În primul rând vă mulțumesc că existați. Vă citesc de la prima apariție cu regularitate, în ciuda "criticilor" făcute de unii și alții pe seama revistei, dar fiind o persoană neinfluențabilă, nu am cedat sub nicio formă. Vă mulțumesc că existați pentru că ne mai scoateți din stresul acesta cotidian, care probabil se va accentua în viitor. Mulțumesc întregului colectiv care își duce la îndeplinire sarcinile cu foarte mult profesionalism.
Problema principală pentru care am "îndrăznit" să vă scriu este de a răspunde, cu ceva întârziere, domnului Mihai din Piatra Neamț (F. AS nr. 1316) și Mihaelei (F. AS nr. 1346). Trebuie să spun că sinuzita este vindecabilă 100% prin tratament naturist și susțin acest argument cu toată responsabilitatea.
Am mers un an de zile la un doctor militar, în fiecare lună, și primeam medicația corespunzătoare tratamentului pentru sinuzită, care de fapt doar ameliora boala. Era în anul 1982, an în care surorii mele din Piatra Neamț îi apăruse o pată pe bronhia stângă, în urma unui tratament cu antibiotice. La a doua radiografie s-a constatat că pasa se mărise. Iarăși tratament cu antibiotice, dar fără rezultat, deoarece ea tușea în continuare. Printr-o întâmplare fericită, a aflat de un călugăr de la Sighetul Marmației, Mihai Neamțu (a murit între timp), care îți "scana" corpul cu mintea și vedea de ce suferi. I-a spus că este intoxicată cu medicamente și mai are și sinuzită. I-a recomandat să ia listele de ceaiuri corespunzătoare bolilor. Sora mea, știind că eu mă tratez de sinuzită, mi-a trimis imediat lista de ceaiuri. Trebuia să adun personal plantele și să fac inhalații trei luni, câte douăzeci de zile pe lună. Vă mărturisesc că după doar două săptămâni nu am mai avut nimic, nici urmă de puroi. Desigur, de atunci am mai răcit ușor, dar puroi nu am mai avut absolut deloc. Și încă o precizare: am făcut, la scurt timp, operație de apendicită și, ca la fiecare operație, trebuiau făcute analize, printre care și o radiografie la plămâni. Radiologul a rămas uimit de felul cum arătau plămânii mei, încât a chemat alt doctor să vadă și el, exclamând că am plămâni de adolescent.
Redau mai jos lista de ceaiuri pentru sinuzită (lista nr. 6): Cicoare, coada-șoricelului, frunze de măr pădureț, frunze de mur, flori de mușețel, frunze de nuc, frunze de pătrunjel, flori de soc, frunze de stejar, flori de tei, flori de trifoi.
Se amestecă toate plantele de mai sus, se mărunțesc. Pentru o inhalație, se iau 3 linguri din acest amestec și se pun într-un săculeț de pânză, care se fierbe un minut, în 4 litri de apă (atenție: săculețul se introduce în oală sau cratiță când apa începe să fiarbă). Ceaiurile pot fi folosite și în proporție de 70%, dar e mai bine să fie toate. Dacă nu se găsesc la plafar, le puteți aduna. Eu la timpul respectiv le-am cules pe toate. Imediat se fac inhalații 5-10 minute, 20 zile pe lună, timp de trei luni. Se inhalează o dată pe nas, o dată pe gură. Se pune un prosop pe cap, ca să nu se împrăștie vaporii. În tot acest timp, trebuie să vă feriți de curent.
Ceaiurile călugărului Mihai Neamțu pot fi găsite și pe internet ("Ceaiuri unchiul Mihai - liste ceaiuri"). O nepoată a sa a editat o carte cu aceste ceaiuri. Sora mea a avut-o, a împrumutat-o, și nu i s-a mai returnat. Am citit pe internet că ar fi vindecat peste un milion de oameni. Oricum, de atunci am mare încredere în puterea de vindecare a plantelor.
V-am descris întreaga "poveste", exact așa cum s-a întâmplat. Dumneavoastră publicați ce este absolut necesar. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot binele pe care îl faceți pentru noi, cei care vă suntem fideli. Multă sănătate! Cu stimă,
SILVIA O. - Pitești
"Am o unghie încarnată la picior și nu vreau să mă operez"
(Răspuns pentru VLAD P., F. AS nr. 1356)
Când o unghie încarnată începe să provoace durere, încercați următorul tratament: umpleți până la jumătate un lighean cu apă caldă, în care adăugați o lingură-două de sare, amestecând până aceasta se dizolvă. Înmuiați-vă picioarele în această apă timp de 15-20 de minute, în fiecare zi. Apa caldă ajută la înmuierea țesutului din jurul unghiei, iar sarea acționează împotriva infecțiilor și reduce inflamația. Apoi spălați-vă picioarele cu apă caldă și săpun, clătiți și lăsați să se usuce. Introduceți o bucățică de vată între marginea ascuțită a unghiei și pielea pe care o taie. Luați o scobitoare, înmuiați-o în spirt medicinal și cu ajutorul ei, împingeți bucata de vată sub unghie, astfel ca marginea tăioasă să fie izolată de zona afectată, apoi tamponați cu un unguent antiseptic pentru a preveni infecția. Repetați în fiecare zi acest procedeu până la vindecare. * Schimbați ciorapii în fiecare zi. * De fiecare dată când faceți baie, frecționați-vă picioarele cu o bucată de material textil îmbibat în săpun, după care ungeți locul afectat cu un unguent antiseptic. În timpul verii, purtați încălțăminte cu vârful deschis (sandale), iar iarna încălțăminte cu vârful lat. * Tăiați unghiile drept, lăsând puțin din unghie în fiecare parte, apoi piliți colțurile.
Să auzim de bine!
E. ZAMFIR - Drăgășani
"Am o cicatrice cheloidă pe piept"
(Răspuns pentru SORIN R., F. AS nr. 1360)
Privind solicitarea dvs., vă recomand Bitterul suedez. Aplicați comprese cu Bitter. Înainte de aplicare, ungeți cicatricea cu cremă de gălbenele (pentru evitarea iritării pielii). Compresa să fie menținută umedă, permanent. Atenție! Bitterul să fie cel original, preparat după rețeta Mariei Treben.
Nu-L uitați pe Dumnezeu!
Multă sănătate!
RODICA O. - Cluj-Napoca
"Fac foarte des răni în nas și nu pot respira normal
(Răspuns pentru SIMION G. - București, F. AS nr. 1362)
Conform afirmațiilor dvs., ați folosit o gamă largă de unguente pentru tratarea rănilor din nas, ceea ce duce la concluzia că s-a format o rezistență la antibioticele conținute în aceste unguente. Încă nu este prea târziu să mergeți la un medic, iar acesta să vă ajute să faceți analiza secreției nazale și antibiograma, pentru a vă da antibioticul corect, inclus în unguentul special creat pentru dvs. Dacă nu aveți această posibilitate, vă prezint mai jos soluțiile naturale.
M-am confruntat și eu cu fenomene asemănătoare, iar soluția mea este foarte simplă și ieftină: se folosesc badijonări cu apă oxigenată 3% de la farmacie, cu ajutorul bețișoarelor pentru urechi, înmuiate în soluția de apă oxigenată, turnată într-o linguriță. Bețișoarele umezite se plimbă pe pereții interiori ai nărilor, de la intrare cât de adânc suportați (maximum 2,5 cm), în cercuri, astfel ca să scoată afară cojile și celelalte secreții nazale. Atenție: badijonarea nu creează disconfort deosebit, dar turnarea de picături de apă oxigenată direct în nări duce la dureri foarte violente. Deci, nu lăsați să cadă picături în nări, stați drept, astfel ca excesul de apă oxigenată să se scurgă în jos. Utilizarea apei oxigenate pornește de la faptul că bacteriile și virușii sunt, în majoritate, anaerobi iar expunerea la apa oxigenată are efect de curățare și distrugere a lor. Veți observa că toate cojile formate se dizolvă imediat și pot fi suflate sau îndepărtate cu bețișorul utilizat. Timpul de badijonare este de 1-2 minute pentru fiecare nară, iar apa oxigenată din linguriță se aruncă pentru a nu contamina toată sticluța. După circa 15 minute, se poate face tratarea rănilor cu tinctură de propolis fără alcool pentru a nu produce usturimi. Acest propolis este un antibiotic natural, fără contraindicații. Propolisul se aplică tot prin badijonare, cu alt bețișor de vată pentru urechi, care se înmoaie în lichidul pus în altă linguriță. Propolisul va închide rănile, va proteja și va grăbi vindecarea. Pentru rănile mai adânci, faceți o soluție de apă fiartă cu sare (o linguriță la o ceașcă de cafea) și o folosiți ca să vă spălați cavitatea nazală prin aspirarea apei turnate dintr-un păhărel mic pe o nară și refularea ei spre chiuvetă. Ușurarea respirației survine în maximum 5 minute de la badijonarea cu apă oxigenată. Repet: să fiți foarte atent să nu picurați apa oxigenată în nas, nu folosește la nimic și este foarte dureroasă. Badijonarea înseamnă ștergerea nărilor pe interior cu apă oxigenată, este ca o dezinfectare a unei mucoase, fără a produce durere. Acest tratament este și protecția recomandată în cazul când sunteți vizat de viroze sau gripă, deoarece nasul este poarta lor de intrare.
MIRCEA P.
"Soțul meu are neoplasm de colon ascendent"
(Răspuns pentru DIANA F., F. AS nr. 1363)
Mergeți la un magazin de plante medicinale, să vă facă comandă pentru Telom-R și Bioseleniu. Luați și rădăcină de Brusture, Sulfină, pentru circulația periferică a sângelui, și Trei-frați-pătați, un laxativ ușor.
Tot de la farmacie luați și picături Beres Plus, flacon mare. Mai luați Vitamina C cu Zinc Beres și Detrigal, pentru ridicarea imunității. Timp de 7 zile, să facă clisme cu ulei de măsline extravirgin, 100 ml în fiecare dimineață, și să țină uleiul în colon cât mai mult. Picăturile Beres se vor lua dimineața, la prânz și seara. Când ați consumat 80% din mâncare, puneți în apă plată 20 picături Beres, dar înainte agitați flaconul. Alimente anti-cancer: spanac, în stare caldă, la prânz se pune deoparte până seara și seara se consumă încă o dată. Morcov, la care să se mențină coaja exterioară, gălbenuș de ou. Fructe: portocale, bostan, dovlecei, semințe de dovleac și ulei din semințe de dovleac, gulie verde și țelină. Se păstrează coaja exterioară la țelină.
Însănătoșire grabnică!
L.R.