Măști de frumusețe

Redactia
Pentru ten uscat

...Cu banane
Zdrobiți o banană coap­­tă și ames­tecați-o cu o linguriță cu unt­­de­lemn de măs­li­ne. Apli­cați-o pe față și lă­sați-o să acțio­neze un sfert de oră. Clă­tiți-vă cu apă căl­duță.

...Cu miere și smântână
Amestecați 2 lin­guri cu mie­re, o lin­gură cu smântână proas­pătă și o lin­gură cu unt­de­lemn de măsline. Apli­cați pe față și lăsați să ac­țio­neze 20 de mi­nute. Clătiți cu apă călduță.
...Cu feculă de cartofi și smântână
Amestecați, în cantita­te egală, ami­don de car­tofi și smântână. Apli­cați pe față și lăsați să acțio­ne­ze un sfert de oră. Clă­tiți-vă.

Pentru ten gras

...Cu ou
Preparați o pastă din două albu­șuri de ou, amestecate cu o cantitate egală de miere. Se aplică pe față și se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se spală cu apă rece.

...Cu amidon
Amestecați 2 lin­guri cu amidon, 2 lin­guri cu apă minerală și câteva pică­turi din uleiul aromat preferat (să fie de calitate). Întindeți pasta pe obraz și pe gât, vreme de 20 de mi­nute. Spălați-vă cu apă călduță.

...Cu mușețel și lapte praf
Amestecați 2 linguri cu infu­zie concentrată de mușețel (se ob­­ține din 3 linguri cu mușețel, opărite cu 250 ml apă), o lin­gură cu lapte praf și o lingură cu miere, până se obține o pastă omo­ge­nă. Se a­pli­că pe fața bine cură­țată, se lasă 15 minute, apoi se spală cu infuzia rămasă, de mu­șețel.

Pentru ten normal

...Cu frunze de păpădie
Când vor apărea pri­mele frunze de păpădie, culegeți un pumn, spăl­ați-le și băgați-le în mi­xer, pen­tru a obține o can­titate mică de suc. Adăugați pu­țin iaurt, ames­te­cați bi­ne și întin­deți pro­du­sul pe fa­ță. După 10 minute, spălați-vă.