"Cum să scap de punctele de colesterol?"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru GEORGE I., F. AS nr. 949)

Eu mi-am scos punctele de colesterol de pe față cu un ac de seringă de unică folosință. Se face mai întâi o înmuiere a tenului cu aburi de mușețel, apoi cu mâinile curate și spălate cu spirt se introduce acul ușor sub punctul de grăsime și se ridică în sus ușor, fără să facem o rană prea mare. Se strânge apoi cu degetele, și grăsimea iese afară. Se dezin­fec­tează locul cu spirt. Dacă aveți puncte și la ochi, nu umblați, pentru că este mai periculos.
ALINA B. - Cluj-Napoca

"Am tumoră hepatică la ficat"
(Răspuns pentru GETA G. - Târgoviște, F. AS nr. 1251)


Vă recomand următoarea rețetă care a vindecat multe cazuri similare. Într-o sticlă de 1,5 litri (să nu fie din plastic și să fie de culoare închisă) se pun: 350 g rădăcină de leuștean (bine spălată înainte și cură­ța­tă ușor cu cuțitul sau cu un burete aspru) dată pe răză­toa­rea mare, 350 g miere de albine curată, de mai (se încearcă puritatea cu un creion chimic), 350 ml vin curat, de țară, fără pic de zahăr sau alt amestec (nu are voie să fermen­teze). Toate acestea se pun în sticlă la macerat, timp de 7-8 zile, la întu­neric, agitându-se sticla de câteva ori pe zi. Se ia câte o lingură, cu o jumătate de oră înainte de me­sele principale (de trei ori pe zi), cu tot cu leuștean. Între timp, se pregătește o altă cantitate din acest medicament, în așa fel încât să nu se întrerupă cura, care trebuie să dureze până la vindecare, în funcție de starea bolnavului. (În pa­ra­lel, se fac analize și ecografie pentru a urmări evoluția bolii.) Din trata­ment face parte și ceaiul de tătăneasă, care trebuie băut zilnic, iar pe regiunea cu pricina se vor aplica com­prese călduțe cu terciul rămas de la fiertura plantei sau chiar rădăcină de tătănească crudă, dată pe răzătoare și încălzită pe baie de aburi. Se aplică seara, la culcare, două-trei ore. Vă doresc multă sănătate.
AURORA M. - Slatina

"Caut o soluție de vindecare pentru eritem nodos"
(Răspuns pentru MARIAN N., F. AS nr. 1281)


1. Vă sfătuiesc să faceți inves­tigații clinice și de labo­rator com­plete, pentru depistarea etiologiei acestei boli, deoa­­rece în etiologia eritemului nodos se întâlnește și TBC-ul cu diferite localizări, sen­sibilizare la infecția strep­tococică, parazitoze intestinale, cât și alte cauze mari. Eu nu cred că la Iași, unde domiciliați, nu se pot face in­ves­ti­gații com­plete, în direcția pre­cizării acestor etiologii.
NICOLAE P. - Suceava

2. Reumatismul articular acut - eritem nodos - acesta a fost și diag­nosticul meu acum 13 ani. Simp­tomele erau la fel ca ale dvs.: umflă­turi roșii dureroase, iar gleznele - groa­se și rigide. Practic, nu puteam umbla (și asta, la vârsta de 20 de ani). D-na doctor care m-a tratat avu­sese și ea aceeași boală. Mi-a reco­mandat Molda­min, fiole, una pe zi, intramuscular, vreme de zece zile. După acest trata­ment simplu, m-am vindecat com­plet și boala n-a mai apă­rut. Vă doresc multă sănă­tate.
MONICA B. - Cluj-Napoca

3. Eritemul nodos este de două feluri: de natură reu­ma­tică și de natură TBC. Prin analize, trebuie stabilită exact natura bolii. Copilul meu a avut eritem nodos de natură reu­matică și s-a vindecat cu Penicilina V și Moldamin. Boala nu a recidivat niciodată. Nu disperați. Eri­temul se vindecă.
ANA T. - Iași

"Am fost diagnosticată cu cheratoză foliculară"
(Răspuns pentru IONELA - Iași, F. AS nr. 1281)


Porțiunea de piele iritată trebuie dezinfectată prin spălare și curățire cu săpun medicinal și o infu­zie călduță de mușețel, în amestec cu rădăcină de tătăneasă, câte o linguriță din fiecare plantă, la o jumătate de litru de apă. * Intern, se administrează între 3-5 g drojdie de bere zil­nic, iar extern, se apli­că unguent de propolis (se gă­seș­te la magazinele "Apicola") care vindecă și re­generează țe­su­tul. Vă doresc să vă vindecați cât mai repede și definitiv.
VASILICA - Urziceni

"De trei ani mă chinuie dermatita seboreică"
(Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1317)


1. Comandați la farmacie următoarea alifie (recoman­da­tă de un medic specialist): Cloram­fenicol 0,75 g + Nido­flor (un­guent) două tuburi. Se procedea­ză astfel: se unge bine zona afectată dimineața și la amiază, apoi seara se spală bine cu un bu­rete cu apă și săpun, frecându-se puțin, pentru îndepărtarea crustei. O să vedeți rezul­tatul după primele zile. Cojile se desprind singure. După ce vă ștergeți bine cu un prosop, vă ungeți din nou. Vă doresc sănătate.
CLAUDIA P. - Deva

2. Vă recomand următorul tratament, care nu poate da greș: spălați-vă pe cap cel puțin două luni cu un șam­pon special, de proveniență americană, numit SELSUN (abandonați orice alte șampoane), apoi ungeți-vă pielea capului cu unguentul DIPRO­SALIC, pe care îl puteți apli­ca și în celelalte zone. La spălarea pe cap, lăsați șam­po­nul în contact cu părul aproximativ 5 minute, apoi clă­tiți-l. Dacă situația este gravă, luați tabletele numite CLA­RI­TINE, câte una pe zi. Tratamentul este costisitor, dar foarte eficient. În speranța că veți scăpa de boa­la care vă supără, vă doresc însănătoșire grabnică.
RADU - Timișoara

"Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata"
(Răspuns pentru S. T. - București, F. AS nr. 1337)


1. Sunt în posesia unei rețete natu­riste de excepție privind căderea părului, pe care am aplicat-o cu mult succes în cazul co­piilor mei.
* În fiecare dimineață și seară se ma­sează uniform pielea capului cu căței de usturoi tăiați în jumătate pe lung, pe suprafața unde a căzut părul. După aceea, repetați operația cu jumătăți de măs­line negre, tot în mod uniform. Apoi, puneți un fes, timp de două-trei ore, după care vă veți clăti ușor pe cap doar cu apă călduță, fără să vă uscați cu fönul.
* La fiecare patru zile, spălați-vă pe cap cu următorul șampon natu­rist: 2 găl­benușuri de ouă se bat bine cu 5-6 pică­turi de rom (nu esență, ci băutură) și zece picături de oțet de mere. Această pastă se întinde pe părul umezit înainte (face clăbuc), după care se va limpezi părul abun­dent, cu apă călduță. Trata­mentul este de durată, ca toa­te cele na­turiste, însă rezultatele sunt de excepție. Cam după șase luni, pe locurile bolnave apare un perișor nou, care va crește aidoma părului normal. Tratamentul a fost ur­mat de diferite persoane, cu rezultate spec­tacu­loa­se. Im­portant este să-l urmați cu strictețe, eliminând de­fi­ni­tiv orice alte șampoane sau săpu­nuri pentru spălat pe cap.
VASILICA D. - Târgoviște
(Adresez cele mai alese cuvinte de laudă colec­tivului re­dacțional, care muncește din greu pentru a edita aceas­tă minunată revistă a inimilor noastre. Multă sănătate, noroc, spor la muncă și numai bine!)


2. Uleiul de ricin conține substanțe active care hră­nesc rădăcina firului de păr. Se masează pielea capului din trei în trei zile cu ulei de ricin (seara), se acoperă ca­pul și se spală părul a doua zi dimi­nea­ță. Efectele be­ne­fice apar după zece ședințe.
* Vă mai propun o rețetă, cu ouă de prepeliță. Iat-o: se iau 10 gălbenușuri de ouă de prepeliță, 2 fiole de lăptișor de matcă (de la magazinele "Api­cola"), o linguriță de mie­re, un vârf de cuțit de drojdie. Toate in­gredientele se ames­tecă până la omogenizare, apoi se lasă la dos­pit 24 de ore, într-o încăpere călduroasă. Tratamentul: pe cât posi­bil, e bine ca părul să fie tuns sau tăiat scurt. În fie­care seară, se spală mai întâi părul cu săpun de casă (ex­clus șampon), apoi se aplică pasta obținută, cu ajutorul unui tampon de vată, făcând că­rări paralele. Peste noap­te, capul se acoperă cu un prosop curat și se leagă cu o basma. A doua zi dimineață, părul se spală din nou, folo­sindu-se la clătire ceaiul de mușețel (soluția nefolosită se poa­te păstra în frigider până la consumare). Tratamentul de bază durează zece zile, putând fi continuat fără pauză. Rețeta dă rezultate în circa 80% din cazuri.
ALIN - Pitești

"Cum pot scăpa de oxiuri?"
(Răspuns pentru CRISTINA I. - București, F. AS nr. 1353)


Vă recomand o rețetă pe care am folosit-o cu mult succes la copiii mei, și anume: 1 kilogram se­mințe de bostan se împart în zece porții, adică câte 100 de grame pentru zece zile. Fiecare porție se dă prin mașina de măcinat nucă, cu coajă cu tot. Se amestecă cu 300-400 ml ceai de cimbru (mai con­centrat puțin). Se lasă la macerat timp de 24 de ore, după care se strecoară printr-un tifon. Se stoarce bine, iar zeama obținută (nu e prea plăcută la aspect și gust) se împarte în trei porții egale pentru o zi (dimineața, prânz și seara, cu o jumătate de oră înainte de masă). Precizez că semințele se dau de 5-6 ori prin mașină, până ce se fac destul de mărun­te. Tratamentul durea­ză zece zile, apoi se face zece zile pauză. Dacă este nevoie, se repetă cura. Rețeta este eficientă pentru combaterea oricărui soi de viermi intestinali. Vă do­resc multă sănătate.
MONICA S. - Deva

"Ce să fac să nu-mi mai lăcrimeze ochii întruna?"
(Răspuns pentru VALENTIN - București, F. AS nr. 1354)


Ceea ce vi se pare a fi lacrimi s-ar putea să fie un lichid eliberat de un stafilococ sau o ciupercă pe care le aveți în corp. Du­ceți-vă la un la­bo­rator unde cereți să vi se facă un exudat faringian, analiza limbii și tot ce tre­buie pentru a descoperi agentul care provoacă lăcrima­rea. Nu neglijați. Mai târziu apar com­plicații mari - puroi în gât, otită cronică. În plus: evitați încăperile în care se fu­mează, pentru că fumul este periculos pentru ochii bolnavi. Între­ți­neți o curățenie per­fec­tă a zonei oculare (căutați în acest sens Proculin cu acid boric 0,2% și folo­siți-l după prescripția care-l însoțește). Spălați-vă și dezin­fec­tați-vă ochii cu ceai de sa­lată verde. Un lucru e sigur: dacă aveți cumva un parazit (microb, ciu­per­că etc.) care pro­voa­că lăcrimarea, nu veți scăpa de afec­țiune decât după dis­trugerea lui. Am trecut și eu prin asta și știu ce vă spun.
VERONICA T. - Arad