"Am fost diagnosticată cu endometrită"

Cititor Formula AS
"Caut tratament pentru insuficiență circulatorie cerebrovasculară"

Mă numesc Soltana, am 62 de ani și în luna ianuarie am fost internată în spital, la secția neurologie, unde mi s-a pus diagnosticul de insu­ficiență cir­culatorie cerebrovasculară. Am dureri mari de cap și amețesc. Am luat tot felul de medicamente - Anal­gin, Ginkgo Biloba, Nurofen, dar nu mi-au ajutat la ni­mic. Dacă vreun cititor al revistei s-a vin­decat cu un tratament naturist, îl rog să mă ajute. Vă mulțumesc anticipat!
SOLTANA - jud. Suceava

"Am fost diagnosticată cu endometrită"

Am 27 de ani și chiar de la primul ciclu men­strual am avut aproape mereu tul­­burări și dureri îngrozitoare. Acum doi ani mi s-a descoperit un chist pe ovar și am fost operată. Timp de câteva luni m-am simțit mai bine, dar acum starea de rău a revenit: am dureri abdomi­nale foarte puter­nice, nervo­zitate, o stare de epui­zare continuă. Am fost la control, și de această dată mi s-a pus diag­nos­ticul de en­dometrită și mi s-a recomandat să înlocuiesc anticoncepționalele cu Nuva­Ring (un inel pe care îl introduc în vagin în fiecare lună și care conține progesteron). Poate știe cineva un remediu pentru aceas­tă boală. Vă urez multă sănătate!
SILVIA

"Cum pot scăpa de o leziune micotică în vezica urinară?"

Dragă redacție, am 42 de ani și de aproximativ trei ani mă chinuie o infecție urinară care tot re­vine, cu febră, dureri lombare puternice și urină tulbure. Am repetat de mai multe ori analizele și germenele e același: E.Coli. Am luat deja tot felul de antibiotice prescrise de medici, dar degeaba. La o cistoscopie s-a descoperit că am și o leziune micotică în vezica urinară. Mă puteți ajuta cu un tratament naturist sau să-mi recomandați un me­dic bun? Vă mulțumesc din suflet!
ALEXANDRA F.

"Am epididimită și nu vreau să mi se extirpe testiculul"

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați și pe mine. Am 21 de ani și mi s-a infla­mat un testicul. Am fost internat, dar tratamentele făcute nu mi-au amelio­rat decât foarte puțin boala. Me­dicul mi-a spus că trebuie să mă opereze, să-mi extirpe testiculul, dar nu am fost de acord. Diagnosticul pus este epi­didimită. Tes­ti­culul stâng este tot timpul um­flat și am dureri mari. Dacă știe cineva un tratament na­tu­rist, îl rog din su­flet să mă ajute. Vă mulțumesc.
D. T.

"Am pulsul 120, dar cardiologii nu găsesc cauza"

Dragi cititori și specialiști ai "Formulei AS", am o problemă de sănătate căreia nu-i găsesc nici cauza și nici rezolvarea. De câteva luni am pul­sul în jur de 120. Ziua, coboară la 100, dar noaptea ini­ma începe să bată atât de repede, încât mă trezesc. Am fost la cardiolog, am fă­cut anali­ze de sân­ge, EKG, ecogra­fie cardiacă, dar toate re­zultatele au fost bune. Totuși, eu nu stau li­niștită. Nu cred că este nor­mal să am acest puls și de aceea îi rog pe citito­rii revistei care au fost în aceeași situație să-mi spună cum s-au tratat. Vă mulțumesc.
CORINA S.

"Caut un tratament pentru dermatomiozită"

Citesc revista dvs. de mulți ani și am văzut câți oameni și-au regăsit sănătatea cu ajutorul marii familii a cititorilor "Formulei AS". De aceea ape­lez la dvs., poate la fel se va întâmpla și cu mine. În urmă cu trei ani am fost diag­nosticată cu dermatomiozită. Am făcut tratament cu chi­nină (Pla­­quenil), calciu, cortizon, vita­mina D, multi­vita­mine și ulei de pește, fără să simt vreo îm­bună­tățire. M-am săturat să iau tablete cu pumnul. Întrebarea mea este: exis­tă vreun tratament naturist pentru această boală? Dacă nu, poate îmi recomandă cineva un medic bun, cu experiență în tra­tarea dermatomiozitei. Nu con­tează în ce oraș lucrează, sunt dispusă să merg oriunde pentru a-mi regăsi sănătatea. Vă mulțumesc!
VIOLETA D. - Iași

"Cum mă pot vindeca de foliculită?"

Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat. Sufăr de foliculită și am dureri foarte mari în zonele în care apar coșurile. După ce se sparg, îmi rămân semne pe piele. Vă rog din suflet să-mi spuneți cum pot scăpa de acest necaz. Menționez că am 21 de ani. Cu mulțu­miri,
ADRIAN - jud. Alba

"Am keratită punctată. Mă poate ajuta cineva?"

Am fost diagnosticată cu keratită punctată post-conjunctivită. De patru luni mă tratez cu pi­că­turile recomandate de medici, dar nu se vede nicio îmbunătățire. Vederea îmi slăbește încontinuu. Mă poate ajuta cineva? Vă mulțumesc!
VICTORIA M.

"Nu pot scăpa de gustul acru, nici dacă mănânc dulciuri"

Dragi cititori, sunt un bătrân în vârstă de 87 de ani și de aproape un an nu mai scap de gustul acru în gură, nici dacă mănânc dulciuri. Me­dicul de fa­milie mi-a dat să iau cărbune medici­nal, dar îl înghit degeaba de vreo lună. Dacă v-ați con­frun­tat cu această problemă vă rog să-mi dați și mie un sfat. Vă mulțumesc.
ANTON S.