Săptămâna 19-25 aprilie

Tana Rosca
Intervalul începe cu o Lună plină spec­ta­cu­loasă, în Balanță, eveniment care se petrece rar. Ultima oară au fost două Luni pline la rând, în mai și iunie 2016. E ca și când energia emoțională acumulată în luna precedentă nu s-a putut des­căr­ca și s-au adunat frustrări emoționale, în spe­cial în relațiile parte­ne­riale de orice fel. Mai poate fi vorba despre litigii cu un dușman declarat, ca­re nu și-au găsit rezoluția. Aceasta vine acum, dar e în­soțită de o asemenea furtună emoțională, încât ne poate lăsa storși de vlagă. Venus în Pești, ne aju­­tă să asimilăm excesul emoțional și, dacă sun­tem cre­ativi, să-l transformăm în ceva frumos. Du­minică, Soarele pășește în Taur, unde e întâm­pinat de Uranus. Acest cocktail energetic ne poate pre­dis­pune către crize co­lerice ori, în cazul car­dia­ci­lor, la aritmii pro­nun­țate. Efortul e con­tra­in­dicat, la fel și excesul de bă­uturi energizante. Sta­tutul social se poate schimba pe neașteptate (în bi­ne sau nu). Femeile pot lega o prietenie unică cu un bărbat sau pot începe o relație cu cineva căsătorit.

Semnele cardinale:

BERBECII, exasperați de crizele emo­țio­nale ale partenerului de cuplu sau de afa­ceri, au nevoie de răbdare maximă vi­neri. Indiferent cât vă pisează un prieten, nu vă lansați în­tr-o nouă direcție de câștig bănesc. Mai stați.
RACII se plâng de problemele recu­ren­te care apar în casă și devin tot mai ener­vante sau de faptul că o femeie din familie îi încarcă cu problemele ei. Lu­crurile se pot liniști începând de sâmbătă. Nu vă vedeți cu prietenii marți: pot izbucni certuri. În carieră e bine.
BALANȚELE sunt supuse unui nou și decisiv flux de sentimente, vineri. Dacă nu ați reușit să lăsați în urmă încărcătura amintirilor negative după Luna nouă din 5, se poate lăsa cu circ. Partenerul va trebui (și probabil va face) de duminică încolo un pas către împăcare.
CAPRICORNII care au fost supuși luna trecută unor presiuni pentru a finaliza un proiect se pot înfuria dacă sunt puși să re­pete performanța. E mai bine să vă păstrați calmul, dacă vreți să beneficiați de recunoașterea meritelor.

Semnele fixe:

TAURII care și-au propus luna trecută să-și schimbe regimul alimentar sau să-și îmbunătățească relațiile cu co­legii s-ar putea să vadă rezultate pe vineri. De duminică, dar cu precădere marți, s-ar putea să faceți urât la oricine îndrăznește să vă traseze limite.
LEII și-au tot extins relațiile, până când au ajuns să nu mai facă față la eve­nimente. Trageți tare până vineri, nu de­za­măgiți, dar pe urmă faceți-vă ordine în program. Mare grijă cum vă poziționați față de șefi, mai ales marți, când iese rebelul din dvs.
SCORPIONII se confruntă din nou cu uneltiri, pornite probabil de la o fe­me­ie, dar acum s-ar putea să se dea de gol. Sau puteți să vă descoperiți o problemă de sănătate, iar partenerul nu vă e de folos, mai ales marți, când nu e vorba decât despre el.
VĂRSĂTORII simt, vineri, nevoia acută să iasă din cotidian. Exprimați-vă opiniile, căci puteți face impresie. Aveți mare grijă cu meșteritul prin casă. Și relațiile cu prietenii de familie se pot complica.

Semnele mutabile:

GEMENII trăiesc cu intensitate îm­pli­nirea unei povești romantice, ori se bucu­ră de creativitatea unei odrasle. În ambele variante, vineri e ziua culminantă.
FECIOARELE înregistrează un nou suc­ces financiar, vineri, după cel de luna tre­cută, pe 21. Nu e totuși cazul să cheltuiți cu ambele mâini. S-ar putea să vă cheme de urgență la el un prieten din străinătate, dar gândiți-vă bine dacă drumul e oportun .
SĂGETĂTORII sunt încă zăpăciți de miș­carea retrogradă a lui Jupiter și sunt mai neatenți ca de obicei. Dar Luna plină de vineri vă cere tocmai să fiți atenți la nevoile prietenilor dvs., chiar dacă nu vă e ușor.
PEȘTII cei răsfățați de Venus până du­minică pot să nici nu observe că le-au cres­cut sumele din cont. Veți ști sigur ce să fa­ceți cu banii, mai ales cu sumele mai consistente, ca­re pot intra vineri, ca urmare a unui proiect cre­ativ.