"Am displazie mamară"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru TATIANA - Caracal, F. AS nr. 982)

Suferința ta mi-a fost cu­nos­cută și mie și de aceea îmi permit să-ți dau câteva sfaturi, care s-ar pu­tea să-ți fie de mare ajutor.
* Treci rapid la purificarea organismului prin eliminarea toxinelor. Bea în fiecare dimineață câte o cană de apă fiartă și răcită.
* Elimină pe cât posibil carnea de porc, meze­lurile, rezumă-te la pește slab, pui și carne de vită.
* Consumă multe, multe fructe și legume crude, grâu încolțit, pâine neagră, în așa fel ca zilnic să ai o diureză bună și o purgație perfectă. Lipsa lor duce la stocarea toxinelor în orga­nism, iar aceasta blo­chează funcția diver­selor organe și, de aici, îmbol­nă­virea.
* O mare eroare! Ce ai căutat la mare cu un ase­menea diagnostic: displazie mamară? Eu am fost o mare iubitoare a mării, dar de când am fost operată la sânul drept (mas­toză fibrochistică) nu mai am voie la mare și nici să stau în soare.
* Pentru crusta care ți se formează la mamelonul drept, ai ne­voie de miere de albine natu­rală și rășină de brad. Într-o farfuriuță de tablă, pusă pe foc foarte mic, se topește un bulgăre de rășină de brad (cam cât o nucă de mare). Din topire, va rezulta un lichid ușor vâscos, peste care se va pune o lingură de mie­re și se va amesteca până la omoge­nizare. Între timp, pregătim o folie de celo­fan magne­tizat, peste care punem un tifon sau o cârpă curată, peste care turnăm con­ți­nutul din farfuria de tablă. Fiind fier­bin­te, se poate întinde pe pansament în mări­mea dorită. Lăsăm să se răcească bine de tot, apoi se aplică pe locul bolnav, iar peste pansa­mentul cu ali­fia de rășină și miere se pune sutienul. Tratamentul tre­buie făcut dimi­neața și se poate ține mini­mum 10 ore. Noap­tea (seara) se scoate, se spală sânul bol­­nav cu lapte crud de vacă, apoi se unge cu ungu­entul numit Car­picon. Opera­țiunea se repetă timp de 10-15 zile sau, dacă este cazul, până la vinde­carea totală. Mie mi-a făcut foarte bine, și nu numai mie. Am multe prietene care și-au salvat sânii sau chiar piciorul (una din prietene a fost la un pas de gangrenă a labei pi­cio­rului). Îți doresc să ai multă bună­voință și să te refaci repede.
DANA - Videle

"Băiețelul meu are autism"
(Răspuns pentru LAURA D., F. AS nr. 1129)


Băiatul dvs. are nevoie, în pri­mul rând, de foarte multă dragoste, sensi­bilitate maternă și răbdare. În­cer­cați să folosiți meloterapia - muzică liniș­titoare (Strauss, Clay­der­man), apoi încercați să desenați ca din joacă (ar fi bine ca acasă să mai fie o fetiță sau un băiețel ceva mai mărișori, dar care să nu-și bată joc de el și care să-i fie ală­turi câte­va ore pe zi). Poate prin desen reu­șește să exprime ceva și veți izbuti să comunicați cu copilul. Am cu­nos­cut o fetiță autistă ai cărei pă­rinți au re­curs la aces­te metode și au ajuns la rezul­tate mul­­țu­mi­toare. Acum are 26 de ani, este în Ger­mania și este căsă­to­rită. Este un tratament care cere mul­tă răb­dare, dar me­rită. Cu drag,
ELISABETA - jud. Timiș

"Mă balonez, indiferent ce-aș mânca"
(Răspuns pentru ANONIM, F. AS nr. 1234)


1. Prin ce treceți dvs. am trecut și eu și m-am vindecat cu Ceai Hepatic 2. Se beau trei căni de in­fuzie pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Când gazele nu mai apar, opriți trata­mentul. Eu m-am vindecat complet.
Z. T. - Galați

2. Înghițiți zilnic 3-4 linguri de ulei de măsline presat la rece. Mâncați mult us­turoi. Și eu am scăpat de gaze și chiar de alte afecțiuni în felul acesta.
ELENA - București

"Vă rog să mă ajutați să ameliorez o boală de stomac care m-a chinuit toată viața"
(Răspuns pentru GEORGETA NEAGU - Ploiești, F. AS nr. 1245)


1. Pentru un ulcer duodenal cu nișă, vestita vindecătoare bul­gară Vanga a dat următoarea re­țetă: o lingură de ulei de măsline se freacă bine cu o lin­gură de zahăr pudră și un albuș de ou. Se administrează șapte zile la rând. Se spune că această rețetă a sal­vat multe ca­zuri de la intervenția chirur­gica­lă. Regimul ali­men­tar pentru gas­trite hiperacide și ul­cere: să se mănânce la ore fixe câte pu­țin și, mai ales, fără a se bea în timpul mesei. Se vor evita: lap­tele, alcoolul, bău­turile și mân­cărurile foarte reci sau foarte cal­de, fructe crude, conserve de orice fel, me­zeluri, brânzeturi fer­mentate, prăjeli, sosuri, rân­ta­șuri, murături, oțet, condi­men­te, cafea, vin, ceaiuri în­dul­cite mai ales cu miere. Se pot consuma: pâine pră­jită, paste făinoase bine fierte, fulgi de ovăz, mămăligă, cartofi fierți (piure), mor­covi, dovlecei, conopidă, mazăre verde, fa­sole verde cu teaca lată (galbenă), spanac, urzici, carne slabă de vită și de pasăre, fiartă sau înăbușită, pește slab, brânză de vaci, caș, urdă, supe de zarzavat pasate, com­poturi de fructe, suc de legume, fructe stoarse. Ca dietă, următoarea supă: 3 lingurițe de semințe de in + 6 lin­guri tărâțe de grâu se pun de seara în 1 și 1/2 l de apă călduță. Dimineața, se fierb 20 de minute și se strecoară. Separat, se spală bine 2-3 cartofi, se rad cu tot cu coajă și se fierb 20 de minute în 1 și 1/2 l apă. Se stre­coară și se amestecă în primul li­chid. Se mai adaugă și suc de morcovi. Se beau 3-4 cești pe zi, încet, fără grabă.
SANDU - Brașov

2. Cu patru ani în urmă, mi s-a pus diagnosticul de ulcer duodenal cu două nișe. Am făcut șase luni trata­ment cu medicamente, dar inutil. În urma unor recomandări ale mai mul­tor cunoș­tințe, am făcut un tratament naturist după care mă simt perfect! Acesta e următorul: timp de cel puțin o lună de zile, se beau de trei ori pe zi, înaintea meselor principale (trebuie să se mă­nânce puțin și des), câte un pa­har de suc de varză crudă (e necesar să vă cumpărați storcător de fructe), la care se amestecă un cartof crud, dat prin stor­cător. După ce ați terminat această cură, chiar dacă vă simțiți foarte bine, pregătiți timp de o lună, în fiecare seară, o cană cu apă rece în care pu­neți o linguriță rasă de obli­geană. Di­mineața se strecoară, se în­căl­zește ușor lichidul și se împarte în trei por­ții, care se beau înainte de mesele prin­­cipale, la o jumătate de oră. Vă doresc însănă­to­șire grabnică,
VLADIMIR - Caransebeș

"Sufăr de urticarie cronică"
(Răspuns pentru PAVEL MILOȘ - Anina, F. AS nr. 1301)


Acum zece ani, la vârsta de 18 ani, am suferit și eu de ceva care avea toate simp­tomele unei alergii. A durat aproape un an. Trebuie să-ți spun că nu am fost și nu sunt alergică la nimic. Boala s-a mani­fes­tat, așa cum spui, prin câteva bubițe la coate și la genunchi, după care s-au extins pe tot corpul. Nu-mi amintesc un prurit atât de violent ca al tău, dar oricum, mân­cărimile existau. Am făcut mii de inves­tigații, am luat hidrocortizon, am luat chiar și Pred­nison. Fără niciun rezultat. Un medic luminat s-a gândit în cele din urmă să-mi facă un tubaj biliar. Ei bine, bila mea era plină de lamblia (giardia), un parazit ex­trem de parșiv, care câteodată dă și ma­nifestări cutanate, identice alergiei. E pre­zent în apa de robinet din toate orașele noas­tre (încearcă să bei numai apă mine­rală plată sau ceaiuri). După ce am repetat tubajul încă o dată, toți din familia mea am luat, în două serii, Fasigin, un me­dicament destul de toxic, dar care a funcționat perfect, pentru că într-o lună, alergia a dispărut fără urmă. Îți doresc din inimă ca acesta să fie și misterul alergiei tale. Multă sănătate!
LIVIA - Brașov

"Știe cineva un leac pentru cistită cronică?"
(Răspuns pentru GEORGE - Dâmbovița, F. AS nr. 1316)


M-am confruntat și eu cu aceeași problemă, dar am găsit un remediu cu care m-am vin­decat: puneți într-un pahar cu apă caldă o linguriță de suc de usturoi și o linguriță de ulei de măsline. Beți trei asemenea pahare pe zi, înainte de mese. Eu am scăpat și mă simt mi­nunat.
NICOLETA - Giurgiu

"Am o fisură anală foarte dureroasă"
(Răspuns pentru G.D. - Crevedia, F. AS nr. 1355)


Bună ziua,
Imediat ce am citit despre problema lui G. D. din Crevedia, legată de o fisură anală, m-am gândit să îi răspund tot prin intermediul revistei dvs., "Formula AS", pe care o citesc de ani și ani și ani de zile.
Stimate domnule, dacă cineva poate să înțeleagă durerile și suferințele dumneavoastră, sunt eu, care ani de zile, nu știu dacă am reușit să mă așez pe un scaun sau să merg câteva sute de metri, suferind de fisură anală, hemoroizi și polipi pe colon. Am făcut operații de polipi pe colon, de hemoroizi, iar pentru fisurile anale am ajuns de câteva ori la urgență și am fost operat, am urmat tratamentele recomandate de către medici, tratamente care includeau și un­guente, dar care pe mine nu m-au ajutat. Totul era legat, polipi și hemoroizi, cu o constipație cronică, și automat, și fisură anală. Situația se înrăutățea din ce în ce mai mult. În disperare de cauză, am apelat la tratamentul unei doamne, publicat în Formula AS. Am urmat o cură de 7 luni cu medicamentele naturale Elixir of Youth și Digestton Canadian Sweet Extract de la "Secret Herbs", iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Menționez, de asemenea, că odată cu aceste produse am respectat cu strictețe și recomandările alimentare pe care le-am primit.
Sunt ani de zile de când polipii nu s-au re­făcut, hemoroizii nici vorbă, scaunele mele zilnice sunt normale, fără a-mi produce vreo fisură. Dum­nezeu să vă ajute!
Vă las un număr de telefon de unde eu mi-am procurat sănătatea: 0748/11.24.20.
Cu respect,
VASILE V. - Periș

"Sunt purtător de sondă urinară și vreau să previn infecțiile"
(Răspuns pentru TOADER - Galați, F. AS nr. 1356)


Cumpărați de la farmacie Picături Beres Drops Plus, un flacon mare, și Vitamina C cu zinc și Detri­cal. Picăturile Beres se iau dimineața, cu un pahar de apă plată, care se agită înainte, în momentul când ați consumat 80% din micul dejun. Idem la prânz și idem seara (20 picături), timp de 20 zile. Detrical și Vitamina C, câte o capsulă pe zi. Însănă­toșire grabnică!
L. ROMULUS