Pași ușori către vară

Iulia Vlad
- Vremea paltoanelor a trecut și prisosul de kilograme se vede cu ochiul liber. Rochiile plesnesc, blugii crapă. Urâm oglinda, ne simțim obosiți, grași și mai ales vinovați. Câteva diete simple și ușoare sunt binevenite în luna MAI -

Dieta cu iaurt și fulgi de ovăz

Ușor digerabil și asimilabil, iaur­tul are puține calorii, dar e bogat în sub­stan­țe nutritive care favo­rizează arde­rea grăsi­milor. Fulgii de ovăz conțin fibre solubile, care odată ajunse în tubul di­gestiv, se um­flă, rețin apa și, când o elimină, oda­tă cu ea se duc pe apa sâmbetei to­xi­nele și deșeu­rile reți­nute în intes­tine.
Consumați doar iaurt și fulgi de ovăz simpli, fără za­hăr, fruc­te, cio­colată sau alte adao­suri.
Iată cum arată o zi de dietă:
* Micul dejun - o cană cu iaurt cu 3 linguri fulgi de ovăz. * Prânz -două căni de iaurt cu 6 linguri fulgi de ovăz. * Cină - o salată de legu­me cru­de sau fierte cu suc de lămâie.

Dieta cu orez și mere

Orezul oferă energie și are darul de a purifica și detoxifia cor­pul, aju­tând la reducerea reten­ției de apă. Cu o con­diție: să fie nede­corticat. La rândul lor, me­rele sunt do­tate și ele cu substanțe care ajută la eliminarea toxi­nelor și de­șeurilor ali­men­tare din tubul diges­tiv și accelerează arderea grăsimii. Toto­dată merele sunt energizante și ușor de digerat. Între mese beți cât mai multă apă.
Iată cum arată o zi de dietă:
* Micul dejun: două mere crude sau coapte. * Prânz: 200 grame orez fiert, fără ulei sau alte adaosuri, plus două mere crude sau coapte. * Cina: 100 grame orez fiert (ca la prânz), un măr crud sau copt.
Recomandare: Dietele se țin două zile pe săptămână și se repetă până ajungeți la greutatea dorită. Sunt per­mise și cafeaua sau ceaiul neîndul­cite. În celelalte zile, mâncați normal, dar porții la jumătate. Între mese, beți cât mai multă apă.