"Nepoțica mea scrâșnește noaptea din dinți și are o infecție la urechi"

Cititor Formula AS
"La doar 52 de ani, tatăl meu are Parkinson"

Tatăl meu, în vârstă de 52 de ani, suferă de câțiva ani de Parkinson. Are crize foarte mari, care nu se manifestă prin tremurături, dar degetele de la mâini și de la picioare se îndoaie în sens invers, în sus. Crizele sunt tot mai dese și are dureri de nesuportat. Se tra­tează la Spitalul Fundeni, dar boala, în loc să stagneze, avan­sează pe zi ce trece. Dacă știe cineva o metodă de vindecare pe cale naturistă, îl rog frumos să ne scrie pe adresa redacției, pentru a ușura suferința tatei. Vă mulțumesc.
SOFIA P.

"Nepoțica mea scrâșnește noaptea din dinți și are o infecție la urechi"

Am o nepoată de patru ani și jumătate, cu două probleme de sănătate: noaptea își scrâș­nește dinții și, după investigațiile făcute, i s-a desco­perit într-una dintre urechi bacteria Hae­mophilus In­fluenzae. Vă rog mult, ajutați-ne!
IOANA - Suceava

"Cum pot scăpa de bacteria Pseudomonas Aeruginosa?"

Vin cu o mare rugăminte la dumneavoastră. În urmă cu patru ani, la un examen de spută mi-a ieșit bacteria Pseudomonas Aeruginosa +4 și Candida +3. Am făcut tratament cu antibiotice, dar nu s-a sterilizat definitiv. De asemenea, am făcut 4 luni tratament cu vaccinuri pentru proble­mele respective, dar scorul se menține la fel.
Vă rog din suflet, dacă știe cineva tratamente pentru a scăpa de aceste probleme, să mă ajute. Aș mai avea o rugăminte: să-mi răspundă și dom­­nul doctor Mircea Peia, dacă se poate. Vă mul­țumesc din suflet!
ZENOVIA COMĂNESCU

"Pot evita rezecția unui polip pe colon?"

În perioada 10-21 ianuarie 2019, am fost in­ter­nat la Spitalul județean Mehedinți, cu diag­nosticul enterocolită trenantă și am urmat trata­ment specific pentru acest diag­nostic. Boala s-a ameliorat în timp prin regim alimentar, în pre­zent mă simt bine. În urma colonoscopiei însă mi s-a depistat un polip cu diametrul de 1 cm. La ieșirea din spital mi s-a recomandat un consult la medicul chirurg, pentru rezecție. Aș dori de la cititorii dvs. să aflu dacă există un tratament naturist pentru a evita operația. Aștept un răspuns din partea cititorilor. Cu stimă,
S. DUMITRU - Drobeta-Turnu Severin

"Ce să mai fac pentru durerile de coloană pe care le am?"

Dragii mei Ași,
Viața mea de la naștere până la bătrânețe a fost numai boală și chin. Dacă există Dumnezeu (știu că există!), de ce oamenilor blânzi și smeriți le dă cât nu mai pot duce? Nu am făcut niciun rău nimănui, am iubit toate vietățile, dar ochii mei nu se mai usucă de atâtea lacrimi, de dureri și suferință. Mi-am împlinit viața până la străne­poți, de care mă bucur, văzându-i fericiți și să­nătoși, dar viața mea e tot o durere fizică. Vă rog, aju­tați-mă să trăiesc și eu fără dureri, că trăiesc nu­mai cu pastile (alopate și naturiste), care nu mă ajută deloc. Nu am reu­matism, în schimb am co­loana distrusă, am du­reri cum­plite care nu se ame­liorează cu ni­mic. Cum pot reface carti­lajul vertebrelor, cât de puțin, căci mă doare și când respir (am respirație scurtă, sacadată și gem la fiecare inspi­rație)? Frec­ția pe coloană cu tot felul de unguente, pastile "minune" (de mii de lei), suplimente de la naturiști, chiar toate să fie placebo, să nu mă ajute cu nimic? Am imens res­pect pen­tru ceea ce scrieți și numai în sfatul dvs. am în­credere, poate mă ajutați și pe mine. Nu mai suport atâta durere de coloană, de mușchi, îmi amorțesc mâinile și picioarele. Nu-mi permit masaje sau acupunc­tură, nu pot face nici pro­cedee electrice, pentru că am Par­kinson. Nu aș mai vrea să iau Gaba­pentina (GA­BARAN). Ce să fac, cu ce să-l înlo­cuiesc? Mănânc nuci mă­cinate cu miere, 2 lin­guri pe zi, dar nu simt nicio ameliorare. Dumnezeu să vă dea sănătate dvs. și cititorilor care îmi pot da un sfat din experiența lor.
M. VLAD - Timișoara

"Fetița mea salivează abundent"

Vă scriu cu speranța că cineva are un trata­ment contra salivării excesive. Am o fetiță de doi ani­ care salivează abundent, bărbița îi este mereu udă și se îneacă cu propria salivă, în special când vrea să vorbească mai repede. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Vă mulțu­mesc.
TEODORA F.

"Am diabet și un picior amputat. Vreau să-mi salvez măcar al doilea picior"

Stimată redacție, mă confrunt cu foarte multe probleme de sănătate, diabet tip 2, steatoză he­patică, tensiune, și am și angină pectorală. În anul 2016 am avut și un puseu de tensiune care mi-a afectat partea stângă (mâna și piciorul), în anul 2011 am fost operată de colon partea stângă, iar în anul 2017 luna oc­tombrie, mi s-a am­putat 3/4 din piciorul drept. Rugămintea mea este dacă cineva s-a con­fruntat cu această pro­blemă, să-mi dea și mie un sfat pentru a-mi salva pi­cio­rul stâng. Stabi­litate nu am în el, dar nu vreau să-l pierd. Am dureri și mi se umflă laba picio­rului. Aștept sfa­tul dvs. în revista minune "Formula AS". Vă mulțu­mesc anticipat!
I.G.B. - Galați

"Am intestine iritabile"

De un an de zile mă chinuie diagnosticul de intestine iritabile, stabilit în urma ecografiei și colo­noscopiei. Rugămintea mea este să aflu dacă sunt persoane care și-au găsit regimul alimentar adecvat și care nu mai au probleme. Rog a mi se transmite și mie prin această revistă, citită de milioane de persoane, o sugestie de tratament. Vă mulțumesc!
ELENA - Curtea de Argeș

"Fac foarte des răni în nas și nu pot respira normal"

De foarte mult timp, cred că de aproape 20 de ani, fac un fel de răni în nas, care fac coajă și mă împiedică să respir normal. Mai trec, dar reapar des și asta mă aduce la disperare. Am fo­lo­sit (și folosesc în continuare) tot felul de un­guente: Tetra­ciclină, Mibazon, Kanamicină... Mănânc sănătos, fără prăjeli, afumături, grăsimi, dulciuri. Am luat și antibiotice (prescrise de me­dic), am făcut chiar și autovaccin, dar degea­ba. Rănile îmi trec pentru o săptămână-două și-mi reapar. Vă rog să-mi spuneți ce mai pot face, pentru că eu am epuizat toate căile de a scăpa pentru totdeauna de coșmarul ăsta. Vă mulțu­mesc.
SIMION G. - București

"Mama acuză dureri puternice de șolduri și de picioare"

Mă adresez dvs. în speranța că o veți ajuta și pe mama mea, care are probleme la nivelul oa­selor bazinului. Mama acuză dureri puternice de șolduri și de picioare, și aproape că nu mai poate merge. Dacă a mai trecut cineva prin aces­te dureri cum­plite și a reușit să le ame­lioreze, îl rog mult să mă ajute. Îmi doresc foarte mult să o ajut pe mama să treacă peste aceste dureri insupor­tabile ale oaselor. Menționez că mama are vârsta de 54 de ani. Vă mulțumesc.
LIVIA - Zalău

"Caut o clinică bună de psihiatrie"

Vă scriu cu speranța că se va găsi un răspuns și pentru problema mea. Cred că multe persoane se confruntă cu aceeași suferință, dar le e frică să recu­noască. De ani de zile, mă confrunt cu ace­leași manifestări: am perioade când totul mer­ge bine, sunt liniștit, după care din senin apar crize de furie, încep să țip, devin violent cu cei din jur, chiar și cu copiii mei, sparg ce-mi cade în mână, după care îmi pare rău de ceea ce am făcut și intru într-o de­presie groaznică. Am făcut multe tratamente, dar fără niciun rezul­tat. Au fost perioade scurte de cal­mare, apoi totul a fost parcă mai rău. Sunt un adevărat pericol în perioadele de criză, chiar dacă nu sunt un bărbat voinic. Mi-e teamă pentru copii, să nu-i rănesc. Ce văd pe la televizor despre spitalele de psihiatrie mă sperie. Știe cine­va o clinică bună, cu medici buni, unde să mă vindec, să nu mai am aceste stări? Mă gândesc că nu e prea târziu pentru mine, din mo­ment ce îmi dau seama că nu ju­dec cum ar trebui, că manifestările mele nu sunt normale. Vă rog, ajuta­ți-mă!
ANONIM

"Am un chist renal"

Am un chist renal de 5 cm. Știți un tratament naturist, pentru a evi­ta operația? Vă mulțumesc!
LILIANA