Tehnologia spațială, în casele noastre: ImunOcube

Florentin Popa
Există pe piață sute, dacă nu mii de "apa­rate minune" care promit fel de fel de beneficii.

Aparate pentru purificarea ae­ru­lui din locuință, filtre pentru apa de la robinet, lămpi cu ultraviolete cu efect antibacterian și anti­viral... Pe unele dintre ele le-am încercat și noi, vrăjiți de reclame, dar efectele lor nu sunt nici pe departe cele descrise... S-ar putea spune la fel și des­pre reclama publicată în paginile revistei noas­tre, la ImunOcube, produs garantat de cosmonautul român Dumitru Prunariu. Ei bine, tocmai prezența acestei personalități de vârf a astronauticii ro­mâ­nești ne-a motivat să considerăm aparatul ImunO­cube "caz de studiu". Cine nu și-ar dori un sistem care să aibă grijă de sănătatea întregii familii, care să purifice aerul, apa și alimentele? Pentru a afla amănunte legate de perfor­manțele lui, ne-am adre­sat ce­lui care a adus aparatul ImunOcube pe piața din România.

Tehnologie pentru navele cosmice

- Care este povestea acestui dispozitiv? Cum de-a ajuns de pe orbita terestră în țara noastră?

- Povestea e veche, a început încă de prin anii 90, când oamenii de știință din industria spațială rusă au elaborat o tehnologie de purificare moleculară unică, prin impulsuri de înaltă frecvență, pentru a fi utilizată pe navele cosmice. După mai bine de 16 ani de funcționare pe Stația Spațială Internațională, acest sistem și-a dovedit eficiența, fiind singurul capabil să purifice aerul, chiar și în cele mai greu accesibile locuri - atât în modulele NASA, cât și în celelalte com­partimente ale navei. Două ase­menea dispozi­tive funcționează neîntrerupt pe Stația Spațială și au grijă de sănătatea cosmo­nauților. La ora actuală, siste­mul este brevetat în Rusia, SUA și Japonia. În 2015, după obți­nerea aprobărilor necesare, pe baza acestei tehnologii a fost elaborat ImunOcube - dispo­zitiv multifuncțional de purifi­ca­re moleculară a aerului, a apei și a alimentelor, perfect adap­tat utilizării în condiții cas­nice.

- Care sunt principiile de funcționare ale aces­tui apa­rat? De obicei, tehnologiile de vârf rămân se­crete...

- Tehnologiile din domeniul spațial sunt unice, foarte performante, extrem de sigure, cu randament și eficiență maxime, majoritatea acestora fiind secrete, într-adevăr! Pe Stația Spațială Internațio­nală există o mulțime de echipamente complexe care funcționează după principiile naturii, unul fiind sistemul de panouri fotovoltaice, cu o supra­față de 2.500 m2, care transformă radiația solară în curent electric. Tot după principiile naturii funcțio­nează și acest sistem de purificare moleculară din interiorul navei, care distruge bacterii, viruși, spori de mucegai, diferite particule chimice nocive, toxine, dar și mirosurile neplăcute. La baza acestei tehnologii stă un principiu genial: aparatul inițiază un proces ecologic de modificare a moleculelor aerului, ceea ce dă naștere unei reacții de purificare în urma căreia rezultă oxigen pur!

- Încercați să explicați pe înțelesul tuturor avantajele acestui aparat.

- Spre deosebire de aparatele de aer condiționat și alte filtre de purificare a aerului, Imun??ube nu suflă aerul prin cartușe filtrante, ci generează im­pulsuri de înaltă frecvență care acționează la nivel molecular. Astfel, toate elementele organice care contaminează aerul, apa și alimentele (bacterii, viruși, spori de mucegai etc.) sunt distruse complet, iar noxele, metalele grele și alte elemente chimice nocive sunt descompuse în parti­cule simple, inofensive. Important de precizat e faptul că im­pulsurile de înaltă frecvență nu sunt nocive pentru om.

"Purifică filtrele corpului: plămânii, rinichii și ficatul"

- Care sunt avantajele acestei tehnologii pentru sănătate?

- Cu toții știm că organismul uman este alcătuit în proporție de aproape 80% din apă, iar viața să­nătoasă depinde în mod direct de ca­litatea aerului, a apei și a ali­men­telor pe care le consu­măm. Prin acțiunea sa, ImunOcube, purifică și îm­bunătățește activitatea celor trei filtre principale ale corpului: plă­mâ­nii, rinichii și ficatul. Aerul de­vine proaspăt, curat și plin de oxi­gen, apa - pură, alcalină și ener­gizată, cu proprietăți puter­nice anti­septice și terapeutice, iar alimentele pot fi consu­ma­te în siguranță, fără urmă de micro­orga­nisme, pes­ti­cide, hormoni de creștere sau anti­biotice. Or­ga­nis­­mul beneficiază astfel de ele­mente pu­re, nu pierde resurse prețioase și ener­gie pentru a lupta cu factorii patogeni, imunitatea crește, toate sistemele se re­ge­nerează și încep să funcționeze să­nătos.

- Conform informațiilor de pe site, pe care le-am citit cu atenție, ImunO­cube are multiple apli­cații și pentru spa­țiul în care trăim. Care sunt cele mai importante dintre acestea?

- Grație modului său de acțiune, ImunOcube nu doar că purifică aerul, apa și alimentele, ci oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mediului în care trăim: sterilizează încăperile, elimi­nă alergenii din haine, elimină mirosu­ri­le neplăcute și bacteriile din frigider, alungă gândacii, furnicile și șoarecii, eli­mină mucegaiul de interior, distruge acarienii și ploșnițele, dezinfectează hăi­­nuțele bebelușilor, tratează apa și peștii din ac­variu etc.

Tratamente cu apă purificată

- Există și aplicații directe ale ImunOcube, cu beneficii directe în sănătate?

- Sigur, există și aplicații directe, prin utilizarea în scop terapeutic a apei tratate - atât în uzul ex­tern, cât și intern. Spre exemplu, spălăturile cu apă purificată ajută la ameliorarea acneei, tratarea in­fec­țiilor fungice ale pielii, are eficiență în igiena ca­pului și a cavității bucale sau în probleme gine­co­logice. În cura internă, are efecte asupra tractului gastrointestinal și ajută la combaterea germenilor patogeni din stomac și intestin. Efectele benefice asu­pra organismului sunt multe, există o listă în­treagă cu indicații (pe site), conform observațiilor oamenilor de știință care au creat acest dispozitiv.
La modul general, ImunOcube-ul are cea mai mare eficiență în purificare la ora actuală, fiind con­struit cu un scop anume: să ne aju­te să ne men­ținem starea de să­nă­tate în condițiile de viață moder­nă, un lucru ce a devenit o adevărată provo­care, fiind intoxicați zilnic cu noxe din atmosferă, cu compuși chi­mici toxici din apă sau din alimen­tele procesate. Așa­dar, ImunOcube purifică aerul de bacterii, viruși, noxe și chimicale, îl oxigenează, eli­mină microbii și chimicalele to­xice din apă, dar nu distruge micro­elementele prețioase precum cal­ciul, magneziul, zincul, purifică ali­mentele de antibiotice, hormoni, erbicide și pesticide, dar nu distruge vitaminele, mineralele, fibrele sau proteinele. ImunOcube creează condiții optime pentru refa­cerea și funcționarea sănătoasă a orga­nis­mului, dar nu vindecă peste noapte diferite boli cronice.

- Dați-ne și câteva detalii teh­nice despre ImunOcube.

- ImunOcube este un aparat mul­tifuncțional ecologic, simplu de utilizat, dar trebuie respectate întoc­mai instrucțiunile din manual. Consumă doar 15 W zilnic, este garantat 10 ani, nu are consu­ma­bile și nu necesită întreținere. Nu este un aparat ieftin, ce-i drept, dar comparativ cu alte sisteme de filtrare existente pe piață, prețul lui este de 2-3 ori mai ac­cesibil. În plus, pentru că abia e lansat în România, poate fi procurat la prețuri promoționale.


DUMITRU PRUNARIU

- D-le Prunariu, în calitatea dvs. de unic "ex­plorator spațial" român, dați-ne câteva motive pen­tru care ar trebui să avem ImunOcube în casele noastre!

- Marea problemă, la momentul actual, este fap­tul că locuințele moderne aproape că nu mai "res­piră"; au început chiar să semene cu na­ve­le spațiale, pentru că sunt complet er­me­ti­za­te, cu geamuri ter­mo­pan, poliester, membra­ne, folii, adezivi și vop­sele siliconice. Din cau­za ven­ti­lației slabe, lo­cuințele au niveluri cres­cute de umidi­tate și temperatură - con­diții ideale pentru dezvol­ta­rea mucegaiului, a bac­te­riilor și a virușilor. În plus, noxele din aer, mobi­lierul din PAL, covoarele și sto­fele sintetice agra­vează situa­ția, contaminând ae­rul cu zeci de sub­stanțe nocive. În asemenea condiții, purificarea mo­leculară este o soluție nece­sa­ră - chiar indispensa­bilă, aș spune! - nu numai în astro­nautică sau în spațiile spitalicești, ci și în lo­cuințe sau în spațiile publice, pentru men­ținerea unui me­diu sigur, sănătos și curat.


Informații suplimentare despre ImunOcube și aplicațiile acestui sistem inovator găsiți pe https://www.imunocube-romania.ro/ sau la tel. 0724.285.505