Prietenul siluetei: socul

Iulia Vlad
Însoțit de o dietă ușoară și sănă­toasă, face adevărate minuni pen­tru siluetă: slăbiți până la 6 kg pe lună. Folosite în diverse preparate, florile, dar mai ales fructele de soc dizolvă gră­simea, stimulează puternic elimina­rea toxinelor și a reziduurilor din orga­nism, a excesului de apă din țe­suturi, de asemenea re­glea­­ză apeti­tul exa­ge­rat.

Tinctură de soc

Este cea mai eficientă for­mă de administrare a so­cului. Se găsește la ma­ga­zine natu­riste, plafa­ruri, sau o puteți prepara ames­tecând în părți egale suc proaspăt de fructe de soc cu alcool alimentar de 90 de grade. Se lasă la mace­rat două săptămâni în reci­pient er­metic de sti­clă, apoi se păs­trează la loc întunecos și rece.
În fiecare zi, la ora 18, se ia câte o linguriță cu tinctură de soc, diluată în jumătate de pahar cu apă, iar doza se crește progresiv până se ajunge la 6-7 lingurițe. Pentru a crește eficiența tinc­turii, eliminați din mesele zilnice pră­je­lile, alimentele cu aditivi și con­ser­vanți, zahărul, grăsimile și sa­rea în exces.

Ceai de soc

250 ml de apă clocotită se toarnă peste 2 lingurițe cu flori de soc. Se acoperă și se lasă la infuzat 15 mi­nute. Se beau 3 ceaiuri pe zi, între mese. Tra­tamentul cu soc se ține 1-3 luni. Pen­tru că accelerează tran­zitul intestinal, poate apă­rea diareea. În acest caz, opriți trata­mentul. De ase­menea, dacă aveți pro­bleme intestina­le, evitați tratamentele cu soc.