Numerele destinului

Redactia
- Din dorința de a-și cunoaște destinul, oamenii nu apelează doar la cititul în stele, ci și la cititul în cifre. Legitimată statistic, numerologia oferă o credibilitate mai mare ca zodiacul. Aplicați regulile explicate mai jos și veți vedea dacă este adevărat -

În ultima vreme se vorbește tot mai mult des­pre nu­merologie, o știință capabilă să egaleze as­tro­logia, ba chiar s-o depășească în privința apre­cierii relațiilor dintre oameni.
Aparent doar un joc intelectual, numerologia este legi­timată statistic. Practica arată că un procent sem­­nificativ din pronosticurile sale sunt corecte. Drept urmare, numerologii profesioniști sunt con­sul­­tați de per­soane având cele mai diferite poziții so­ciale. Nu doar oa­menii nesiguri de ei vin la nu­me­­ro­log, cum s-ar putea crede, ci și patroni in­teresați de ca­li­tă­țile și defectele ascunse ale an­gaja­ților lor, persoane interesate de firea și de șansele de succes ale vii­torilor lor parteneri de viață, tineri pre­ocupați de pro­priile aptitudini și de viitoarea lor pro­fesie. Nici po­li­ti­cienii nu-i ocolesc.
Numerologia are un avantaj față de astrologie. Pri­mii pași pot fi fă­cuți foarte ușor, de oricine, cu o mi­ni­mă inițiere. Începătorul poate obține in­for­mații importante. O fată va în­țe­lege, de exemplu, la ce se expune, că­să­to­rin­du-se cu un băiat înzestrat cu o fire dicta­torială și ce s-ar putea întâm­pla dacă res­pec­tivul are un psihic slab, fiind supus di­verselor tentații ale vieții. Des­tinul și-l face fie­care, de­sigur, dar nu­mai între anu­mite limite. Exis­­tă o pre­des­ti­nare, iar omul nu tre­buie să lup­te îm­­potriva ei dincolo de gra­nițele re­zo­nabilului. Dacă, de exem­plu, ci­ne­va are o struc­tură fizică fragilă, n-are rost să înceapă sportul de per­formanță, iar dacă psi­hi­cul său este slab, nu este d­eloc indicat să se avânte într-o pro­fesie stre­santă, unde trebuie să ia decizii sub pre­siune.


Ziua de naștere

Oferă indicii importante asupra personalității unui in­divid. Ținem cont, deocamdată, doar de nouă po­si­bi­li­tăți, folosind adunarea fadică (reducerea tuturor nu­me­relor la o singură cifră, prin adunări succesive). Cifra 1 va avea aceeași valoare ca 10 (1+0=1), 19 (1+9=10; 1+0=1) și 28 (2+8=10; 1+0=1). Procedeul se aplică și în privința celorlaltor zile ale lunii.

CIFRA 1

Persoanele născute în zilele de 1, 10, 19 sau 28
Mărinimoși, amabili, re­gali, disciplinați, auto­ritari, pu­ternici, originali.
Au o excelentă sta­re de să­nătate. La bătrânețe, îi pân­dește hipertensiunea. În mod predilect, reac­țio­nea­­ză cu severitate. Au un fizic puternic, un com­por­ta­ment afirmativ, pozitiv, pre­cum și o tendință ma­te­ria­­listă. Sunt deschiși ide­ilor noi, fiind pre­des­ti­nați pen­tru pos­turi de con­ducere în domeniul ad­mi­nis­trativ. Pla­neta lor tu­te­lară este Soarele. Au personalități pu­ternice. Este greu să-i clintești din con­vingerile lor. Sunt au­­to­ritari și norocoși. Influ­en­ța lor asupra antu­rajului este importantă. Au stofă de lideri. Îi amenință adoptarea unei atitudini de am­biție nemăsurată. Lecția lor kar­mi­că este renunțarea. Cu alte cuvinte, trebuie să ad­mită că nu chiar toate planurile lor trebuie să fie duse la bun sfârșit.

CIFRA 2

Persoanele născute în zilele de 2, 11 (1+1=2), 20 (2+0=2) sau 29 (2+9=11; 1+1=2)
Generoși și nobili, regali, atractivi, instabili, de­li­cați.
Au un fizic vulnerabil. Stresul poate să-i afec­te­ze. Pot dobândi boli de inimă, fiindcă sunt sensibili și emo­tivi. Sistemul lor digestiv se poate dovedi fragil. În si­tu­ații de conflict, reacționează liniștitor. Comportamentul lor este schimbător, iar tendința do­minantă: auto­pro­tecția. Sunt idealiști și devo­tați. Au succes în roluri de di­plo­mați, arbitri, politicieni, cer­ce­tă­tori. Planeta lor tu­­telară este Luna. Ca urmare, sunt tandri și ro­man­tici, având înclinații artistice. Se află sub influența me­diului social. Dovedesc mult altruism. Cultul pri­eteniei îi trans­formă în niște oameni doriți și căutați. Ca­litățile lor de pacificatori sunt, pe bună dreptate, foar­te apre­ci­ate. Lecția lor karmică este realizarea unei stabilități a propriului compor­tament.

CIFRA 3

Persoanele născute în zilele de 3, 12 (1+2=3), 21 (2+1=3) sau 30 (3+0=3)
Spirituali, sfătoși, prietenoși, au­to­centrați, disciplinați.
Au o bună stare de sănătate, dar pot avea probleme legate de slă­bi­ciu­nea sistemului nervos și de anumite di­ficultăți psihice. În general, reac­țio­nea­ză cu în­țe­lep­ciune în situații con­flic­tuale. Com­portamentul lor este op­timist și opor­tu­nist. Adesea, ei manifestă o anumită re­voltă împotriva religiei. Reușesc în profesii ținând de învățământ, în funcții executive, cercetare științifică, ac­torie. Planeta lor tutelară este Ju­piter. Sub această influență, ei ple­dea­­ză pentru co­rec­titudine și justiție. Sunt persoane or­do­nate și dis­ciplinate. Slă­bi­ciu­nea lor este ambiția exa­ge­rată, ce-i poa­te duce spre atitudini dictato­ria­le. Lec­ția lor kar­mică este altruis­mul. Ei tre­buie să învețe să-i ajute de­zinteresat pe alții.

CIFRA 4

Persoanele născute în zilele de 4, 13 (1+3=4), 22 (2+2=4) sau 31 (3+1=4)
Rebeli, impulsivi, nerăbdători, se­cre­toși.
Dotați cu o anumită forță fizică înnăscută, nativii sunt vulnerabili în fața infecțiilor. Fortificarea sis­te­melor lor imunitare este necesară. Uneori suferă de ten­­siune arterială oscilantă, fiind indicat să evite ac­cesele de mânie. În relațiile cu alții, sunt antagonici. Spun nu în mod spontan. Le este caracteristică o anu­mită nemulțumire cronică. Fidelitatea lor față de pri­eteni devine cu timpul binecunoscută. Aceasta în ciuda faptului că dovedesc adesea un egoism de­con­cer­tant. Reușesc ca judecători, politicieni, teh­ni­cieni, planificatori. Slă­bi­ciu­nea lor pentru criticarea semenilor poate să le aducă ne­plăceri. Lecția lor karmică este învățată atunci când re­ușesc să atingă starea de satisfacție, în primul rând față de ei înșiși.

CIFRA 5

Persoanele născute în zilele de 5, 14 (1+4=5) sau 23 (2+3=5).
Galanți și generoși ca niște prinți, amuzanți, in­te­li­genți, vicleni, sensibili.
Au o stare de sănătate mulțumitoare. Pot suferi de îm­bolnăviri ale sistemului digestiv și de infecții. Pot avea și dificultăți legate de sis­temul ner­vos. Sunt per­soane blânde, cu o ac­ti­vi­tate cerebrală intensă. Mintea lor este în mod special fertilă. Deși sunt vorbăreți, știu să păs­treze un secret. Se adaptează cu ușu­rin­ță la si­tu­ații noi. Adesea lasă im­presia că sunt copilăroși. Pla­neta lor dominantă, Mercur, le asi­gură succesul în pro­fesii legate de bani și re­la­ții cu pu­blicul, pre­cum ban­cheri, in­ves­ti­tori, oa­meni de afa­ceri, brokeri. Li se re­co­man­dă evi­ta­rea gra­­bei și a stre­su­lui. De ase­menea, este in­­dicat să nu ra­teze ocazii fa­vo­ra­bile din su­­­per­fi­cia­li­tate. Kar­ma lor va fi ame­lio­rată prin de­prin­­de­rea unei ati­­tu­dini sobre.

CIFRA 6

Persoanele născute în zilele de 6, 15 (1+5=6) sau 24 (2+4=6).
Romantici, lenți, senzuali, lingușitori, diplomați, ma­­nipulativi.
Starea de sănătate este mediocră, putând apărea di­fi­cultăți legate de plămâni. Emotivitatea și slă­bi­ciunea ner­voasă pot de asemenea provoca neajun­suri. Sen­zua­li­tatea excepțională explică anumite tulburări fi­zio­lo­gice specifice. Comportamentul caracteristic este unul se­­ducător, în sens larg. Sunt per­soane cu un dez­voltat simț estetic, având o blân­dețe caracteristică. In­tuiția lor este adesea deosebit de acută. Atmosfera în­cordată nu le priește. Atunci când lucrează în liniște, pot da re­zul­­tate bune. Fiind niște sfătuitori înnăscuți, dau bune re­zultate în îndeletniciri legate de îngrijirea să­nătății. Re­­ușesc și ca jurnaliști sau în profesiuni le­gate mai mult sau mai puțin de artă. Planeta lor tutelară este Ve­nus. Ei sunt îndemnați de propriile karme să rea­lizeze per­for­manța de-a deveni disciplinați.

CIFRA 7

Persoanele născute în zilele de 7, 16 (1+6=7) sau 25 (2+5=7).
Mistici, nerealiști, intuitivi, inventivi.
Au o stare de sănătate nu tocmai bună, din cauza unor probleme legate de sistemul digestiv și de even­­tuale anemii. Întâmpină, de asemenea, stări de slă­biciune, precum și probleme de memorie. Sunt niște per­soane relativ nehotărâte și neliniștite, cu înclinații spre schimbări revoluționare. Au darul vor­birii. Chiar ne­educată, oratoria lor este percu­tan­tă. Apar adesea în postura de sfă­tui­tori. Pot de­ve­ni pro­fesori, jurnaliști, artiști, dar și lideri ne­con­ven­țio­nali. Sunt sub influența Nodului Sud al Lunii (Ketu), astfel explicându-se relativa lor de­ta­șa­re de cele lumești. Defectul lor cel mai frecvent este alu­ne­carea în utopie, precum și o anumită lipsă de în­cre­dere în propriile planuri. Karma îi îndeamnă spre de­prinderea unui simț practic mai pregnant exprimat.

CIFRA 8

Persoanele născute în zilele de 8, 17 (1+7=8) sau 26 (2+6=8).
Înțelepți, malefici, servili, laborioși, luptători, răb­dă­tori.
Multe boli pot să-i atingă (paralizii, reumatisme, gută, depresie, astm, infecții). Drept urmare, o pru­den­tă grijă față de ei înșiși este necesară. Sunt în­crezători, ho­tărâți și foarte muncitori. Voința lor deo­sebit de pu­ternică îi ajută să treacă peste diversele piedici ivite în existența lor. Dau dovadă de multă generozitate, dar sunt și extrem de răzbunători, dacă sunt provocați. Ca­pa­citatea lor de redresare după înfrângeri parțiale este remarcabilă. În general, au un comportament so­bru. Au succes în funcții execu­tive sau ca angajați pu­blici. Pla­ne­ta lor tutelară este Saturn, fapt ce explică mo­dul lor oa­recum sumbru de-a fi. Lecția lor karmică este do­bân­direa blândeții și capacității de-a ierta.

CIFRA 9

Persoanele născute în zilele de 9, 18 (1+8=9) sau 27 (2+7=9).
Ofensivi, puternici, aspri, rustici, perfecționiști, sus­pi­cioși, agresivi, alienanți, discriminatori.
Sănătatea este bună. Fac totuși febră destul de re­­pede, iar riscul de a suferi diferite infecții și infla­mații este real. Sunt persoane agitate și extrovertite, an­gre­nate în diferite activități solicitante. Natura lor este do­mi­natoare. Fac orice pentru a obține onoruri și pres­ti­giu social. Au un mare simț al respon­sa­bi­lității. Sunt genul sever, cu un simț al umorului mai degrabă ab­sent. Comportamentul lor este adesea agresiv. Planeta lor tutelară este Marte. Reușesc ca organizatori și ma­na­geri. Ca subalterni au dificultăți de adaptare. Karma le va fi atenuată dacă învață arta de-a fi răbdători.


CIFRA DESTINULUI

Ziua nașterii oferă date asupra psihologiei in­di­vi­dului, însă pentru a afla cum i se va desfășura viața, este necesară cunoașterea unei alte condi­țio­nări. Cifra destinului indică ceea ce rezervă karma. Indiferent de ceea ce simte și crede despre el însuși, individul trebuie să țină cont de ea, mai ales după 35 de ani. A merge îm­potriva curentului, în materie de des­tin, este frumos doar în literatură. În realitate, poate de­veni riscant. Ia­tă de ce este înțelept ca omul să țină cont de indicațiile cifrei sale de destin, pentru a-și cal­cu­la cu înțelepciune îndrăznelile.
Cifra destinului se află prin adunarea fadică a datei (to­ta­le) de naștere, adică: ziua nașterii + nu­mă­rul lunii + anul nașterii. Astfel, cineva născut în 21 noiembrie 1970 (2+1+1+1+1+9+7+0=22=4) va avea cifra de destin 4.

CIFRA 1

Conducătorii
Le este dat să învețe a se baza doar pe ei înșiși.
Au ocazia să-și dovedească aptitudinea pentru roluri de conducători.
Sunt inițiatori, mobilizatori, creatori, populari, ego­iști, dominanți, tirani.
Preferă acțiunea în locul reflecției. Reușesc să se con­­­centreze bine și își urmăresc tenace scopul pro­pus. Pre­feră să intre în arenă, în loc să-i privească pe alții de pe margine. N-au vocație de spectatori. Au convingeri ferme, sunt ori­ginali și curajoși. Cu­surul lor poate fi un mod uneori aga­sant de a dori să iasă în evidență cu orice preț.

CIFRA 2

Cooperanții
Le este dat să coopereze.
Au ocazia să lucreze bine în grup și să se do­vedească buni par­­te­neri. Sunt cooperanți, prie­te­noși, diplomați, ins­pirați, mu­zi­cali, neho­tărâți, timizi, retrași, dispuși să se autocompăti­meas­că.
Sunt interesați de senti­men­tele celorlalți și nu ca­u­tă cu ori­ce preț succesul personal. Ac­țio­nează bine ală­­turi de par­te­neri puternici. Poli­ticoși și manierați, sunt prin ex­ce­lență niște oa­meni cumsecade. Dau un bun ran­da­ment profesional doar atunci când sunt lăsați să lucreze în propriul ritm. Având înclinația de a nu su­păra pe nimeni, au o anu­mi­tă dificultate în luarea deciziilor. Sensibi­li­tatea lor ac­centuată poate să le joace feste. Au unele pro­bleme derivate din propria timiditate.

CIFRA 3

Animatorii
Le este dat să aducă fericire sau măcar sa­tis­fac­ție.
Au ocazia să-și folosească imaginația și crea­ti­vi­ta­tea.
Sunt extravertiți, sociabili, creativi, norocoși, iu­bi­tori de distracții, superficiali, fără astâmpăr, geloși. Se plic­­tisesc ușor.
Sunt entuziaști și veseli. Istețimea lor iese în evi­dență atunci când trebuie să învețe ceva sau să facă fa­ță unei situații noi. Sunt atrași de latura luminoasă a vie­ții. Se simt bine în mijlocul oamenilor, fiind gaz­de os­pi­taliere. Exprimându-și creativitatea, se simt rea­li­zați. Adesea, se dovedesc a fi norocoși. Printre defectele lor se numără nervozitatea și faptul că se plictisesc re­pede. Lipsa de răbdare le poate aduce prejudicii. La fel, un mod oarecum agitat de a acționa.

CIFRA 4

Constructorii
Le este dat să-și construiască existențele pe temelii solide.
Au ocazia să-și folosească vocația pentru auto­dis­ciplină.
Sunt practici, realiști, tradiționaliști, muncitori, lo­iali, cinstiți, limitați, dogmatici, monotoni.
Nu se tem de efort, dacă socotesc că astfel își vor atin­ge scopurile. Oameni practici, înțeleg să lupte cu fer­­mitate pentru a se realiza. Dovedesc că au per­so­na­lități puternice, atunci când au ocazia să înceapă și să ducă la bun sfârșit proiecte. De re­gulă, veni­tu­rile lor sunt administrate cu grijă. Nu prea știu ce în­seamnă a fi leneș. Adesea muncesc prea mult și nu se odihnesc su­­ficient. Având o anumită frică de nou, pot deveni dog­matici și rigizi.

CIFRA 5

Comunicativii
Le este dat să învețe cum se obține libertatea.
Au ocazia să comunice și să determine schim­ba­rea.
Sunt comunicativi, iubitori de libertate, versatili, adap­tabili, rapizi în gândire, progresiști, sexuali, ana­litici, iubitori de plăceri, schimbători.
Nevoia lor de libertate și de schimbare este mare. Adaptabilitatea le este pe măsură. Au multe talente. Îi caracterizează o atitudine tinerească precum și un au­ten­tic magnetism sexual. Pun accentul pe latura fizică a existenței, fiind atrași de si­tua­țiile com­pe­titive. Se descurcă bine în condiții de stres. Au o curiozitate na­tu­ra­lă. Filosofia lor de viață presupune acceptarea semenilor așa cum sunt aceștia. Cusurul lor este o anu­mită indulgență față de ei înșiși. Dacă nu obțin un echi­libru interior, pot aluneca în vicii diverse. Pot, de ase­­menea, să schimbe prea multe lo­curi de muncă, tre­zin­du-se în si­tua­ții neplăcute.

CIFRA 6

Dascălii
Le este dat să învețe bucuriile res­ponsabilității.
Au ocazia să fie creativi și să ge­nereze armonie.
Sunt armonioși, creativi, echi­li­brați, responsabili, cinstiți, sfătoși, drepți, băgăreți, neliniștiți.
Dau randament bun doar în con­di­țiile unor vieți echilibrate, desfășurată în medii agreabile. Sunt buni par­te­neri. Se poate conta pe ei. Nu le place necinstea și apreciază corectitudinea. Loialitatea lor este certă. Via­­ța de fa­mi­lie liniștită este una dintre cheile suc­­­ce­su­lui pentru ei. Sunt buni peda­gogi și sfătuitori. Mo­dul lor respon­sabil de-a fi poate deveni pilduitor. De­vin uneori agasanți prin pretenția lor de-a găsi soluții pen­tru orice problemă.

CIFRA 7

Individualiștii
Le este dat să învețe din propriile experiențe.
Au ocazia să-și folosească înțelepciunea și cunoș­tin­­țele dobândite.
Sunt individualiști, intuitivi, perfecționiști, gân­di­tori profunzi, analitici, misterioși, spirituali, înclinați spre tergiversare, refractari la sfaturi.
Aceste ființe paradoxale nu sunt oameni de echi­pă. Lucrează bine doar singuri. Înclinațiile lor sunt diverse. Sunt intuitivi și buni analiști. Fiind niște per­­fecționiști, lasă uneori impresia că pierd timpul. Sunt firi ascunse. Emoțiile lor sunt profunde. În si­nea lor sunt niște re­beli, atrași de religii neobișnuite. Deși sunt singuratici, fac bine față în public. Lasă im­pre­sia că sunt aroganți. Detestă munca fizică și își com­plică viețile prin adoptarea unor soluții neo­biș­nu­i­te.

CIFRA 8

Ambițioșii
Le este dat să-și fixeze niște obiective precise.
Au ocazia de a deveni independenți.
Sunt ambițioși, puternici, organizați, mărinimoși, de nădejde, independenți, materialiști, lacomi, ne­mi­loși.
Contează doar pe ei înșiși în lupta lor necurmată pen­tru atingerea unor scopuri bine definite. Detestă să de­pindă de altcineva. Cariera este mai importantă pen­tru ei decât viața de familie. Sunt oameni ai ex­tre­melor. Succesul lor va fi izbitor. La fel, eșecul. Se simt per­fect în lumea afacerilor. Viața lor nu este de fel ușoară. De­fec­tul lor este că uneori renunță prea re­pe­de la o acțiune pentru a începe alta. Li se în­tâm­plă să fie ex­cesiv de lacomi și de ambițioși.

CIFRA 9

Filantropii
Le este dat să-și arate compasiunea.
Au ocazia să-și dezvolte idealismul și crea­ti­vi­ta­tea.
Sunt miloși, filantropi, idealiști, romantici, tea­trali, creativi, fascinanți, împrăștiați, temperamen­tali.
Idealiști, doresc să schimbe lumea, în favoarea tu­tu­ror oamenilor. Au vederi largi, sunt toleranți și ne­convenționali, carismatici și creativi. Arată în­țelegere și milă pentru cei aflați în suferință. Au ade­sea ca­li­tăți parapsihice. Cusurul lor este că-și pierd destul de repede răbdarea și pot avea ieșiri tem­pe­ramentale. Le lipsește, de asemenea, un simț practic suficient de dezvoltat. Li se întâmplă să fie ma­nipulați.