"Caut un leac pentru panarițiu"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 917)

Dacă panarițiul dvs. este micotic, trebuie să apli­cați local unguent Clotrimazol, apoi puneți peste el un pan­sament care să rămână 24 de ore. A doua zi se spală locul și se aplică din nou ungu­entul. Tratamentul durează 8-10 zile, după care panarițiul se vindecă. Dacă este un panarițiu stafi­lococic ori streptococic, se aplică local un pansa­ment steril cu unguent ihtiolat, timp de 3-4 zile. După abcedarea totală a puroiului, se spală locul cu apă oxigenată. Ulterior, se poate aplica și un pan­sament cu Nidoflor, câteva zile, până la vindecarea totală.
NICOLAE - Alba Iulia

"Am cancer de piele recidivant"
(Răspuns pentru MARIN V. - Brăila, F. AS nr. 1170)


1. Vă sfătuiesc să nu deznădăjduiți. Eu am avut un neg cât unghia mare, pe obraz, lângă nas. Am stat un an de zile crezând că se resoarbe. Între timp, a început să mă mă­nânce și să mă înțepe și a apărut și o roșeață prim­pre­jur. Consultând trei medici, mi-au dat același diag­nos­tic: cancer. M-am hotărât să mă operez cu laser. Am mers la cabinetul "La­sermed". În două minute m-am operat, fără dureri, și am ple­cat, revenind la control o singură dată. Au trecut trei ani de atunci și nu mai am nimic, mul­țumesc Tatălui Ceresc. Iată adresa: Cabinetul "Lasermed", Str. Drumul Ta­berei nr. 35 A, bl. 803, ap. 4, sc. 6 (vis-à-vis de Complexul "Drumul Taberei 34"). Cu nădej­dea la Dum­nezeu, vă doresc tot binele din lu­me și multă sănătate.
GEORGETA T. - București

2. În urmă cu 5-6 ani, mi-a apărut o pată roșie pe spate. Am fost la medi­cul de cartier și în urma tratamentului cu diferite unguente, pata s-a mărit și a în­ce­put să sângereze, să puroieze și să curgă un lichid galben. Vă imaginați ce coșmar am trăit. La un alt consult, medicul de fa­milie mi-a propus să merg la Oncologie la Cluj. Asistenta medicală m-a sfătuit că, dacă merg acolo, să nu le dau voie să-mi facă biopsie (stârnește dezvol­ta­rea celulelor canceroase). Eu m-am spe­riat și nu am mai mers deloc la me­dic. Rana a luat proporții. În dispe­rarea mea, am încercat să mă ung cu alifie de gălbenele. Ei bine, de anul trecut, rana a început să se vin­dece. S-a cicatrizat, nu mă mai doare de­loc, nu mai am mâncărimi. Mulțu­mesc din suflet lui Dumnezeu pentru acest mare dar.
PETRE - Turda

3. Și fratele meu a avut cancer de piele, care a apărut prin dezvoltarea unei alunițe aflată lângă ombilic. Se rupea, sângera, până când în locul ei a apărut o excres­cență cu suprafața ca a unei conopide. S-a dus la spital în Brașov, unde un medic a spus "Nu tăiați, este cancer!", dar alt doctor i-a tăiat acea excrescență și a trimis un ex­tract la biopsie, la București. Re­zultatul: melanom ma­lign. De atunci înainte, am fost cu el peste tot, la medici și terapeuți naturiști care vindecau acest tip de cancer, dar toți mi-au spus că nu trebuia operat. Nu se mai putea face nimic. Cam un an, l-am mai ținut în viață cu alimen­te pur naturiste, cu sucuri de le­gume și fructe, cu ceaiuri, com­prese etc. Se simțea bine, arăta bine, dar prin ope­rare, celulele canceri­gene care inițial se aflau la supra­față au acționat și în interior, prinzându-i sistemul ganglio­nar și dân­du-i, în final, metastaze cerebrale. Totul a fost prea târziu, nu trebuia operat. Deci, sfatul meu este să nu acceptați operația. Aplicați tamponarea locală cu bitter suedez și puneți noaptea comprese cu varză strivită, prinse cu un leucoplast. (Așa m-am vindecat, împreună cu o colegă, de niște alunițe care se rupse­se­ră și sângerau). Totodată, vă reco­mand să beți sucuri de legume și fructe (scoateți com­plet din alimentație carnea) care refac celu­lele, îm­pie­dicând dezvoltarea celulelor canceroase, și ceaiuri de plante (coada-șoricelului, ur­zici, filimică și ventrilică) care se beau pentru curățarea sân­gelui. Vă doresc multă sănătate.
MARIA - Ploiești

"Nu-mi pot vindeca nepotul de enurezis nocturn"
(Răspuns pentru CLARA - București, F. AS nr. 1230)


Vă propun să încercați un tratament recoman­dat de un medic și care constă în admi­nistrarea timp de două-trei luni a câte o pastilă de Piracetam și o pastilă de Vitamina B1 sau B6, dimineața și la prânz. Vita­minele B1 și B6 se admi­nis­trea­ză alternativ, două săptă­mâni B1, două săptămâni B6. Trata­mentul a dat rezultate la mai multe persoane.
IULIANA - Turda

"Există leac pentru uter infantil?"
(Răspuns pentru MIRUNA - Sibiu, F. AS nr. 1234)


Am avut și eu uter infantil și vreme de cinci ani am în­cercat o mulțime de tratamente, dar fără folos. Pro­blema mea s-a rezolvat printr-o întâmplare fe­ri­­cită: m-am internat în Sanatoriul din Mangalia pen­tru a-mi trata afecțiunile reumatice. Acolo, aflând de ste­ri­litatea mea, medicul care mă trata mi-a recomandat tam­poane vaginale cu nămol. În aceeași lună am rămas însărcinată și, contrar pre­vi­ziunilor sumbre că este posibil să pierd primele sarcini, totul a decurs perfect. Azi am două fete, de 12 și 6 ani. Doresc ca experiența mea să-ți fie de folos.
DOINA - Tulcea

"Am secreții nazale abundente"
(Răspuns pentru GAVRIL T., F. AS nr. 1357)


Pentru secrețiile nazale abundente vă recomand să folosiți picăturile pentru nas Nazomer. Este un produs natural, cu apă de mare și alte componente. Se folosește după indicațiile de pe cutie. Are rezultate bune.
AURELIA - Târgu Mureș

"Cum să scap de durerile permanente la stomac"
(Răspuns pentru PETRICĂ - Bârlad, F. AS nr. 1357)


Pentru durerile permanente la stomac vă recomand să folosiți suc de cartofi proas­păt stors (cu storcătorul electric pen­tru fructe). Pentru un gust mai bun, se poate combina cu suc de morcov sau de var­ză albă. Cura durează o lună. Se con­sumă cu 30 de minute înainte de me­sele principale. Doza este de o jumătate de pahar de suc (50 ml-100 ml), la înce­put 1-2 zile, apoi se poate crește la 100 ml.
Preparare: legumele se spală bine, se curăță de coajă fin și se taie în bucăți. Se storc cu aparatul. La prepararea sucu­lui, să predomine cartoful.
Regimul alimentar este foarte important, ca să scăpați de dureri. Să evitați să consumați carne, preparate din carne, grăsimi, prăjeli, cartofi prăjiți, condimente iuți care irită stomacul. De asemenea, e bine să nu folosiți alcool, tutun, apă minerală carbogazoasă, băuturi răcoritoare din comerț, de niciun fel (conțin conservanți, îndulcitori sintetici etc.). Să nu consumați alimente foarte fierbinți și nici foarte reci, de la frigider. Orice mâncare gătită să fie călduță.
Puteți consuma ceaiuri de mentă, flori de sal­câm, gălbenele (infuzii) dar să nu fie concen­trate, și fără zahăr.
Cu acest regim și tratament și eu am scăpat de o gastrită foarte dureroasă.
Altă variantă de tratament: faceți o cură cu ar­gi­lă ALGO, de la d-l ing. chimist Mircea Bocan.
Eu am făcut ambele cure și mi-au fost de folos.
AURELIA - Târgu Mureș

"«Aud voci» și niciun tratament nu mi-a fost de folos"
(Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 1358)


Dragă Simona, suferința ta are un diagnostic medical precis, după cum are și o medicație specifică, care ameliorează foarte mult simp­­tomele, astfel încât să poți duce o viață normală. Trebuie nea­părat să te adresezi unui medic psi­hiatru, care îți va prescrie un tra­tament corespunzător. Am avut și eu de curând un caz asemănător în familie, care a răspuns foarte bine la tratament, încă din primele zile. Îți sugerez să mergi la Spita­lul "Al. Obregia", la d-na dr. Pla­vitu (pavilionul XIV), care are o experiență de o viață în tratarea pa­cienților care "aud voci". Sigur că tratamentul natu­rist poate fi folosit ca adjuvant (alimentație sănă­toasă, complexul de vitamine B, vitamina D), dar nu este suficient singur, pentru a-ți ține sub control afecțiunea de care suferi.
În speranța că răspunsul îți va fi de ajutor, îți do­resc multă sănătate!
MIHAELA S. - București

"Caut rețeta de dulceață din flori de salcâm"
(Răspuns pentru MONICA - Arad, F. AS nr. 1358)


1. Dragă redacție, am aflat din revista dvs. că Mo­nica din județul Arad caută o rețetă pentru dul­ceață din flori de salcâm. Iată rețeta: culegi mai multe inflorescențe de salcâm, ca să ai de unde alege o far­furie de flori, plină cu vârf, și le speli. Fierbi 1 kg de zahăr cu 200 de ml apă, până se leagă un si­rop în care vei pune florile. Amesteci, apoi iei vasul de pe plită, ținându-l acoperit 15-20 de minute. Îl pui din nou la foc moale și amesteci din când în când. Probezi dulceața, luând cu lingurița și punând o pi­că­tură pe marginea unei farfurioare. Când ră­mâne adunată (nu se scurge), adaugi o linguriță de sare de lămâie. Amesteci bine și iei vasul de pe foc. Apoi torni dulceața în borcane, cât încă este fier­binte, și lași borcanele descoperite până se for­mea­ză o crustă. Astupi apoi borcanele și... poftă bună!
OLTEANU MAGDA - com. Dragomirești, jud. Dâmbovița

2. Ce vă trebuie? 400 g de flori de salcâm scoa­se de pe "ciorchini" și curățate de cozi, un kilogram de zahăr, zeama de la o lămâie și o jumătate de lă­mâie tăiată feliuțe fine. Cum se face: florile de salcâm, bine înflorite și de curând culese se spală repede în apă rece și se zvântă bine. Pregătiți un sirop dintr-un kilogram de zahăr și trei pahare de apă, legați siropul. Puneți florile de salcâm și con­tinuați fierberea. La urmă se adaugă zeama de lă­mâie și feliuțele de lămâie.
GEIA - Roman

"Am o cicatrice cheloidă pe piept"
(Răspuns pentru SORIN R., F. AS nr. 1360)


Se iau vreo 10-12 frunze de stejar, se spală bine, se lasă să se usuce. Se opăresc și se așează pe rană frunzele călduțe. Dar trebuie răbdare. Vă doresc sănătate! Cu drag,
GEIA - Roman