"Pulsul ridicat nu mă lasă să mă odihnesc"

Cititor Formula AS
"Mamei i s-au depistat metastaze de adenocarcinom pulmonar"

Vă scriu cu rugămintea de a mi se publica aceste rânduri prin care cer un sfat pentru tratament naturist. În urmă cu o lună, mama mea, în vârstă de 74 de ani, a fost internată cu pleurezie (insuficiență respira­torie acută). I s-a făcut tora­coscopie, și din lichidul pleural s-a recoltat pentru biopsie. În urma rezultatului de la biopsie, a fost diagnosticată cu meta­sta­ze de adenocarcinom pul­monar.
Vă mulțumesc pentru înțe­legere și sprijin,
RODICA NEACȘU - tel. 0742/66.17.37

"Caut tratament naturist pentru endometrioză"

Am 22 de ani și din decembrie am fost diag­nosticată cu endometrioză stadiul 3/4 și chisturi. Recent am avut o operație prin care mi-au fost înlăturate acestea. Oare se numără printre citi­torii dvs. cineva care cunoaște un tratament na­turist care să mă ajute să țin boala măcar sub control? Mi-ar fi de mare ajutor. Vă mulțumesc!
ANDREEA G.

"Se poate vindeca cheratoza pilară?"

Stimați cititori, de aproximativ 10 ani sufăr de cheratoză pilară pe tot corpul. Nu este o boală cu efecte grave asupra sănătății, însă este foarte inestetică și efectele psihologice sunt majore. Toți medicii pe care i-am consultat mi-au spus că nu există vindecare definitivă, dar că e posibil să trea­că de la sine. Am ajuns la disperare, nu știu ce să mai fac. M-am săturat să mă acopăr din cap până-n picioare, nu pot nici măcar să port tricouri fără să se observe. Am doar 20 de ani. Vă rog din suflet, ajuta­ți-mă! Nu vreau decât să trăiesc ca orice tânăr de vârsta mea.
ALEXANDRU

"Am o rană care supurează întruna"

Apelez la bunăvoința cititorilor dvs., cerân­du-le ajutorul într-o problemă căreia nu-i găsesc rezolvare. Am ne­voie de un tratament pentru o rană la mână, în zona cotului, care supurează în­truna. M-am spălat cu apă oxigenată, m-am uns cu cremă de gălbenele, degeaba. Vă mulțumesc și aștept să-mi răspundeți în revistă.
MĂRIOARA S.

"Mama are dureri cumplite cauzate de colita radică"

Vă rog să-mi recomandați un tratament pen­tru cumplitele du­reri ale mamei mele. În urmă cu 10 ani a fost operată de cancer de col ute­rin, mai întâi efectuând un anumit număr de ședințe de radio­terapie, care pe partea de cancer au ajutat, însă au lăsat în urmă un număr enorm de probleme de sănătate. Problema cancerului a dispărut, însă de câțiva ani, o co­lită radică nu îi dă pace, mani­festându-se în crize mari de dureri abdominale, diaree, vomă, scădere în greu­tate Menționez că atunci când crizele devin insupor­tabile, apelează la injectarea de Algocalmin. Întrebarea mea este dacă un bun spe­cialist ar putea să ne ajute sau dacă cineva știe un tra­tament care a dat rezultate și ne poate îndruma, pen­tru că nu mai știm unde anume să mai căutăm. Vă mul­țu­mesc din suflet și să vă dea Dumnezeu sănă­tate!
LUIZA D. - Iași

"Pulsul ridicat nu mă lasă să mă odihnesc"

Dragi cititori, am 31 de ani și acum câteva luni mi-a cres­cut mult pulsul (110-120 bătăi pe minut). Îl și aud, fapt care nu mă lasă să mă odihnesc noaptea. Ca urmare, am în per­manență o stare de oboseală accentuată. Am fost la mai mulți doctori, dar nu mi s-a pus un diag­nostic precis, iar me­dicamentele pre­scrise nu m-au ajutat de­loc. Vă rog din suflet, dacă cineva s-a confruntat cu ase­menea pro­bleme, îl rog să mă ajute, cu numele unui medic la care să apelez sau cu un trata­ment medica­mentos sau naturist, pentru a scăpa de această stare. Vă mulțumesc!
SILVIAN - Brașov

"De trei ani mă chinuiesc îngrozitor cu hemoroizii și fisurile anale"

Vă rog să mă ajutați să găsesc o soluție la problema medicală pe care o am. În urmă cu trei ani, am fost operată de he­moroizi interni și ex­terni. Cei interni au fost le­gați, iar cei externi, în­depărtați cu laserul. După operație, la câteva săptămâni, am făcut fisuri anale, iar medicul mi-a prescris picături laxative și un unguent. Timp de un an am mers la control, din cauza sân­ge­rărilor și durerilor provocate de fisurile anale. În noiembrie, am fost din nou operată. Mi s-a în­depărtat un hemoroid intern mare, doi polipi anali și s-a remediat o fisură anală. Mi s-au reco­mandat băile de șezut cu ceai de mărul-lupului și tătă­neasă și cremă de tătăneasă. Acum am du­reri foarte mari la fiecare scaun și îmi iese o um­flă­tură ca o varice. Am fost la medic și am fost anun­țată că pot face tromboflebită și fisuri anale. Men­ționez că în ulti­mii ani am con­sumat multe legu­me, fructe, ce­reale, pește, car­ne de pui, apă - 2 litri pe zi, cea­iuri laxa­tive, pentru a avea scaune cât mai moi. Ce mă sfătuiți să fac? Unde să mai merg? Vă mulțumesc și vă urez sănătate!
R. T. - Craiova

"Am fost operat de tumoră benignă pe o coardă vocală"

Dragă redacție, am 41 de ani și în februarie am fost operat de tu­moră benignă pe coarda vocală dreaptă. Mă așteptam să mă simt mai bine, dar eu mă sufoc în continuare, și dimi­nea­ța tu­șesc foarte tare. Mi se înfundă și nasul, și ure­chile. În plus, am migrenă depresivă. Vă scriu într-o stare de disperare. Există vreun tra­tament naturist? Vă mul­țumesc din suflet!
VLADIMIR M. - Bacău

"Fetița mea are 58 de kilograme la 11 ani"

Dragi cititori, sunt mama unei fetițe în vârstă de 11 ani și care are 1,32 m și 58 de kilograme. Doar în ultimele două luni a luat în greutate pes­te cinci kilo­grame, ceea ce m-a speriat. În urmă­torii câțiva ani vor avea loc mari modificări hor­monale, dar nu știu dacă odată cu ele, problema se va rezolva de la sine sau se va agrava. Regi­mul alimentar a fost mereu ace­lași: canti­tativ mănâncă normal, dar cu multă poftă. Ca orice co­pil, mai mănâncă câte o prăjitură, dar nu exa­gerează cu dulciurile. Și eu când eram mică eram mai grăsuță, dar pe la 18-20 de ani, această pro­blemă s-a rezolvat de la sine. Disperată, vă rog să mă îndrumați către un medic specialist, care să-i pună un diagnostic și, apoi, să-i prescrie un tra­tament sau regim. Dacă există cineva care ne poate rezolva problema pe cale naturistă ar fi extraordinar. Cu mulțumiri,
ANTONIA - Sighetu Marmației

"Fac crize de apnee și mă tem că o să mor"

Îi rog pe cititorii revistei "Formula AS" să-mi reco­mande un tratament alopat sau naturist pentru crize de sufocare în somn. Simt că nu am aer și mă tem că o să mor. Vă rog foarte mult, ajutați-mă cu sfaturi, ce să fac? Aștept cu mare nerăb­dare să știu ce in­vestigații să fac și dacă sunt șan­se de vinde­care. Mii de mul­țumiri re­dacției "Formulei AS", căci sunteți foarte apro­­piați de durerile noastre. Vă doresc viață lun­gă cu multe bu­curii! Cu respect,
A. S. - București

"Caut un leac pentru chist vaginal"

Vă scriu cu speranța că mă puteți ajuta. Am un chist vaginal inoperabil, de 3/2 cm, care une­ori mă doa­re, alteori sângerează. Doctorii mi-au explicat că, la vârsta mea (am 76 de ani), pe­reții vaginali sunt subțiați. Mi s-au prescris supo­zi­toare cu Ovestin, timp de 40 de zile. După trata­ment însă, simp­tomele au rea­părut. Mă jenează și la mers. Dacă știe cineva vreun tra­tament pentru resorbția chis­tului sau pentru atenua­rea usturi­milor, durerilor sau sângerărilor, îl rog să mi-l comunice. Cu mulțu­miri,
LORELAI

"Am arsuri mari la stomac"

Vă rog să mă ajutați într-o pro­blemă de sănătate pe care nu o pot rezolva: am arsuri mari la sto­mac. Am făcut tratament cu Gaviscon și Di­carbocalm. Pe moment, ar­surile îmi tre­ceau, apoi reapăreau, parcă mai puternice. Ce regim ali­mentar mă sfătuiți să urmez pen­tru a tempera aceste arsuri? Men­ționez că nu beau băuturi aci­dulate și nici nu mănânc picant. Vă mulțu­mesc.
SIMION P. - Tecuci