Un ingredient-minune pentru pielea fină: NISIPUL

Angela Voicilă
Nisipul este cunoscut de multă vreme ca un instrument efi­cace de întreținere a frumuseții. Iată două rețete ușor de aplicat.

Exfoliere naturală

Nisipul este un exfoliant natural. Ați observat vreodată că după ce ați fost la plajă, tălpile pi­cioarelor voastre sunt, cu adevărat, moi? A­ceas­ta se întâmplă pen­tru că ați mers toată ziua prin nisip! Structura gra­nulată a nisipului îl face util pentru procedurile de exfoliere. Pentru o eficacitate maximă, el este deseori amestecat cu ingrediente naturale, de exemplu cu miere, pen­tru a obține un amestec moale, care nu irită sau rănește pielea. Cu cât nisipul este mai fin, cu atât exfolierea este mai bună.

Anti-celulită

Mineralele din compoziția nisi­pului intră în contact cu pielea, îm­piedicând umflarea acesteia. Mine­ralele sunt deosebit de folositoare în lupta cu celulita și reținerea apei. În aceste cazuri, nisipul este amestecat cu apă marină până când a­mestecul ajunge la o consistență asemănă­toa­re nămolului. Se a­plică pe zonele atinse de celulită și se masează ușor. Urmează clătirea cu apă.