Programul de primăvară

Iulia Vlad
Iarna s-a dus, dar și-a lăsat câte o urmă pe ici, pe colo, ca să n-o uităm repede.

De pildă, pe fața fe­meilor. Frigul de-afară, căldura us­cată din casă, lipsa vitaminelor natu­rale precum și lipsa mișcării ne-au îmbătrânit, și pielea, și expresia obra­zului. Primăvara e plină de elan. În­cercați să-l folosiți, nu doar pedalând mai repede prin anotimpul verde, ci și pentru a vă relansa frumusețea. Sfaturile care urmează sunt un veri­tabil program.

Baie de aburi
Pentru a curăța pielea în profun­zime, este esențială baia de aburi. Cu­rățați-vă bine obra­zul, apoi, în­tr-un vas cu apă clocotită, adăugați câte o mâ­nă de plante aro­ma­te: salvie și roz­ma­rin pentru ten gras și normal, gălbe­nele, sunătoare sau albăstrele pentru ten uscat sau sensi­bil. Lăsați să se infuzeze până ce li­chidul se răcește ușor, apoi apleca­ți-vă capul învelit cu un prosop, ca un cort, dea­supra aburului. Stați așa, până ce aburii se răcesc. Clătiți apoi cu apă curată și treceți la etapa ur­mătoare.

Exfolierea
Exfolierea are rolul de a eli­mina celulele moarte, care fac tenul să arate gri și lipsit de viață. Pentru o exfoliere delicată, amestecați trei lin­guri cu zahăr sau sare grunjoasă, cu o jumătate lingură cu ulei de măs­line. Aplicați exfoliantul pe obraz și faceți cu vârfurile degetelor mișcări circulare pe întreaga față, cu excepția zonei ochilor. Puteți utiliza acest ex­foliant și pe buze. Continuați pentru câteva minute, apoi clătiți.

Hidratare intensă
Aplicați o mască cu efect de hi­dratare intensă, potrivită pentru toate tipurile de ten. Rețetă: două linguri cu miere și o linguriță ulei de mig­dale se amestecă bine și se întinde com­poziția pe față. Lăsați să acțio­neze 20 de minute, apoi clătiți.

Tonifiere
Pulverizați pe față o loțiune pre­parată din jumătate de pahar cu apă minerală, la care adăugați o lingură cu suc de lămâie. Loțiuni tonice per­fecte sunt și apa de trandafiri, ceaiul verde și apa de hamamelis.

Masaj facial
O dată pe săptămână, masați-vă fața. Se face cu ambele mâini, pe fața spălată și uscată. Nu folosiți creme ajutătoare, degetele alunecă pe piele și presiunea a­supra mușchilor feței se reduce. Masajul se face cu mișcări cir­cu­lare, ascen­dente, de la băr­bie că­tre frunte și de la nas către tâmple. La final, pălmuiți-vă u­șor, clătiți-vă cu apă fierbinte-rece, pentru ca porii să se deschidă, apoi aplicați o cremă hidratantă pe obraz. Vă sugerăm să cumpărați cre­me cu hialuron, care reduc ridurile și tonifică fața.