"Cum să scap de durerile permanente la stomac?"

Cititor Formula AS
"Există medici care tratează meteodependența?"

Mă numesc Aurora și sunt o victimă a schim­bărilor meteorologice, care s-au preschimbat pen­tru mine în boală. Diferențele mari de temperatură și presiune atmosferică, de la o zi la alta, îmi pro­voacă stări de leșin, dureri de cap și greață. Cum pot să scap de aceste simp­tome? Există medici spe­cializați în tratarea aces­tei afec­țiuni?
Cu mulțu­miri,
AURORA - București

"Am fost diagnosticat cu reflux gastro-esofagian"

Mă adresez prin intermediul acestei minunate publicații acelor persoane care au urmat sau cu­nosc un tratament pentru vindecarea refluxului gastro-esofagian. Acum ur­mez un tratament cu Gavis­con, Motilium 10 mg și Ema­nera 40 mg, însă rezultatele sunt slabe. Le mulțumesc tu­turor celor ce mă vor ajuta, cititori sau/și specialiști, să-mi recapăt sănătatea.
DUMITRU C. - Dâmbovița

"Cum să scap de durerile permanente la stomac?"

Stimată redacție, am dureri permanente la stomac și, în urma analizelor, s-a stabilit că am "stomac orizontalizat, cu hiper­se­creție în canti­tate moderată; pliurile mucoasei gastrice sunt îngroșate; bulb iritabil cu evacuare rapidă și duoden cu tranzit accelerat". Mă adresez acestei minunate reviste pe care o citesc săptămânal de peste 10 ani și rog să fiu ajutat la vârsta mea, de peste 80 de ani, să fac un tratament naturist, pentru a scăpa de aceas­tă du­rere. Am consultat medicii din Bârlad care nu mi-au dat decât tratamente medicamentoase, fără rezultate bune. Vă mulțumesc!
PETRICĂ P. - Bârlad

"Am o rană din care curge un lichid apos"

Am 74 de ani și la această vârstă am o pro­blemă de sănătate ce nu își găsește leac în medi­cina actuală. De aceea apelez la "Formula AS", unde am citit despre multe vindecări prin metode naturiste. Problema mea este următoarea: am o rană la piciorul stâng, între ge­nunchi și laba piciorului, rană din care curge un lichid apos, care umezește încontinuu compresele sterile. Pe acest picior am și va­rice. Dacă din mulțimea de cititori ai "Formulei AS" s-a mai con­fruntat cineva cu această sufe­rință, îl rog să-mi răspundă în paginile revistei al cărei cititor fidel sunt. Cu respect,
EMIL P. - Caransebeș

"În urma unei bronșite, am secreții nazale abundente"

Dragă redacție și dragi citi­tori,
Mă numesc Gavril, sunt din Satu Mare, iar problema mea me­dicală nu și-a găsit rezolvare după un an în care am urmat tratamentul pre­scris de trei me­dici specialiști, dintre care doi ORL-iști. În luna de­cem­brie 2017, am fă­cut o bronșită des­tul de urâ­tă, care mi-a tre­cut urmând un tra­ta­ment cu anti­biotice. După șase luni, când am repetat ra­diogra­fia, mi s-a spus că la plă­mâni nu am ni­mic, dar am ră­mas cu o se­cre­ție na­zală abundentă, în spe­cial dimineața, când fo­losesc un pachet întreg de șervețele. La ca­binetele ORL la care am apelat mi-au spus că am alergie (rinită), mi-au prescris trata­ment, spray na­zal, dar tot nu mi-a trecut. Sunt disperat! Poate un cititor care s-a confruntat cu aceeași problemă, să-mi spună și mie tratamentul cu care s-a vindecat. Cu spe­ranța că o să mă ajutați, vă mulțumesc.
GAVRIL T. - Satu Mare

"Soția mea tușește sec și are senzația că se sufocă"

Vă rog frumos să ne îndrumați către un cabinet sau medic specia­list care ar putea să o ajute pe soția mea. Suferă de o tuse seacă, cu iritație în gât, mai ales către seară, și de multe ori are senzația că se sufocă. Când se for­țează să tușeas­că, o doare în piept, "rupe" ceva ca un lichid vâscos, dar nu reușește să-l scuipe afară. A fost la un me­dic ORL, a făcut in­vestigații, dar nu a găsit nimic suspect în gât. A făcut tomo­grafie, unde iarăși nu s-a găsit nimic. Am încercat și cu tinc­tură de usturoi care calmează pu­țin, dar nu rezolvă problema. În așteptarea răs­pun­sului dvs., vă mulțumesc anticipat.
Cu respect,
ILIE K.N. - Jimbolia

"Mi s-au depistat două hemangioame pe ficat"

În noiembrie am făcut o ecografie la ficat și mi s-au descoperit două hemangioame. Nu sunt foarte mari, dar destul cât să mă îngrijo­reze. Ana­lizele mi-au ieșit bine, iar medicii m-au asigurat că nu este vorba de ceva malign. Mi s-a spus că nu există un tratament spe­cific pentru hemangiom și problema nu se rezolvă nici chirur­gical, hemangiomul nefiind o boală a fi­ca­tu­lui, ci o for­ma­țiu­ne de vase de sân­ge pu­ter­nic vas­cu­la­ri­zate la suprafața acestuia. Îi rog pe specialiștii cu care colaborați, să-mi explice în ce împrejurări apar heman­gi­oa­mele, dacă se tratează, cu ce, dacă există riscul de a se maligniza. Știe ci­neva un tratament naturist pentru a­ceas­­tă afecțiune? Vă mulțumesc și vă doresc sănătate și putere de mun­că, să ajutați pe mai de­parte oamenii suferinzi.
GEORGIANA - Vaslui

"Știe cineva cum se fac băile cu făină de castane sălbatice?"

Sufăr de ceva timp de edem limfatic. Dintr-o carte veche, am aflat des­pre efi­ciența băilor cu făină de casta­ne săl­batice în ameliorarea ede­mului lim­fatic. Nu știu însă care este proporția între cantitatea de făină de cas­tane și apă, nece­sare băii, câte băi se fac și în ce mă­sură sunt speranțe de ame­lio­rare a circu­lației limfatice prin folosirea aces­tor băi. Mul­țu­mesc celor care îmi vor răs­pun­de pe adresa re­dacției. Mul­tă sănătate tuturor!
LUCREȚIA - București