Săptămâna 12-18 aprilie

Tana Rosca
Sâmbătă, Soarele în Berbec e la cuțite cu con­juncția Saturn-Pluton în Capricorn, deci nu ar tre­bui să ne încontrăm cu au­toritățile și nici să încercăm să o dăm cotită. Ui­tându-ne înapoi la proiectele pe care le-am pornit cu îndrăzneală și încredere în toamna anului tre­cut, putem constata că entuziasmul nostru a ră­mas intact, dar cumva nu mai facem progrese. În­țelegem că mai trebuie fie timp, fie noi resurse pentru a reuși să ne ma­terializăm ideile. Mercur părăsește miercuri zodia Peștilor prin care s-a tot fâțâit înainte și înapoi, din 11 februarie. Ieșim din starea de ins­pirație sau de visare cu ochii deschiși și trecem la acțiune. Ne-ar plăcea să facem mai multe lucruri deodată, dar acesta e un privilegiu al semnelor mutabile. Noi, ceilalți, mai bine le luăm pe rând. Putem avea idei curajoase și suntem convingători. Dar e cazul să înțelegem limita între convingători și agasanți.

Semnele cardinale:

BERBECII se supără rău pe șefii care le-au făcut viața amară în ultimul timp. E mai bine să vă plângeți celor din familie de situația asta decât să intrați în conflict cu supe­riorii. De miercuri reîncepeți să socializați, și încă cu plăcere.
RACII sunt afectați, vineri și sâmbătă, de trecerea Lunii prin semnul lor. Ficatul și ve­zica biliară sunt mai sensibile ca de obi­cei, fiți atenți la alimentație. Vă doriți apro­pie­rea partenerului cu care aveți probleme de rezol­vat, dar unele chestiuni profesionale vă țin pe loc.
BALANȚELE au de rumegat niște probleme legate de carieră, s-ar putea să constatați că șefii dvs. sunt mai subiectivi decât v-ați fi imaginat. Începând de miercuri, parte­nerul dvs. de cuplu devine mai comunicativ, ceea ce e grozav, pentru că aveți de reluat niște planuri.
CAPRICORNII se închid într-un turn cu o poartă ferecată, după care încep să se plângă cât sunt de singuri. În weekend, perechea vrea să vă simtă aproape, nu o țineți la distanță.

Semnele fixe:

TAURII simt nevoia să petreacă timp alături de cei din familie, sâmbătă și duminică, dar în condițiile (astrologice) date, se pot produce și aici tot felul de turbulențe emoționale. Starea de agitație se poate accentua începând de miercuri, afectându-vă somnul.
LEII primesc vizita Lunii în semnul lor, de sâmbătă până luni. Deși vă puteți simți în for­mă, dacă aveți probleme cu inima, e mai bine să nu faceți eforturi. Unele probleme legate de studii sau călătorii încep să devină presante, de miercuri.
SCORPIONII care au probleme cu colaboratorii lor pot fi atât de afectați, încât să-și verse nervii pe cei din anturaj. Se mai poate să nu vă simțiți bine fizic, caz în care ar fi bine să nu vă urcați la volan. Abia de miercuri începeți să vă recâștigați mobili­ta­tea și reflexele.
VĂRSĂTORII încep să pună la în­doială măsura în care prietenii cu care au por­nit un proiect în toamnă contribuie la concretizarea lui. Vineri și sâm­­­bătă ar fi ca­zul să vă menajați stomacul. De miercuri puteți cu­noaște oameni plini de inițiativă, cu care co­municați bine.

Semnele mutabile:

GEMENII care mizau pe faptul că partenerul de cuplu ori de afaceri va fi mereu deschis față de ei pot constata că acesta face un pas înapoi. Întrebați-vă dacă i-ați arătat suficient aprecierea.
FECIOARELE se izbesc de probleme de autoritate, pe care o mențin cu greu­tate fie în fața copiilor, fie a persoanei iubite. Duminică vă puteți aștepta la meciuri pe tema asta. Începând de miercuri vi se poate propune o afacere interesantă, care poate fi și riscantă.
SĂGETĂTORII se întreabă dacă au făcut bine că au pornit un proiect de mare anvergură, în toamnă. Sigur nu ați făcut rău, dar anumite aspecte trebuie regândite. Aveți grijă în ce contracte vă angajați. De miercuri, sunteți puși pe flirtat.
PEȘTII s-au legănat pe oceanul neptunian al evadării din realitate, unii cu folos pe plan artistic, alții, ca să vindece niște anxie­tăți mai vechi. De miercuri încolo e însă cazul să vă puneți pe treabă.