"Fetița mea are probleme cu burtica, de când s-a născut"

Cititor Formula AS
"La 68 de ani, mă confrunt cu urticarie cronică"

Dragi cititori și specialiști, vă cer ajutorul pen­tru a-mi rezolva dezechilibrul dintre dina­mica activității oxidazei (D.A.O.) și histamină. După multe analize și tratamente la oftalmolog (pentru mâncărimi pe globul ocular, pe pleoape și față umflată), la dermato­log (pentru papule în zonele cu păr și pe corp), nu am re­zolvat problema. Acum ur­mez tra­ta­ment cu Aerius, Ta­malis, Ne­dil­dex, Advantan Mil, regim alimentar strict. Cu toate aces­tea, mă confrunt zilnic cu mân­cărimi.
Vreau să știu ce a dus la acest dezechilibru și ce tra­ta­ment să urmez pentru a scă­pa de acest calvar. Cu mulțumiri,
EUGENIA - Pitești

"Am un ganglion la ureche, de care nu mai scap"

Vreau să adresez și eu o întrebare cititorilor și specialiștilor dvs. Am un ganglion la urechea dreaptă de câțiva ani. Am fost pe la tot felul de medici ORL-iști, dar nu a dat rezultate niciun tratament medicamentos. Poate cineva a avut o asemenea problemă sau un medic/terapeut se pricepe la ce am eu, și-mi re­comandă un trata­ment naturist. Mulțumesc,
FLORIN - Suceava

"Caut leac pentru parazitul Toxocara Canis"

Bună ziua! Doresc un tratament naturist pentru a scăpa de parazitul Toxocara Canis. De doi ani mă lupt cu acest parazit, luând diferite medicamente recomandate de medicul de boli infecțioase, fără rezultat. Am luat diferite for­mule de ceaiuri din plante, în ultima încercare am luat 3 doze a câte 30 de cașete de Parasites 12 Detox Forte, cu pauze de 10 zile între două doze, dar fără rezultat.
Menționez că am vârsta de 69 de ani, sunt insulino-dependent și hipertensiv (cu stimulator cardiac). Cu toate medicamentele și suplimentele alimentare luate, analizele tot nu au ieșit bune. Dacă există un remediu naturist pentru această infecție, vă rog să-mi comunicați prin interme­diul revistei. Vă mulțumesc!
A. GHEORGHE - Roman

"Fetița mea are probleme cu burtica, de când s-a născut"

Îi rog pe specialiștii revistei dvs. să mă ajute, explicându-mi ce se întâmplă cu fetița mea și ce pot să mai fac pentru a se însănătoși. Crina are 2 ani, și încă de la 3-4 luni a avut probleme cu burtica: nu a avut niciodată mai puțin de trei scaune pe zi, care la început sunt tari și apoi diareice. În noiembrie am fost internată cu ea în spital, cu diagnosticul de enterocolită acută. I-am spus medicului ce probleme are de când era mică și i s-au făcut toate testele posibile: coprocultură, examen coproparazitologic, probă de digestie, rotavitus, antigen Giardia... Toate rezultatele au fost bune. Menționez că majoritatea acestor analize le-a mai făcut de câteva ori, la recoman­darea pediatrului, dar nici atunci nu ieșise nimic. Vă rog să-mi spuneți dacă este nevoie de alte investigații sau să-mi recomandați un tratament.
Vă mulțumesc din suflet!
A. GHEORGHIU

"Fiul meu are lichen folicular"

Fiului meu, în vârstă de 32 de ani, i s-a pus diag­nosticul de lichen foli­cular. I-au apă­rut pe tot capul pete roșii și a început să-i cadă pă­rul. I s-a recoman­dat tra­tament cu medicamente pe bază de cortizon și Travo­cort - unguent, dar medicul i-a spus că nu prea sunt șanse să se vindece. Dacă s-a vin­de­cat cineva de această boală, îl rog să-mi spună și mie ce remediu a folosit. Vă mulțu­mesc!
MARIA D.
(La Clinica BIO-MEDICA din București există lasere care vindecă problemele scalpului. Tel. 021/311.77.93.)


"Am fost diagnosticată cu limfom cutanat cu limfocite B"

Acum un an am fost diagnosticată cu limfom cutanat cu limfocite B. Am urmat, pe lângă tra­tamentul prescris de medici, unul naturist, cu Spi­ru­lină, tinctură de mărul-lupului, am făcut spă­lături cu ceai de rostopască, dar fără rezultat. Acum ur­mez tra­ta­mentul doctorului german Ru­dolf Breuss, cu sucuri de legume și ceai de sal­vie. Vă rog foar­te mult să mă ajutați. Poate prin intermediul re­vis­tei găsesc și eu o cale de vin­decare. Vă mulțumesc și Bunul Dum­nezeu să vă dea sănătate.
D. L. - București

"Caut o rețetă de slăbit potrivită pentru un diabetic"

Dragi cititori, mă numesc Sandu, am 61 de ani, și toată viața am fost mai rotofei. Mi-a plăcut să mănânc bine, să mai beau o bere, dar acum m-am îngrășat peste măsură. Mi s-au umflat mâinile și pi­cioa­rele și mă dor. Am făcut ana­lizele și în urma rezultate­lor am fost diagnosti­cat cu diabet de tip doi și mi-a fost prescris un tratament cu Siofor (2 pe zi). Vă rog să mă ajutați și pe mine cu sfaturi care să mă scoată din acest necaz. Ce cură de slăbire să țin care să se po­trivească unui diabetic? Care-s alimen­te­­le și fructele pe care le pot mân­ca? Care sunt cele mai po­tri­vite re­me­dii natu­riste? Aștept cu ne­răbdare răs­punsurile dvs. Cu respect,
SANDU - Brăila

"Sufăr de tremor esențial"

Sufăr de tremor esențial încă de la vârsta de 32 de ani. Acum am 70 de ani și boala s-a agravat foarte mult, nu mai pot să fac nimic cu mâinile. În plus, îmi tremură și vocea, abia mă mai fac înțeleasă. Vă rog, aju­ta­ți-mă cu un trata­ment naturist!
GETA - jud. Bacău

"Mama suferă de migrenă în ciorchine"

Dragă redacție, mă numesc Andreea și am 15 ani. Vă scriu acest mesaj cu rugămintea să o ajutați și pe mama mea cu un tratament, pentru că văd că suferă foarte mult și eu nu știu ce să fac să-i fie mai bine. De aproape trei ani, mama suferă de migrenă în ciorchine. De mai multe ori pe zi are dureri mari de cap și când vine o criză, trebuie să se întindă în pat. A fost la doctor și face tot felul de tratamente, dar degeaba. Vă rog frumos să îmi spuneți cum pot să o ajut. Există vreun ceai sau altceva care să o facă să se simtă bine, măcar două-trei zile la rând? Aș vrea să mergem și noi măcar un weekend la mare anul acesta și să ne simțim bine. Vă mulțumesc!
ANDREEA S.

"Am nămol la vezica biliară și steatoză hepatică"

Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. și aș vrea să aflu părerile specialiștilor cu care colaborați, în legătură cu diagnosticul meu: nămol la fiere și steatoză hepatică. Medicul care m-a consultat a spus că ar trebui să mă operez, dar nu ar fi și altă posibilitate să scap de nămol? Un regim, ceaiuri, alte tratamente naturiste? De asemenea, îi rog pe cititorii care au suferit de așa ceva să-mi spună cum s-au vindecat. Vă mul­țumesc și vă doresc multă sănătate.
MAGDA O.

"Caut un tratament pentru blefarită"

Bună ziua. Vă scriu acest mesaj în numele mamei mele, în vârstă de 51 de ani, care suferă de blefarită, o formă rezistentă la medicamente. A încercat în ultimul an o mul­țime de tratamente prescrise de diverși medici, fără vreun rezultat pe termen lung. Pe această cale îi rog pe cei care s-au tratat cu succes, fie prin metode naturiste, fie clasice, să-mi răspundă cât mai curând po­sibil în paginile revistei. Vă mulțumesc,
CORINA

"Sufăr de coxartroză, la numai 30 de ani"

Dragi cititori, sufăr de coxar­troză la piciorul drept, deși am numai 30 de ani. Nu reușesc să merg normal și am dureri înfioră­toare. Aș vrea să amân cât pot ope­rația de protezare, de aceea vă rog să-mi recomandați un trata­ment naturist care să-mi amelio­reze du­rerile. Vă mulțumesc!
CARMEN S.

"Am o cicatrice cheloidă pe piept"

În urmă cu un an am trecut prin­tr-o operație de by-pass la ini­mă. Cicatricea rămasă s-a vin­decat fru­mos, în proporție de două treimi, dar în zona sternului, parcă ar creș­te carne, cicatricea e groasă, um­flată, vânătă... Medicul mi-a spus că s-a format un cheloid. Ce trata­ment naturist pot să fo­losesc, să scap de această cicatrice ineste­ti­că? Vin căldurile și eu trebuie să îmi închei cămașa până la gât, să nu oripilez lumea pe stradă. Vă mul­țumesc.
SORIN R.