"Caut tratament pentru ozenă nazală"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ANCA, F. AS nr. 984)

Luați medicamentul Septilin - tablete na­turiste din India. Se găsește la toate far­ma­ciile. Mama mea s-a vinde­cat de ozenă nazală, după doar trei flacoane.
RALUCA - Slobozia

"Cum pot scăpa de un pseudopolip anal?"
(Răspuns pentru MAGDA, F. AS nr. 986)


1. Tratamentul pe care l-am folosit eu și mi-a ajutat nu doare și nici nu costă mult. Pe o fâșie de tifon pusă în pa­tru se pune circa 1/2 linguriță de un­tură de porc nesărată. Se aplică pe anus. Timp de o jumătate de oră stăm apoi culcați, pentru ca grăsimea să-și facă efectul. Se repetă cât timp e ne­voie.
G. C. - Suceava

2. Deoarece și eu am suferit de această boală de care am reușit să mă vindec, îmi permit să vă dau câteva sfa­turi:
* Se face o infuzie din ceai de rădăcină de obligeană (o lingură de rădăcină mărunțită la 250 ml apă), astfel: se fierbe apa, se răcește, se adaugă lingurița de obligeană mă­runțită și se lasă la ma­cerat până a doua zi dimineața. Din această infuzie se bea câte o înghițitură, înainte și după fiecare masă (dar numai o înghițitură).
* Se fac spălături locale cu ceai de gălbenele și mușețel după fiecare scaun (folosiți o pară de cau­ciuc). În cursul tratamentului, se re­du­ce consu­mul de pâine la 2-3 feliuțe pe zi. Rădăcina de obli­geană se găsește în farmacii. Vă doresc sănătate și însă­nătoșire grabnică.
LUCIA - Buzău

3. Vă înțeleg disperarea. Am avut un coleg care suferea de hemoroizi și care în ciuda tratamentelor cu Hemorsal și Hermorzon ajunsese în pragul ope­rației. Mi s-a plâns și, deoarece aveam acasă ungu­entul VARITERP, produs românesc pe bază de cas­tane, folosit în special în trata­men­tul varicelor, i l-am oferit (m-am gândit că hemo­roi­zii sunt tot niște formațiuni vari­coase). I-am dat tubul res­pec­tiv și, spre surprinderea mea, mi-a comu­nicat fericit după câteva zile că he­mo­roizii s-au retras și a scăpat de ope­rație. Au trecut ani de atunci. L-am reîntâlnit întâmplător și mi-a spus că nu a mai avut probleme. Încercați și dvs. E un tratament ieftin și vă doresc să obțineți același rezul­tat. Pentru evitarea eventua­lelor fi­suri infectate, vă recomand să folosiți și unguentul Mibazon, pe care îl gă­siți numai la farmaciile ve­terinare. Conține un complex de an­tibiotice foarte activ.
VALERIU M. - Timișoara

"Am un defect de vorbire care îmi transformă viața în iad"
(Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1058)


O cunoștință foarte apropiată s-a con­fruntat din copilărie și până la 24 de ani cu acest defect de vorbire care vă afec­tea­ză atât de mult, încât con­siderați (nejus­ti­ficat) că vi s-a trans­format viața în iad. Dacă ați suferi de o boală incu­rabilă și v-ați gândi că următorul răsărit de soare ar fi ultimul, abia atunci viața ar putea să vă pară un iad, iar dacă ați fi o "luptătoare", ați căuta chiar și atunci "imposibilul". Nu defectul de vorbire a făcut să ratați cele două cereri în căsătorie, ci faptul că n-ați gă­sit persoana potrivită. Iar cel ce ia în derâ­dere o suferință sau un defect pro­vo­cat de o boală este demn de tot disprețul. În problema ce vă interesează, persoana de care vă vorbeam a con­sultat o mulțime de medici interniști, neurologi, psihologi, a apelat chiar și la logopezi, conclu­zio­nân­du-se că este un defect de vorbire (și nu o boală în sine), care în timp se va corecta sau ameliora. Și așa s-a și întâmplat. A urmat cu bune rezultate următoarele tra­ta­mente, pe care vi le recomand și dvs.
I. Primăvara și toamna, defectul se ac­centuează din cauza lipsei de calciu și mag­neziu.
Pentru prima lună:
* Se face următorul tra­tament timp de 10 zile: * Calciu Sandoz (1000 mg) efer­ves­cent, 1 tabletă/zi la 1/2 pahar apă (sau 2 ta­ble­te/zi dacă Calciul este de 500 mg). * În aceeași zi se mai iau: o tabletă/zi de vi­tamina C efervescentă (fi­xează calciul) și 2 tablete/zi vitamina A + D2 (la 1/2 oră după vitamina C și Calciu).
* Următoarele 10 zile se ia Magne B6 (care conține magneziu și vitamina B6), trei tablete pe zi.
* Urmează 10 zile de pauză. Se proce­dează la fel: luna a II-a și luna a III-a - pri­măvara și luna I, luna a II-a și luna a III-a - toamna.
II. ­Defectul de vorbire - spun medicii - apare mai ales la copiii inteligenți (!) care gândesc mai repede decât expun în cuvin­te. Li se recomandă să vorbească în altă limbă, să recite poezii, să cânte - acestea contribuind la corelarea gândire-vorbire.
III. Emotivitatea, stările de tensiune, în­corda­rea nervoasă, oboseala accentuată potențează aceste defecte de vorbire. Fo­lo­siți ceaiuri de tei, păducel, smochine care com­bat stările emoționale perturba­te, ce de­clanșează sau însoțesc tulburările de vorbi­re. Beți ceaiul pe parcursul întregii zile, neîndulcit.
IV. Medicul a insistat asupra unui lu­cru foarte important: corectura trebuie fă­cută în mintea omu­lui. Deci, până nu re­nun­țați la ideea că acest defect "vă face viața iad" etc. sau că cei din jur râd de dvs., nu veți scăpa nici de emotivitate, iar emo­ti­vitatea plus oboseala vor declanșa defectul de vorbire. Au­to­gestionați-vă, privi­ți-vă cu alți ochi! Tre­buie să aveți o mulțime de calități, încât acest mic defect să nu vă pecetluiască exis­tența, doar spuneți singură că aveți doar "uneori" pro­bleme cu vorbirea. Când va apărea per­soa­na po­trivită care să vă iu­beas­că și să vă în­țe­leagă, veți trece și mai ușor peste acest im­pediment, căci un de­fect de vor­bire nu are nici pe departe gra­vi­tatea unui defect de comportament, de ca­rac­ter, de morali­tate pe care-l poate avea o persoană din anturajul dvs. Aveți în­credere și veți reu­și!
MIA - Cluj

"Mi se descuamează pielea de pe nas"
(Răspuns pentru LUMINIȚA - Bacău, F. AS nr. 1272)


Cu mulți ani în urmă, mi se descuama pielea de pe palma stân­gă, până la sângerare. Am practicat următorul trata­ment care m-a vin­decat: am luat o lingu­riță cu miere (curată) de albine, la care am adău­gat cam o pipetă de propolis. Le-am amestecat bine, mi-am uns întreaga pal­mă, peste care am tras apoi o pungă de plas­tic, legând-o la gură, și m-am culcat așa, cu mâna acoperită. Am repetat proce­deul trei nopți la rând. În ultima dimi­nea­ță, mierea dispăruse, punga era aburită, iar mâna mea - vinde­cată. Boala n-a reci­divat. Încercați și dumnea­voastră!
GEORGE - Alba-Iulia

"Cum pot scăpa de varice?"
(Răspuns pentru LAVINIA - Suceava, F. AS nr. 1281)


Și mama mea suferă de această boală de mulți ani. Momentan, face tratament cu Aloe Vera - gel și cu Detralex - ta­blete. Starea sănătății ei s-a îm­bu­nătățit foarte mult (având și un ulcer varicos foarte urât, rana s-a închis). O altă metodă ief­ti­nă, dar care necesită timp: 1/2 litru oțet de mere se pune la macerat cu 1 l apă și 1/4 kg tărâțe de grâu. Se lasă 3-4 zile, după care lichidul se strecoară și tărâțele se storc bine. Se aplică zilnic cataplasme cu tifoa­ne în­mu­iate în apă cu oțet. Peste zi, se lasă 30-40 de minute pe locurile bol­nave, pe toată durata nopții. Vă do­resc să­nă­tate, cu speranța că meto­da propusă de mine vă va ajuta.
ANTAL C. - Cluj

P.S. Folosesc ocazia pentru a-mi ex­pri­ma admirația față de conți­nutul, dar și efi­ciența revistei. În­tr-un număr ați reco­man­dat o soluție preparată din castraveți și alcool, pentru regenerarea feței, pe care am folosit-o cu bune rezultate, atât eu, cât și soțul meu. El avea probleme cu părul - niște bubițe roșii, ca niște răni, pe pielea ca­pului. După o săp­tămână, pielea s-a vin­decat, iar părul soțului meu nu mai cade. Vă mulțumim și vă dorim fericire.

"Caut un remediu eficient pentru ulcer duodenal"
(Răspuns pentru MIRUNA, F. AS nr. 1296)


Doresc să vă fac cunoscut cum l-am vin­decat pe soțul meu, care suferea de ulcer duodenal. Această maladie îl chinuia de ani de zile, era propus pentru operație, dar a amânat-o, de frică. Într-o zi, mi-a că­zut în mână o revistă în care erau pre­zen­tate ulti­mele descoperiri medicale ale unor medici englezi, care recomandau și o rețetă de vindecare, pe care o transcriu: o pastilă de antibiotic (de ex. Ampici­lină), o pastilă de medicament specific pentru ulcer (de ex. Ranitidină sau alt medicament re­co­mandat), o pastilă de Metronidazol. Aces­te trei pastile se iau la 30 de minute după mesele princi­pale, deci de trei ori pe zi, vreme de zece zile. Soțul meu a făcut acest tratament acum trei ani și se simte per­fect. A uitat de groaznicele dureri care îl chi­nuiau, mănân­că normal, inclusiv crudi­tăți (ceapă și usturoi), berea nu-i mai face rău. Ar trebui ca soțul dvs. să în­cerce tratamentul, bazat pe faptul că ulce­rul duo­denal e cauzat de un microb care tre­buie com­bătut: Heliobacter pylori.
ANA - București

"Știe cineva vreun leac pentru pareză?"
(Răspuns pentru ȘTEFAN - jud. Neamț, F. AS nr. 1322)


Vă recomand următoarele trata­men­te cu plante:
* Decoct din ghiocei - o lin­guriță bulbi, flori și frunze la o cană de apă; se bea o cană pe zi.
* Infuzie din dum­brav­nic - 1-2 lingurițe la o cană apă. Se beau două căni pe zi.
* Se face macerat din floarea-paș­te­lui - o mână de plantă la 1 l de oțet. Se pune compresa pe locul bolnav.
* Ar­gila, foar­te bogată în minerale și oli­goele­men­te, este foarte apreciată intern și extern. Peste argilă se pune apă. Se lasă câteva ore. Ca­ta­plasma se pune pe locul bolnav, ținând-o 1-2 ore.
* Hrean (15-30 g) dat pe răză­toa­re + 1 l apă se fierb 5 minute și apoi se la­să la macerat 12 ore. Se beau două căni pe zi între mese (vezi Speranța An­ton, "Incur­siune în medicina naturistă. În amintirea lui Valeriu Popa", 1998, pag. 133).
S. G. - București