"THE MOTANS" - primul mare concert

Dana Ene
Încă o trupă de peste Prut își ia avânt pe sce­na muzicală românească!

La cântat, basara­benii sunt fruntea. Pe lângă talent și școli bune, au și o bucurie adevărată, care molipsește imediat. Cum e și cazul formației The Motans, în frunte cu Denis Roabeș. În doar trei ani de zile au cucerit publicul românesc, au lansat un album de succes și au scos o mulțime de hituri transmise non-stop la radio, TV și în cluburi. Melodia lor "Week­end", cântată în duet cu Delia, a fost declarată piesa anului 2017 și are peste 25 de milioane de vizua­lizări pe YouTube. Acum, la finele lunii Mai, for­mația de peste Prut are programat primul ei mare spectacol - un "Grand Concert", la Are­nele Ro­mane, unde își așteaptă fanii pentru o seară de neuitat, cu muzică bună și multe sur­prize.

Visuri despre motani și scenă

Denis Roabeș are 29 ani și este o per­soană extrem de discretă, mai ales atunci când vine vorba despre viața lui per­so­nală. Nu își ascunde fața ca cei de la Carla's Dreams, dar își ține la mare secret mai ales poveștile amoroase, țe­sând în jurul lui, așa cum îi stă bine unui artist, o aură de mister, care îi fas­cinează pe fani. S-a născut la Chișinău, și după absolvirea liceului a încercat să urmeze, fără succes, ce-i drept, nu mai puțin de trei facultăți: Istorie-Antro­pologie, Ingi­ne­rie-Manage­ment și... Psihologie. Cel mai mult s-a ținut de inginerie, dar și pe asta a pără­sit-o într-o zi, fără mari re­grete. "Mi-am luat actele de la Facul­tatea de Inginerie și Management și cu 200 de dolari, am ple­cat spre Mos­cova", povestea el. A stat trei ani la ruși, însă nici pe acolo nu și-a găsit rostul. Singura constantă în viața lui, în toată această perioadă, a fost muzica. "Pri­ma chitară din viața mea se numește Io­lana. O mai am și acum. E o chitară rămasă de la tatăl meu. Mi-a rămas mie «moștenire». La ea am și în­ceput să cânt, la vârsta de 16 ani". Chiar dacă s-a apu­cat relativ târziu de muzică, aceas­ta i s-a potrivit cel mai bine, iar ca să-și împli­nească visul, și-a investit în el toți banii pe care îi strânsese lu­crând la Moscova. A compus și înre­gistrat niște piese de unul singur și, o bună bucată de vreme, trupa "The Motans" (Motanii) a fost compusă doar dintr-un singur om - Denis. "Atâta timp cât com­puneam și înregistram piesele la studio, fără să dau vreun concert, nu am avut trebuință de a forma un band. Acum însă lucrurile s-au schimbat...", de­clară ar­tistul.
Pentru numele "The Motans", Denis s-a inspi­rat, după cum singur se confesa, din niște visuri obsedante cu pisici. "Îmi plac toate animalele, dar prefer clasa felinelor, asta e clar! Pentru că au stil, caracter, tandrețe, și o doză aparte de frumu­sețe... Înainte să mă apuc să fac muzică, timp de șapte ani am visat doar pisici și mo­tani. Din momentul când am înce­­put să fac muzică, visele au dispărut. A fost ca un fel de semn", adăuga el.
Până să fie acceptat pe piața muzi­cală, a înre­gis­trat de unul singur patru melodii și le-a postat pe in­ter­net: "Bobik" "Jumătate Stai", "Ctr Alt De­lete" și, nu în ultimul rând, "Tu". Aceasta din urmă este, de fapt, prima variantă a melodiei "Versus", lan­­sată la "Global Records", melodie care avea să-l aju­te să cucerească cla­sa­mentele muzicale româ­nești.
Apoi a urmat o colaborare de succes cu Delia, în 2017, concretizată în melodia "Weekend", și o colaborare cu Inna - "Nota de pla­tă" (inclusă și pe albumul acesteia, "Nirvana").

La drum, cu Delia și Irina

În 2018, trupa The Motans începea să prindă contur. Lui Denis i s-au mai alăturat și Da­mian Rusu (chitară), Ali Said (tobe) și Matei Căpitanu (bas), iar formația lansa pri­mul disc, "My Gorgeous Dra­ma Queens". Profi­tând din plin de succes, anul acesta, The Mo­tans au lansat primul videoclip din România bazat pe inteligență artificială, "Invi­tat", și încă două duete, cu soliste ex­trem de îndră­gite: Delia și Irina Rimes. Me­lodia lansată cu Delia, "Rămâi", are deja peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube și este prezentă pe posturile radio și TV. Iar "Poem" feat. Irina Rimes, lansat pe 11 apri­lie, nu se lasă nici el mai prejos, videoclipul postat pe net fiind vizionat și ascul­tat de peste 9 milioane de oameni. "Poem este o piesă pe care am scris-o cu mare drag. La filmări a fost o energie aparte, ne-am simțit foarte bine cu toții. Este al doilea featuring cu Irina și cred că a ieșit ceva tare frumos! Sper că publicul se va regăsi în mesajul aces­tei me­lo­dii și că aceasta va aduce zâm­bete pe buzele mul­tora", declara Denis Roabeș.
Din show-ul cel mare pregătit de Denis și de colegii lui pentru concertul de pe Are­nele Romane, nu vor lipsi nici piesele noi și nici cele arhicunoscute, precum: "Ver­sus", "Îna­inte să ne fi născut", "Jack­pot" sau "Week­end". Invitatele spe­ciale garantează și ele succesul - Delia, Irina Ri­mes, Lucia și Dara. "Avem întâlnire la în­ceput de vară. Prima noastră reuniune «de familie», așa că v-așteptăm pe toți la Are­nele Romane, să ne bucu­răm de muzică și... de viață, pur și simplu", declară The Motans pe pagina de FaceBook.
("The Motans Grand Concert" va avea loc pe 31 mai, de la ora 19, la Arenele Romane din Bucu­rești, iar biletele se găsesc în rețeaua Iabilet. Au prețuri cuprinse între 89 și 169 lei.)

Foto: Global Records