Cazuri de extremă urgență

Redactia
"La 20 de ani, are o curbură a coloanei de 84 de grade!"

Numele meu este Rădoi Elena și locuiesc în Curtea de Argeș, strada Valea Iașului, bloc A 12, ap 2. Vă scriu în speranța că mă puteți ajuta în legătură cu  problema medicală a fiicei mele, ELENA DENISA, acum în vârstă de 20 de ani. La 12 ani a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară, care avea deviația de 24 de grade.
Am fost la "Spitalul de pediatrie" Pitești, unde am primit o trimitere la Spitalul Clinic de Copii "Marie Sklodowska Curie", la domnul profesor Burnei Gheorghe, care în urma unui consult sumar a prescris purtarea unui corset, efectuarea de exer­ciții kinetoterapeutice, înot și control peste 4 luni. Am continuat așa timp de 3 controale, după care nu a mai fost programată la control din motive neștiute.
Deoarece fata era în creștere, corsetul a atrofiat mușchii care susțineau coloana, aceasta deformân­du-se până în prezent la o curbură de 84 de grade, deși în perioada 2012-2017 au fost făcute exerciții de kineto­terapie zilnic și înot de două ori pe săp­tămână, la Pitești. Dupa anul 2017, devenind stu­den­tă în cadrul facultății, a fost consultată de un grup de medici de la Spitalul de copii "Dr. Nicolae Ro­bănescu" din București, care i-au re­comandat efec­tuarea unei operații de îndreptare a coloanei cât mai re­pede. Am fă­cut un efort uriaș pentru a-i face un control de spe­­cialitate la "Schön Klinik" din Germania, unde a fost confirmat diagnosticul de la Bucu­rești și ac­ceptată pentru efec­tuarea ope­rației. Deoarece în ul­timul timp dure­rile s-au accentuat afectându-i acti­vi­tatea de zi cu zi este necesară efec­tuarea operației cât mai curând. Din păcate, acest lucru nu este realizabil pentru noi, întrucât costul acesteia este de 50.000 de euro, sumă uriașă pe care familia noas­tră nu o poate suporta.
Fac astfel apel la dumneavoastră și la cititorii "Formulei AS", pentru a ne sprijini în strângerea su­mei ne­ce­sare rea­li­ză­rii ope­rației, în urma că­reia Denisa va putea a­vea o viață normală. E o fată fru­moasă și inte­ligentă, ajutați-o vă rog!
Iată contul pentru donații:
IBAN: RO62INGB0000999908571588; Mo­neda: RON; Nume Beneficiar: Elena Denisa Ră­doi; Banca Beneficiar: ING Bank București Centrala.
Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor!
RĂDOI ELENA - strada Valea Iașului, bloc A 12, ap 2, Curtea de Argeș

"Mi-a ars casa din temelii"

Dragă doamnă Sânziana Pop,
A dat mare necaz peste mine. În noaptea de 14 spre 15 februarie, ne-a ars din temelii casa, și tot ce am strâns într-o viață chi­nuită s-a dus în foc. M-am mu­tat la bă­iatul meu, care și așa era înghesuit cu ai lui. Am în­drăznit să vă scriu după mai multe ezitări. Băiatul e hotărât să îmi facă o cămăruță, dar stă și el greu cu banii, iar eu am ră­mas cu cenușa casei care a ars.
Vă scriu cu rugămintea să mă aveți și pe mine în vedere, pentru un mic ajutor, ca să poa­­tă fiul meu să îmi facă o că­măruță. Iertați-mă că apelez la dvs., dar după toată ne­no­rocirea cu casa, am mai rămas doar cu pensia mea de 700 de lei. Nu știu dacă trebuia, dar am pus și poze cu de­zas­trul.
Dumnezeu să vă binecuvânteze, poate cu aju­torul dvs. voi trece peste această nenorocire din viața mea.
MATEI MARIA - sat Plumbuita, com. Tămădău Mare, jud. Călărași, cod 917253


Bursa locurilor de muncă

"Am fost infirmieră, sunt sănătoasă și caut o familie care are nevoie de ajutor în gospodărie"

Bună ziua, "Formula AS",
Sunt o cititoare fidelă a revistei dumnea­voas­tră și am să îndrăznesc și eu să-mi deschid su­fletul. Mă numesc Tatiana Radovici, locuiesc în Bra­șov și am 63 de ani. De 10 ani stau în chirie în cartierul Tractorul, într-o cameră de nefamiliști. Plătesc 300 de lei și alte cheltuieli. Am fost tare mulțumită de locuința mea, dar proprietarul a pus-o în vânzare și acum sunt nevoită să mă mut. Am tot căutat o cameră la prețuri mai mici dar nu am găsit. Toate locuințele sunt peste 100 euro. Eu am o pensie de 1000 lei, am fost infirmieră și la salariul mic pe care l-am avut, așa s-a calculat. Am făcut această descriere ca să mă fac înțeleasă că am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Aș dori prin intermediul revistei să găsesc o familie care are nevoie de ajutor în gospodărie. Eu sunt să­nă­toasă, pot să fiu de folos pentru copii, pentru gătit, ajutor la curățenie sau să îngrijesc un bolnav. Aș dori să-mi poată oferi și mie cineva o cameră un­de să locuiesc. Menționez că aș prefera să rămân la Brașov sau prin împrejurimi.
În speranța că m-am făcut înțeleasă, vă mul­țumesc și vă las numărul meu de telefon, 0755/59.78.71. Vă rog să mă ajutați! Mai pot locui aici până pe 1 iunie 2019.
Cu stimă,
RADOVICI TATIANA NICULINA - Aleea Constructorilor nr. 15, Tractorul, bl, 9, ap. 203, Brașov, cod 500168