmărit de noi de-a lungul a 27 de ani de cercetări), moștenirea genetică, vârsta, ingerarea de medicamente în exces, munca sedentară, la birou, deficit al activității testiculelor, diferite virusuri, dereglări hormonale, lipsă de mișcare etc. Apariția adenomului de prostată determină modificări ale actului micțional. Ignorarea adenomului de prostată poate duce la complicații severe. Diagnosticul adenomului de prostată se stabilește de către specialist, în urma examenului clinic și al investigațiilor. Concomitent cu medicamentația prescrisă de specialist se pot administra și produse naturiste, obținute din plante: unul dintre aceste produse, care și-au arătat eficacitatea în adenomul de prostată este Elixir of Youth. Plantele din formula produsului Elixir of Youth au acțiune în adenomul de prostată, astfel: * protejează celulele prin neutralizarea radicalilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală; * acționează asupra componentei musculare, îmbunătățind tonusul muscular la nivelul uretrei; * acționează asupra componentelor glandulare ale prostatei, ajutând la restabilirea echilibrului hormonal; * are proprietăți regeneratoare asupra țesuturilor; * îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul țesuturilor; * îmbunătățește funcția prostatei; * previne mărirea prostatei și contribuie la o diviziune celulară normală; * asigură o buna diureză, ducând la înlăturarea congestiilor și infecțiilor locale, fără a avea reacții adverse; * proprietăți antiinflamatorii, antiseptice; * ameliorează funcțiile glandelor endocrine asupra organelor sexuale, cu efect pozitiv.
În adenomul de prostată, acțiunea produsului se vede încă din primele două luni de administrare, prin diminuarea simptomelor, până la dispariția lor. Cu timpul, prostata revine la dimensiuni normale, iar analizele de sânge au un nivel normal. Altfel spus, dispariția simptomelor înseamnă rezolvarea cauzei.
Produsele noastre fiind naturale, sunt recomandate pe o perioadă de cel puțin 6 luni, iar în situații cu simptomatologie bogată, pot fi luate până la un an de zile sau chiar mai mult. Concomitent, recomandăm cititorilor noștri, și mai ales spre a nu deveni pacienți, să-și schimbe stilul de viață. Schimbarea stilului de viață este cel mai ieftin drum de a-ți recăpăta sănătatea și de a ți-o menține - lucru confirmat de cei mai mari specialiști în domeniu, ai lumii...
Schimbarea stilului de viață înseamnă o alimentație cât mai sănătoasă, bogată în fibre, dar săracă în proteine animale, bogată în proteină vegetală, în legume și fructe. Mișcarea, practicarea unui sport este un factor extrem de important! Să nu uităm că prostata este necesară ambelor sexe, așa că aveți grijă de ea, tratați-o ca pe un lucru de preț.
Mai multe relații le veți primi odată cu produsele comandate.
Dr. LUCICA SIMA - ROMVAC COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro
"Sunt diagnosticat cu lichen plan eroziv"
(Răspuns pentru ANTON D. - Galați, F. AS nr. 1361)
Stimate domn, diagnosticul de lichen plan eroziv se stabilește prin coroborarea consultului clinic cu o serie de analize de laborator. Consultul clinic constă într-o discuție medic-pacient, în vederea identificării unor boli mai vechi sau factori de stres potențial declanșatori ai afecțiunii, la care se adaugă un examen atent al zonei bucale. Analizele de laborator vin în susținerea diagnosticului clinic, în plus, acestea exclud alte posibile variante. Acestea constau în biopsie din țesutul lezionat, culturi microbiologice și analize de sânge. Dumneavoastră ați efectuat inclusiv aceste analize de sânge sau doar consultul clinic?
În cadrul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Companiei Romvac se obțin produse 100% naturale, utilizate cu succes, inclusiv în terapia unor afecțiuni imunomediate, așa cum este și lichenul plan eroziv. Însă pentru ca aceste produse să fie eficiente, medicul terapeut solicită analize care să confirme diagnosticul clinic.
În concluzie, pe baza unui consult clinic și a unor analize care confirmă diagnosticul clinic, medicul terapeut din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac vă poate prescrie un protocol terapeutic benefic afecțiunii dumneavoastră.
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com
"Fetița mea are amigdalită cronică"
(Răspuns pentru DIANA - Iași , F. AS nr.1351)
Faringo-adeno-amigdalita este inflamația amigdalelor, a mucoasei faringiene și a întregului inel limfatic Waldayer. Cauzele cele mai frecvente sunt: adenovirusurile, streptococii și haemofilus influenzae, cu transmitere aerogenă, mai rar digestivă și de contact. Rolul normal, fiziologic, al inelului Waldayer constă în dezvoltarea sistemului de apărare imunitară a copilului, prin infecții repetate ale faringelui. Imunologii apreciază că este nevoie de aproximativ 60 de rino-adeno-faringite până la vârsta de 10-12 ani, când sistemul imunitar al copilului poate fi comparat cu cel al adultului. Cunoașterea acestui fapt este utilă atât medicului de familie, cât și părinților, care au tendința să le administreze copiilor antibiotice în exces, cu consecințe negative în dezvoltarea mecanismului imunitar al copilului. Antibioticele sunt recomandate în cazurile grave, de angine bacteriene. Dacă este suspectată o infecție streptococică (febră, depozite alb-gălbui pe amigdale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confirma diagnosticul și va iniția schema de moldaminizare pentru copii.
O problemă dificilă de diagnostic o reprezintă etichetarea amigdalelor bolnave drept focar de infecție pentru unele complicații la distanță: reumatism articular acut, glomerulonefrită, probleme cardiace etc. În acest caz, indicația operatorie, ca mijloc de tratament în amigdalita cronică focar de infecție, se va pune cu mult discernământ, prin colaborarea medicului specialist ORL cu medicul pediatru. În unele cazuri, se va proceda inițial la extirparea "polipilor", care determină diminuarea în volum a amigdalelor palatine.
În cazul copilului dvs., se va utiliza cura heliomarină și crenoterapia, după următoarea schemă de tratament:
* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie, individualizată).
* Hidratare corespunzătoare și gargară cu ceai călduț de: mușețel, salvie, gălbenele și tătăneasă.
* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau soluții iodurate (atenție la alergia la propolis sau iod!)
* Apiterapie (miere de albine cristalizată și fagure de miere căpăcit).
* Susținerea terenului imunologic cu Imunorezistan Junior - PlantExtract (extract din Echinacea purpurea, fructe de măceșe, muguri de coacăz negru).
* Tonsilotren (medicament homeopat) - 3x1 tabletă/zi.
* Decasept (conține ulei de eucalipt, cedru, cimbru și mentă) - 2x1 tabletă/zi.
* Aerosoli salini, 10-14 ședințe, în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului, sau "salina la domiciliu cu Ocnasept-spray" (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale aromatice).
Farm. spec. PAUL TISMAȘ - tel. 0752/84.50.50, e-mail: aroma_tis@yahoo.com
"Nu reușesc să-mi revin după AVC"
(Răspuns pentru SILVIA D. - Iași, F. AS nr. 1349)
D-nă Silvia, vă sfătuiesc să mâncați puțin și maximum de 2 ori pe zi. Masa de dimineață să fie consistentă, iar masa de amiază să o luați între orele 16 și 17. După această oră nu mai mâncați nimic, decât fructe, și beți apă sau ceai neîndulcit. Dacă puteți să eliminați și masa de la ora 16-17 ar fi și mai bine, căci ați mai slăbi, ceea ce este foarte important pentru o refacere după AVC. Vă asigur că se poate trăi bine și cu o singură masă pe zi, luată însă dimineața. De asemenea, trebuie să faceți masaj la membrele paraplegice și mișcare, obligatoriu 2 ore pe zi, fragmentat, dimineața și seara, prin parc, așa cum puteți. De asemenea, vă recomand să mergeți la Centrul de Recuperare medicală din localitatea Podiș (site: www.Podis.org), de lângă Bacău, sau în localitatea Herghelia (www.Herghelia. org), de lângă Tg. Mureș, unde aveți oportunitatea de a vă recupera mult mai repede și mai eficient.
"De câteva luni îmi apar întruna afte bucale"
(Răspuns pentru IRINA D. - Buzău, F. AS nr. 1349)
D-na Irina, aftele apar frecvent pe fondul unei imunități scăzute. O puteți ajuta să crească printr-o alimentație preponderent vegetariană, bogată în legume și fructe proaspete, ce nu trebuie să lipsească de la nici o masă. După masa de dimineață mâncați un ciorchine de strugure sau banane, mere, pere, citrice etc. După fiecare masă clătiți-vă gura cu o soluție de bicarbonat de sodiu (1 linguriță de bicarbonat, la 200 ml apă caldă). Curativ și profilactic, vă recomand un preparat numit "Antibios", care este un amestec din extract concentrat de Propolis, Echinacea, Curcuma, Scorțișoară, Cuișoare. Administrat 10 picături, dimineața și seara, combate și previne aftele bucale.
Pentru consiliere, sunați la tel. 0752/39.80.40 sau e- mail: aroma_tis@yahoo.com.