Concert extraordinar de Paști - ALEXANDRA UȘURELU - "Cu voi am să-mpart clipele divine,/ Cu voi am să-mi cânt vânarea de vânt"

Dana Ene
- Alexandra Ușurelu are 29 de ani, este frumoasă, gingașă, talentată, modestă, dovedind că succesul poate fi atins fără compromisuri, artificii și acțiuni agresive de promovare -

S-a lansat pe scenă în urmă cu opt ani și de atunci a scos un album - "La capătul lu­mii" (2014) și DVD-ul "Simfonic Pur" (2016). A fost de trei ori nominalizată de Societatea Română de Radiodifuziune la cea de-a XIII-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România, la ca­te­goriile "Cel mai bun debut", "Cel mai bun al­bum" și "Cel mai bun duet" (pentru "Ceva se în­tâmplă cu noi", cântat împreună cu Mircea Vintilă), iar discul ei de debut a câștigat premiul pentru "Cel mai bun album al anului 2015", în cadrul "Mamaia Music Awards".
I-a plăcut încă de mică să cânte și să fie în centrul atenției, dar părinții au îndrumat-o către științele exacte, precum matematica și fizica, pe care le-a și studiat la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Capitală. A găsit însă curajul să-și urmeze visele și să se înscrie la Școala de Artă din București, pe când era încă o adolescentă, spre dezamăgirea părinților, care și-au dat seama că viața de artist a fetei lor nu va fi deloc ușoară.
Urcă în 2011 pe scena Teatrului Odeon și cântă în cadrul Galei "Femeia Con­tează", fiind remarcată de Andreea Ma­rin, care a încurajat-o și a susținut-o în ca­riera muzicală.
A îmbrățișat stilul indie-pop și a în­ceput să colaboreze cu artiști cunoscuți de la noi, precum Mircea Vintilă, Bobby Stoica, Mariano Castro, Blue Noise, Vunk, Narcisa Suciu sau Dan Byron. La invitația TVR, Alexandra a reprezentat România la Festivalul Muzical Inter­național Turkcevizyon, în septembrie 2013.
Un an mai târziu, lansa primul ei disc, "La ca­pătul lumii". A devenit repede un nume cunoscut, iar melodiile ei "Ceva se întâmplă cu noi", "Su­flet, rămâi pur" sau "La capătul lumii" au ajuns să fie difuzate frecvent la posturile de radio și tele­viziune.
În 2015, tânăra solistă a plecat împreună cu Trupa Vunk în turneul "Înconjurul Lumii", care a purtat-o prin 23 orașe de la noi până la Chișinău. Din ianuarie 2015 și până azi, a susținut peste 500 de concerte în țară, cu săli ar­hi­pline, demonstrând cu fie­care nou spectacol că românii nu caută doar show-uri de fițe cu so­liste îmbrăcate exo­tic și artificii de tot felul, ci sunt dornici să vadă și spectacole de bună calitate, cu muzică cu­rată, simplă și plină de emoție. Iar Alexandra chiar asta face. "Avem timp limitat să facem lucruri sau să acționăm. Doar via­ța noastră. Nu putem face lumea să fie cum am vrea, dar ne putem face lumea interioară curată, iar asta chiar poate schimba ulterior viziunea tutu­rora", spunea artista.
În 2016, a realizat un nou proiect avangardist, concertul "Simfonic Pur". Succesul a fost nesperat. Mul­țumită acestui spectacol, Alexandra a devenit cea mai tânără artistă româncă ce a susținut două concerte, în aceeași zi, cu casa închisă, în Sala Mare a Teatrului Național din Ca­pitală. Concertul a fost înregistrat și distribuit și pe DVD.
Anul trecut, ea a realizat un nou spectacol de succes "Lumea, cum ai vrea să fie", pe care l-a prezentat din nou pe scenele celor mai mari săli de teatru de la noi din țară. Toate repre­zentațiile s-au ținut cu casa închisă.
Și anul 2019 a debutat cu bine pentru Ale­xan­dra. Ea a susținut două concerte mari la Iași și Timi­șoara și a apucat chiar să se bucure de o bi­nemeritată lună de miere, căci în luna martie s-a căsătorit cu Bobby Stoica, fos­tul membru al trupei Vol­taj. Ceremonia lor a fost restrânsă, în­tr-un peisaj de vis, de pe Coasta de Azur.
Acum, Alexan­dra se întoarce cu for­țe proaspete la treabă. Pe 14 aprilie, a susți­nut alături de Ale­xan­dru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, Feli, Adrian Despot și Cezar Popescu, de la Vița de Vie, Blue Noise, Zoli Toth, trupa FiRMA și Ansamblul Violoncellissimo, con­dus de maestrul Marin Cazacu, un concert caritabil, pe scena Ateneului Român, organizat de Fundația Hope and Homes for Children România. Nu este primul proiect caritabil în care se implică, solista fiind o mare iubitoare de copii. Ea însăși a lansat în 2011 proiectul caritabil "În dar pentru copii", iar în 2013, 2014 și 2016, a făcut parte din juriul con­cursului pentru copii "Talent Show", organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.
Pe 25 aprilie, în Vinerea Mare, cântăreața a pregătit o nouă surpriză pentru fanii ei bucureșteni, pe care îi invită în superba sală a vechiului Cinema Gloria (recent renovat), pentru un concert excep­țional, în cadrul căruia va cânta integral și live toate melodiile ce vor fi incluse pe viitorul ei al­bum. "«Cu voi am să-mpart/ Clipele divine,/ Cu voi am să-mi cânt vânarea de vânt./ Dau cântec și raze,/ Iubire și fraze/ N-aștept mai nimic (...)» Acesta este un fragment din cântecul cu care voi deschide concertul din 25 aprilie. Vă aștept!", declara ea. Alexandra va fi acompaniată de trupa sa și de un cvartet de coarde.
(Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Sălii Gloria și în rețeaua Iabilet și au prețuri cuprinse între 50 și 70 de lei.)