Uleiuri prețioase

Iulia Vlad
Folosite încă din antichitate, ule­iurile vegetale sunt la loc de cinste și în cosmetica de azi.

Le întâlnim în­cor­porate în produse de îngrijire sau sub formă pură. Ca să aibă efect, trebuie să fie de calitate și potrivite tipului de piele pe care-l aveți. Le găsiți la plafaruri, magazine naturiste și farmacii. Seara este cel mai bun moment pentru a aplica ule­iuri. Iată câteva moduri de a le utili­za:
* Aplicați câteva picături de ulei direct pe pielea umedă (după cu­răța­rea ei), apoi masați ușor până ce intră în piele. Pe corp, uleiurile se aplică imediat după duș, când capaci­tatea de absorbție a pielii este mai mare.
* Amestecați puțin ulei în crema de față de zi sau de noapte.
* Cumpărați uleiuri în cantitate mică și depozitați-le la rece, ferite de lumină și în sticle ermetic închise.

Iată câteva dintre cele mai impor­tante și mai eficiente uleiuri:
* Ulei de măsline - numit și aurul mediteranean. Este bine să îl alegeți pe cel de cea mai înaltă ca­litate, adică pe cel extravirgin. Este potrivit pentru tratarea tenului și a pielii uscate, ridate, cu crăpături. Se aplică singur sau în combinație cu cremele dvs. obișnuite de față și corp.
* Ulei de migdale - este un ulei prețios, emolient, care are darul de a repara și hrăni pielea. Este potrivit pentru orice tip de piele, dar se folosește cu precădere pentru zona din jurul ochilor.
* Ulei de cocos - este ideal pen­tru îngrijirea pielii uscate, descua­mate, de pe mâini și picioare. Face minuni și pe post de bal­sam de buze. Prote­jează împotriva agresiunilor de me­diu și este calmant al pielii afec­tate de roșeață sau iritații.
* Ulei de jojoba - are o mare putere de hidra­tare. Este compatibil cu oricare tip de piele. Face minuni în îngrijirea pielii devitalizate, împo­triva ridurilor din jurul ochilor.
* Ulei de germeni de grâu - este "campionul" tonifierii și redării fer­mității pielii, prin proprietățile sale nutritive și protectoare. Este potrivit pentru pielea îmbătrânită, pentru re­da­rea supleții decolteului.
* Ulei de semințe de struguri - este un ulei fin care se absoarbe ușor, po­tri­vit pentru orice tip de piele, in­clusiv pentru îngrijirea tenului gras sau mixt. Este excelent împotriva ridurilor din jurul ochilor.
* Ulei de caise - este potrivit pen­tru toate tipurile de piele. Se ab­soarbe ușor și este printre cele mai eficiente uleiuri anti-îm­bă­trâ­nire. Este binefăcător pentru îngrijirea pielii lipsite de fermitate din zo­na decol­teului, gâtu­lui, sânilor, reduce ri­du­rile din ju­rul ochilor.
* Ulei de luminița-nopții - este extrem de eficient pentru pre­venirea și ameliorarea ri­durilor.