Am fost și eu în situația dvs. cu unul dintre copiii mei, vă înțeleg neliniștea, necazul și doresc să vă ajut. Intern: administrați-i fetiței o doză de Polivitamine și să aibă o alimentație bogată în zarzavaturi, brânză de vacă cu morcovi rași, fructe sub formă de pireuri, compoturi, mere coapte, pâine prăjită, supe concentrate de zarzavat, carne de pasăre sau vită, puțină și bine fiartă. Dați-i să bea ceaiuri slabe, ușor îndulcite, din mentă și mușețel, și suc natural din morcovi și țelină, 200 ml pe zi, băut în patru reprize, diluat cu apă fiartă și răcită. Pentru obținerea sucului, puneți trei părți morcovi și o parte țelină. Extern: o igienă riguroasă a părții rectale, după fiecare scaun. Așezați-o apoi cu fața în jos, cu fundulețul puțin ridicat, ca să-i introduceți dvs. cu mâna rectul înăuntru, aplicând deasupra un pansament steril. Să faceți această operațiune cu tot curajul, după care fetița să rămână mai departe culcată cu fața în jos, cât mai mult timp posibil, dar acoperită și într-o poziție relaxată, normală. Încălziți apoi bine pe flacără ceaunul de mămăligă. Întoarceți-l cu fundul în sus și puneți-l pe un loc potrivit, acoperindu-l cu ceva moale. Aveți mare grijă să nu ardă. Așezați apoi fetița cu poponețul pe fundul ceaunului, să stea cât acesta emană căldură, și aveți grijă s-o înveliți, ca să-i fie cald peste tot împrejur. Aceste proceduri se fac după fiecare scaun. Seara, înainte de a se culca, îi faceți următoarea baie de șezut: puneți într-un săculeț de tifon 200 g tărâțe de grâu și introduceți-l într-un lighean cu circa 2,5-3 litri apă rece și lăsați totul de dimineața până seara, apăsând din când în când săculețul, ca să se elibereze din tărâțe toate substanțele benefice. Seara, încălziți ligheanul cu lichidul, mișcând din când în când săculețul ca să nu se prindă de fund. Când s-a încălzit atât cât să puteți ține cotul înăuntru, așezați fetița în lighean, peste săculețul cu tărâțe, și înveliți-o împrejur. Stă în această baie până se răcește apa. Ea poate fi reîncălzită și folosită și a doua zi. Fetița trebuie să fie îmbrăcată gros. Tratamentul durează 3-4 săptămâni și problema nu mai recidivează. Doresc să vă fie de folos și dvs.
SILVIA V. - Bicaz
"Sora mea suferă de sete patologică"
(Răspuns pentru SORINA, F. AS nr. 1017)
Situația în care se află sora ta îmi este pe deplin cunoscută; la fel și nedumerirea în fața analizelor medicale în limite normale. Având în vedere detaliile date de tine, i-aș sugera surorii tale să consulte și un medic endocrinolog (Institutul "Parhon"). S-ar putea să fie vorba de aceeași boală, respectiv diabet insipid (și poate de un microadenom hipofizar), o boală destul de rară, greu de depistat și costisitoare. Partea proastă este că medicația va fi permanentă până la sfârșitul vieții, la orice întrerupere revenindu-se la starea inițială. Sper că am dat o idee în continuarea investigațiilor.
VIORICA S. - București
"Ganglionii limfatici îmi sunt inflamați și am dureri greu de suportat"
(Răspuns pentru FLORIAN S. - Bihor, F. AS nr. 1162)
1. Am suferit și eu în tinerețea mea de ganglioni limfatici pentru că, la fel ca mai toți tinerii anilor 1950-1960, am dus-o cam greu, mai ales cu mâncarea. Astfel că m-am trezit într-o primăvară cu gâtul umflat și sub maxilare cu mulți ganglioni. Într-o parte s-au întărit (s-au "aprins"), iar inflamația lor s-a transformat într-o rană deschisă. Am consultat un medic la Clinica ORL din Cluj și mi s-a propus o intervenție chirurgicală. Dar Dumnezeu, în bunătatea Sa nemărginită, mi i-a scos în cale pe doctorul școlii unde eram elevă - un evreu bătrân, pe nume Fritmann - precum și un farmacist priceput (Schunn) care, fără să se vorbească între ei, mi-au dat același tratament, pentru care nu le mai pot mulțumi, fiindcă s-au dus de mult. Iată ce mi-au recomandat:
* Vitamina D, pe care la vremea aceea o luam sub formă de ulei de pește (o lingură pe zi).
* Expunerea zilnică a corpului la soare (integral), dar numai până la orele 11.00 și progresiv.
* Hrană consistentă, compusă din 5 mese pe zi, bogată în fructe, miere, lapte, iar tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, mă obliga să beau zilnic un ou proaspăt de găină (albuș și gălbenuș). Nu neglijați sfatul medicului, asigurați-vă că nu aveți gâlci sau alte infecții și nu vă pierdeți nădejdea în Dumnezeu.
VASILICA R. - Ploiești
2. Se recomandă cu succes ulei de pește (lichid sau capsule). Dă rezultate imediate. Se recomandă și curele heliomarine, plus ungerile cu nămol. Alimentație bazată în majoritate pe fructe și zarzavaturi, brânză proaspătă de vaci și ouă proaspete, mult pește. Beți ceai de urzici ușor îndulcit și o dată pe săptămână mâncați spanac. Multă dragoste și încurajări.
VIKY B. - Pitești
"Cum se poate evita recidiva unui abces perianal?"
(Răspuns pentru A. G. - Cluj, F. AS nr. 1278)
Cauzele apariției abcesului perianal sunt în principal două, și anume: * prezența microbilor în zona respectivă, care de altfel le oferă condiții favorabile de dezvoltare; * apariția la un moment dat, din diverse cauze, a unei fisuri care face posibilă pătrunderea microbilor în țesuturi, unde datorită principalei lor arme - înmulțirea foarte rapidă - pot declanșa abcesul, care v-a provocat atâta suferință. Întrucât vă temeți de posibilitatea reapariției abcesului, v-aș recomanda să asociați unei igiene intime stricte aplicarea periodică în zona respectivă a unguentului Mibazon, pe care îl găsiți numai la farmaciile veterinare și care datorită unui complex de antibiotice foarte activ poate preveni apariția unui nou abces. Dacă totuși din diferite motive ar apărea un nou abces, apelați la același unguent și vă asigur că se va retrage rapid, astfel încât nu veți mai suferi și nici nu veți mai ajunge vreodată la intervenții chirurgicale. Vă doresc sănătate și încredere deplină în tratamentul propus.
STELIAN P. - Iași
"Am o infecție cu stafilococ auriu la ochi"
(Răspuns pentru ANICA P. - Galați, F. AS nr. 1302)
Cu aceeași problemă ne-am chinuit în urmă cu patru ani și mai bine, când acest stafilococ se fixase în nasul fiului meu și periodic îi apăreau furuncule în acel loc sensibil. La recomandarea medicului pediatru, a fost tratat cu Anatoxină stafilococică, zece fiole injectabile subcutanat, care s-au administrat gradat, la 3 sau 4 zile, după un program stabilit de medic. Vaccinul este preparat la Institutul "Cantacuzino" din București. De atunci, nu a mai avut necazuri de acest fel. Sper ca remediul să vă fie de folos. Numai bine!
ALEXANDRU V. - Sibiu
(Multe mulțumiri acestei minunate redacții, care reușește să aducă un strop de speranță celor nefericiți și câteva clipe de lectură plăcută tuturor.)
"Cum pot scăpa de lăcrimarea abundentă?"
(Răspuns pentru LUCREȚIA - București, F. AS nr. 1348)
Nu desconsider miraculoasele efecte ale tratamentelor naturiste, dar înainte de a începe așa ceva, v-aș recomanda să vă convingeți că este vorba despre o conjunctivită purulentă. Băiețelul meu are acum 6 ani, dar la un anișor, după multe vizite pe la doctori oftalmologi, am avut norocul să nimeresc o d-nă doctor foarte pricepută, care mi-a spus că era normal ca tratamentele făcute până atunci să nu-și facă efectul, atât timp cât căile lacrimale ale copilului erau înfundate. După desfundarea lor, copilul meu nu a mai avut nici un fel de probleme. Încercați deci să consultați un medic oculist foarte bun.
ELENA D. - Brăila
"Am senzații neplăcute în picior, după operația de varice"
(Răspuns pentru ALEXANDRA, F. AS nr. 1328)
Mătușa mea a avut varice foarte pronunțate (din cauză că stătea mult în picioare, dar și pe fond ereditar) și s-a tratat cu succes folosind alifie de gălbenele. Alifia s-a dovedit a fi foarte eficientă, durerile dispărând după 2-3 săptămâni. Și varicele s-au diminuat vizibil, multe dintre ele dispărând definitiv. Este bine să se țină și picioarele ridicate pe un perete, cât se poate de mult (pentru circulația sângelui). În fiecare seară să se facă exerciții pentru picioare (bicicleta), stând culcat pe spate și imitând rotirea pedalelor.
LUIZA - Brașov
"Am amețeli și stări de vomă tot timpul, nu pot să stau în picioare"
(Răspuns pentru IRINA - Iași, F. AS nr. 1343)
1. Am 43 de ani și am avut aceleași simptome ca dvs. acum zece ani. Diagnosticul era tulburări neuro-vegetative, iar apoi și distonie cervicală. Nu m-a ajutat nimic până în 1991, când un medic mi-a recomandat medicamentul LUDIOMIL. De atunci parcă sunt alt om. L-am repetat de trei ori, la intervale de 6-7 luni, când am simțit că începe iar răul acela, apoi amețelile au dispărut definitiv. Luam tablete mici - două pe zi, sau mari - o jumătate de tabletă de două ori pe zi. Puteți consulta medicul, dar puteți avea mare încredere în medicament. Să vă ajute Dumnezeu!
RODICA L. - București
2. Suferind de același rău ca al dvs., m-am vindecat în mai puțin de trei zile datorită surorii mele, care e asistentă medicală. Iată soluția: o fiolă vitamina B12, o fiolă vitamina B1, o fiolă vitamina B6. Timp de zece zile se fac injecții intramusculare cu toate trei vitaminele. Mie, după primele trei injecții, mi-au dispărut amețelile. În timpul tratamentului trebuie să se consume fier - pastile sau alimente care-l conțin: grâu, roșii, suc de roșii, sfeclă roșie, pentru a se evita hipocromia sângelui.
TEODORA M. - Ploiești