Răspuns pentru A. GHEORGHIU, F. AS nr. 1360 - "Fetița mea are probleme cu burtica de când s-a născut"

Redactia
Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

Afecțiunile digestive, cu excepția herniei hia­tale, indiferent de vârsta pacientului, se vindecă în totalitate cu argilă "ALGO". Această argilă are efect bactericid (distruge selectiv doar germenii patogeni) și cicatrizant, este un excelent pansa­ment gastric și nu are efecte secundare. Anti­bioticele care se prescriu de obicei în aceste afec­țiuni distrug toată flora digestivă, care este greu de protejat și de refăcut cu ajutorul probioticelor. Celor trei copii ai mei le-am admi­nistrat argilă încă din biberon, la primul scaun diareic. Proble­ma co­pi­lului dvs. se va rezolva în timp scurt (2-3 săptămâni), dacă va bea doar apă tulbure cu argilă. În con­tinuare, vă recomand cura de în­tre­ținere. Pentru detalii despre cură vă rog să mă contactați la tel. 0788/233.873. Pen­tru a comanda argilă ALGO la preț de produ­cător su­nați la tel. 0258/865.677. Să auzim numai de bine!

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ - e-mail: romdansrl@gmail.com

"Am cruste maronii pe cap și mă lupt cu hemoroizii externi"
(Răspuns pentru CRISTIAN - Suceava, F. AS nr. 1356)


Psoriazisul capilar și hemoroizii au cauze co­mune: stresul (care se răsfrânge asu­pra activității ficatului și a vezicii bi­lia­re), ali­­mentația nesănătoasă și se­den­tarismul. Este greu să scapi de stres, dar poți să te hrănești sănătos, cu alimente care să permită organis­mului să facă față impactului cu stre­­sul. Asta în­seam­nă consu­marea cu moderație a al­coolu­lui, berii, mezelurilor, produ­se­lor afu­mate, produselor lac­tate fer­mentate (cașcaval, brân­ză de burduf), sucurilor acidulate din comerț, con­ser­velor de carne, prăjelilor (car­tofi pră­jiți, pește prăjit, chif­tele pră­jite, rântașuri etc.)
Trebuie să vă hrăniți să­nătos, cu ciorbă și mâncăruri gătite din legume (fără carne de vită, pui, curcan), acrite cu borș și condi­men­tate (după preferință) cu usturoi, cimbru, busuioc, leuștean, oregano, maghiran, mărar, pătrunjel etc.; ouă fierte moi, cartofi fierți în coajă sau copți în cuptor, pește gras (rasol sau la cuptor). Din ali­men­tație nu trebuie să lipsească salatele în care să predomine legumele crude, de sezon: păpădie (frunze), usturoi, cea­pă verde, salată, plus avo­cado, sfeclă roșie, morcovi, țelină, roșii, castra­veți, spanac, praz, varză albă și roșie, broccoli, sau orice legume de culoare porto­calie, roșie și verde, preparate cu ulei de măsline sau floarea-soarelui, oțet de mere cu miere sau lămâie. Din aceste legume puteți face și sucuri.
Nici fructele nu trebuie să lipsească din ali­mentația zilnică: folosiți orice fruct de culoare verde, roșu, galben, portocaliu, mov (mere, pere, kiwi, ananas, banane, portocale, prune, căpșuni, zmeură, mure, afine, coacăze negre etc.).
* Odihniți-vă și dormiți cel puțin 8 ore pe noapte.
* Faceți mai multă mișcare în aer liber.
* Pe lângă schimbarea modului de hrănire, vă recomand și suplimente alimentare, care să com­pleteze cantitățile de vitamine, minerale, acizi grași esențiali etc.
* Curcumin C3 complex.
* Cartilaj de rechin.
* B complex, toate conform prospectelor.
* Beți 1-2 căni pe zi de lapte de soia, orez sau nuci.
* Amestecați în părți egale brusture, trifoi roșu, levănțică, trei-frați-pătați, armurariu; din acest amestec puneți 4 linguri în 500 ml apă clo­cotită, fierbeți 5 minute, acoperiți și infuzați 15 minute. Cu acest ceai vă tamponați pielea capului de una-două ori pe zi.
* Costisitor, dar merită: cumpărați-vă un aparat cu lumină polarizată, BIOPTRON, de la Zepter. Cu acest aparat faceți ședințe de câte 3 minute, pe toată pielea capului, după tamponarea cu ceai. Acele cruste vor dispărea rapid.
* Terapie locală cu CARPICON - este o cre­mă solidă (supozitoare), fabricată de Romdan (cu­tia este albă, scrisul cu verde, iar pe un colț are o bulină în care scrie cu roșu: Dr. Biolog Viorica Vintilă, produs original). Supozitoarele se admi­nis­trează intrarectal, unul dimineața și unul seara, până la dispariția simptomelor. Seara, înainte de administrarea supozitorului, se face o spălare cu apă călduță și săpun. Se tamponează local cu un prosop moale, apoi se face masaj, ușor la început și din ce în ce mai apăsat în următoarele minute, cu Carpicon cremă (flaconul este alb, scris cu ver­de, și are capac verde; între capac și flacon se află aceeași bulină în care scrie Dr. Biolog Viorica Vintilă, produs original).
În legătură cu acea "bubă" din spatele urechii, nu am înțeles dacă este numai o umflătură sau este un coș mai mare care supurează. Dacă este numai o umflătură, cel mai bine este să vă adre­sați unui medic chirurg, care poate scoate acel "lipom" (de­pozit de grăsime apărut datorită de­reglării meta­bolismului grăsi­milor în organism). Operația este ușoară, cu anestezie lo­cală și nu necesită internare. Dacă este un coș, cumpărați de la far­macie Nido­flor un­guent și Fluocino­lon unguent. Se pun în palmă părți egale din fie­care unguent, se adaugă și Carpicon cremă. Se ameste­că bine, apoi se unge un pan­sa­ment steril cu acest ames­tec și se lipește pe coș. Se aco­peră cu un leu­coplast și se ține 24 de ore. Procedeul se repetă până la dispariția acelei infec­ții.
Dacă veți respecta reco­man­dările făcute, nu veți mai avea crize hemoroidale, nu vor mai apărea lipoame, crustele de pe cap vor dis­părea și organismul va fi mai energic și mai sănătos.
Sănătate multă! Dacă mai aveți probleme, re­dacția "Formula AS" mă mai poate contacta.


Farm. PAUL TISMAȘ - tel. 0752/84.50.50, e-mail: aroma_tis@yahoo.com

"Acneea chistică macină tinerețea fiicei mele"
(Răspuns pentru  DANIELA - Iași, F. AS nr. 1350)


D-nă Daniela, acneea chisti­că este o suferință pasageră, specifică adolescenței, dar se manifestă diferit de la adoles­cent la adolescent. În cazul fiicei dvs., este o versiune mai dezagrea­bilă, dar vindecabilă! Pentru ca manifestările acneei să fie cât mai discrete, este necesar ca fiica dvs. să renunțe total la consumul de ciocolată și în general la tot ce este pe bază de unt de cacao, precum creme și prăjituri. Acest ali­ment pe cât de plăcut la gust, pe atât este de dău­nător unui ten acneeic, deoarece exacerbează ma­nifestările bolii. De asemenea, tre­buie să se ferească pe cât posibil de cafea și de băuturile carbogazoase ce conțin Cofeină, precum Coca cola și Pepsi cola. O hrană preponderent vegetariană și bogată în fructe și legume proaspete va face ca acneea să fie mult mai discretă. În paralel, se poate institui și un tratament antiacneic, pe care eu l-am gândit ca fiind o triadă compusă din: să­pun antiacneic; soluție antiacneică cu rol degre­sant, dezinfectant și astringent și o cremă antiac­neică de noapte. În cazuri dificile sau greu vinde­ca­bile, institui și un tratament intern, cu niște capsu­le numite "Restore - pentru o piele să­nă­toasă", cu rol de a a stimula refacerea mai rapidă a epidermei deteriorate de acnee. Acest "Restore" are în compoziție: Acid Hialuronic, Vitamina C, Curcuma (Turmeric), Colagen hidrolizat, toate cu rol regenerator al unui țesut cutanat lezat din varii motive.
Pentru consiliere apelați la tel: 0752/84.50.50 sau e-mail: aroma_tis@yahoo.com


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com

"Nu mă vindec de laringo-traheită"
(Răspuns pentru MIRUNA - Bacău, F. AS nr. 1350)


Laringo-traheita cronică este o inflamație ne­spe­cifică, cu evoluție prelungită la nivelul larin­gelui și traheei, care se manifestă cu: disfonie (ră­gușeală), fonastenie (oboseala vocii), rezastenie (oboseala vocii la cântat), afonie (voce fără timbru), tuse seacă, iritativă, parestezii, hemaj, uneori dis­pnee (lipsă de aer). Laringo-trahei­ta cronică este frecvent întâlnită, în mod deosebit la bărbați, care sunt mai expuși factorilor iritativi favorizanți: fum de țigară, alcool, noxe profesionale (gaze și vapori toxici, praf). Alți factori etiologici sunt supraso­licitarea cronică a vocii (cântăreți, profe­sori, avo­cați), obstrucția nazală (nas înfundat), cu respirație orală și gât uscat, infecțiile cronice rino-sinusale, dentare și bronho-pulmonare, boala de reflux gas­tro-esofagian.
Tratamentul etiologic al laringo-traheitei cro­nice constă în evitarea noxelor și a factorilor iri­tanți (praf, tutun, alcool, substanțe chimice), repaus vocal și reeducare foniartică.
Tratamentul local constă în:
* Substituție lichidiană cu ceaiuri din: podbal, plămânărică și lichen de piatră (se prepară o infuzie dintr-o linguriță plantă, la 200 ml apă clocotită).
* Gargară cu infuzie de mușețel, salvie, găl­be­nele și tătăneasă.
* Apiterapie: Proposept (3x1 tablete/zi), miere de albine cristalizată, fagure de miere căpăcit.
* Susținerea terenului imunologic cu: Imuno­re­zistan Forte (extract din echinacea) de la PlantEx­trakt.
* Unde scurte, în doze medii, 10 ședințe, cu du­rată de 10-15 minute, în regiunea cervicală.
* 10 ședințe aerosoli cu: Flixotide nebules, Gen­tamicină și ser fiziologic.
* Tratament balneoclimateric cu aerosoli salini în stațiunea Ocna Sibiului.
* "Salină la domiciliu" - o me­todă comodă și eficace o con­stituie inhalațiile și pulveri­za­țiile cu "OCNASEPT" - aero­sol salin cu extract din plante medicinale aromatice. "Ocna­sept" poate fi coman­dat la tel. 0269/217861 , 0733/67.87.85, e-mail: sanmedsb@gmail.com.ro