Secrete de ieri, pentru doamne frumoase de azi

Iulia Vlad
- Când vine vorba de sfaturi de frumusețe, cele îndelung experimentate și care au trecut proba timpului sunt, cu siguranță, și cele mai bune. Simple, naturale și economice, dau rezultate uimitoare -

Miere pentru a șterge petele și cicatricele
Bunicile noastre aplicau întot­deauna miere pentru a șterge petele de bătrânețe și a reduce aspectul cicatricelor. A­plicați o cantitate mică de miere, cu masaj delicat, în zonele afectate. Lăsați să ac­ționeze 30 de minute, apoi îndepăr­tați cu apă căl­duță. Repetați de trei ori pe săp­tămână.

Coji de fructe pentru piele tânără și strălucitoare
Un alt truc de frumusețe stră­vechi: decât să aruncați cojile rămase de la mere și pere, masa­ți-le cu partea interioară pe piele. Lăsați să acțio­neze 10-15 minute, apoi clătiți. Co­jile de fructe sunt hidra­tante naturale minunate, ade­vărate concentrate de vi­ta­mine și minerale, rapid absorbite de piele.

Apă rece
Apa rece este esențială pentru o piele proaspătă și sănătoasă. Când bunicile noastre se trezeau dimineața, nu se dema­chiau cu produse sofis­ticate, ci se spălau, pe obraz și până la brâu, cu apă rece, proas­păt scoasă de la fântână. Era suficient pentru a activa circulația și a avea obraji întinși și rumeiori.

Baie cu lapte
Veche de pe timpul Cleopatrei, baia cu lapte face pielea să fie albă și fină ca... laptele. Adăugați în cada plină pe trei sferturi cu apă caldă, 2-3 litri de lapte și îmbăiați-vă timp de 15-20 de minute. Îm­părăteasa Egip­tului a rămas celebră pentru frumu­sețea ei.

Lapte de castraveți
Amestecați suc proaspăt de cas­tra­veți cu lapte proaspăt, în cantități egale. În fiecare seară, înmuiați o bucată de vată în preparat și cură­țați-vă fața cu ea. După 20 de minute, clătiți-vă cu apă călduță.

Dormiți pe spate
Este un sfat pe care l-au auzit și urmat generații întregi de femei. Pre­siunea de durată asupra feței, când dormim pe o parte sau pe burtă, poa­te provoca riduri de somn. În ab­sența unor probleme medicale, som­nul pe spa­te este ideal. Dacă nu puteți să stați pe spate în timpul nopții, în­cer­cați un alt truc al bunicilor: înve­liți-vă perna cu o față de mătase sau de sa­tin. Suprafața lor alunecoasă întâr­zie apariția ridurilor.

Periați-vă părul de 100 de ori
Poate că o sută de ori este ceva exagerat, dar periajul părului cu o pe­rie cu peri naturali nu numai că-i stimu­lea-ză creșterea, ci îl și întărește și îl face sănătos și strălucitor.