"Băiețelul meu are toracele înfundat"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru REMUS D. -Hunedoara, F. AS nr. 975)

Și băiatul meu a avut aceeași pro­blemă, de­pistată la vârsta de trei ani. Nu sfătuiesc pe nimeni să apeleze la inter­ven­ție chirurgicală, pentru că lasă urme reu­matice ce se manifestă mai devreme sau mai târ­ziu. Mie mi s-a recomandat să merg la mare cu copilul, cel puțin o lună pe an. Să stau cât mai aproape de apă, mai ales acolo unde marea se izbește de țărm. În felul acesta, a făcut o cură cu aerosoli naturală. A dat rezultate foarte bune. Mi s-a mai recomandat gimnastică medicală la poli­clinica orașului și multe vitamine (nu injectabile) în anotimpul ploios. Nelipsite să fie merele, cu coajă cu tot. Multă miș­care în aer liber. Nu am între­rupt marea, vreme de trei ani, apoi am mers perioade mai scurte. Rezultatele au apă­rut după vârsta de zece ani. Vă do­resc ca expe­riența mea să vă fie folositoare și dvs.
IOANA - Turda

"Am scaun lichid dimineața"
(Răspuns pentru ANDRA - Bacău, F. AS nr. 1102)


Vă recomand următoarele:
* Ceai de rădăcină de obligeană măcinată mă­runt. Ceaiul se prepară la rece: o linguriță rasă de măcinătură la 1/4 l apă la 20°C. Se lasă de seara până dimineața, se încăl­zește ușor (40°C) și se strecoară. Se bea câte o înghițitură (aproximativ o lingură) cu o jumătate de oră înainte și după fiecare masă. În total: 6 linguri pe zi. Se va lua 2-3 luni.
* Ceai-infuzie din flori de gălbe­nele - 2-3 căni pe zi, timp de o lună și jumătate.
* Redigest-comprimate, produs al firmei "Hofigal". Se va lua conform pros­pec­tului din flacon.
* Timp de încă o lună - o lună și jumătate, se va continua tratamentul cu o cură de zeamă de varză murată (moa­re de varză). La început, se vor lua 1-2 lin­guri înainte de masă. Dacă orga­nismul se simte bine și nu se produce o diaree puter­nică, se va mări doza până la apro­ximativ 100 ml, luată cu o ju­mătate de oră înainte de fiecare masă. Dacă de­ranjamentul stoma­cal nu este prea mare, organismul se va obișnui cu zeama de varză, care este nece­sară pen­tru refacerea florei intesti­na­le. În aceas­tă perioadă, se pot consuma grâu încolțit, orez sau alte cereale, pâine de secară sau graham, hriș­că, fulgi de ovăz etc. Pentru zeama acră, se va pune la mu­rat varză nouă, tocată.
I. T. - Cluj

"Sufăr de hipercheratoză cu fisură plantară"
(Răspuns pentru SILVIU - Galați, F. AS nr. 1233)


Cumpărați de la Plafar sau de la far­ma­cie o cutie de alifie de gălbenele și ames­tecați-o (toată) cu ceapă dată pe ră­ză­toarea mică. Țineți-o la frigider și un­geți-vă în fiecare seară tălpile și călcâiele, apoi culcați-vă cu șosete. E o rețetă pe care am luat-o din "For­mula AS" și cu care, în doar două zile, mi-am vindecat niște cră­pă­turi sângerânde și dure­roase pe care le aveam în călcâie. Mult noroc!
ADELINA - Hațeg

"Sunt strâns ca de niște gheare, din coloană până-n stern"
(Răspuns pentru MARIAN - Târgoviște, F. AS nr. 1317)


Vă recomand următorul tratament: Intern - ceai de crețișoară în amestec cu coada-șoricelului (3-4 căni pe zi). Extern: băi cu macerat de bulbi de bujori. Se rad bulbii de bujori și se pun într-o sticlă de un litru - cât încape în sticlă. Peste răză­tură, se pune vodcă (rachiu de cereale) până se umple sti­cla. Se lasă două săp­tă­mâni la căldură (20°C) sau la soare. Se stre­coară, storcând bine răzătura. Se vor face băi zilnic, vreme de trei săptămâni. În apa caldă din baie, se pun 5-6 linguri de ma­cerat. Spa­tele (coloana) trebuie să stea tot timpul în apă cal­dă. Apa din cadă nu va fi mai multă decât pentru acoperirea corpului - așezat orizontal pe spate, cu capul ușor sprijinit în sus. În cazul când nu aveți macerat suficient (pen­tru toată perioada), iar cada nu vă per­mite șederea spatelui cât mai complet în apă, se va pro­ceda astfel: masaj bine făcut (nu super­ficial) cu macerat de bujori, începând de la ceafă în jos (să cuprindă și coccisul, insis­tând mai mult în această zonă). Li­chi­dul, pă­trun­zând prin piele, are efect asu­pra co­loanei, dar și asupra capului. După masaj, se face baie caldă, stând cât mai mult cu spatele în apă. Ieșiți din apă fără să vă ștergeți, în schimb, în­fășurați-vă într-un halat gros sau o pă­tură, intrând în pat, sub plapumă, unde veți sta două ore, pentru a transpira. După ce vă uscați bine, veți fi masat din nou, de data aceasta cu ulei de coa­da-șoricelului, procedând la fel cum s-a ară­tat mai sus. (Uleiul de coada-șoricelului se găsește la Plafar.)
SILVIA R. - București

"Mama a fost diagnosticată cu neoplasm bronhopulmonar"
(Răspuns pentru IULIA B. - București, F. AS nr. 1349)


Dragă Iulia,
Situația în care m-am aflat în urmă cu mai bine de 5 ani era mult mai gravă decât cea în care se gă­sește mama ta astăzi. Aproape un an de zile, starea sănătății mele se înrăutățea de la lună la lună, iar medicamentele prescrise de medic nu aveau niciun efect. Mai mult, analizele mele erau satis­făcătoare, după spusele doctorilor. Le-a trebuit un an de zile să îmi stabilească diag­nosticul de tu­moră-gigant pe unul din plămâni și cu o recidivă la colon. Dar Dumnezeu mi-a scos în cale aceas­tă minunată revistă "Formula AS" (cu o zi înainte, gândurile mele erau să o termin cu viața, ca să nu mai sufăr atât), în care am găsit mărturia unei per­soane care se vindecase de cancer, urmând trata­men­tul cu produsele d-nei dr. Himovith. Sfă­tuin­du-mă cu fiica mea și cu mama, am hotărât să facem tot posibilul să urmez și eu acest tratament. Dragă Iulia, îți recomand din toată inima acest tratament care m-a ajutat ca astăzi să fiu alături de fiica mea, studentă la medicină. Credința în Dum­nezeu, norocul de a găsi calea spre vindecare în revista "Formula AS" și calitatea produselor Elixir of Youth, Pectoralis și Digesttone au făcut din mine un om sănătos.
Numărul de telefon de unde eu am procurat medicamentele este 0748/11.24.20. În speranța că aceste rânduri îți vor alina durerile, îți urez succes din toată inima.
AURICA I. - București

"Doresc un tratament naturist pentru cataractă"
(Răspuns pentru VICTORIA, F. AS nr. 1350)


Încercați să aplicați comprese pe ochi cu ceai de coada-șoricelului, zilnic (chiar de două ori pe zi), timp de 40-60 zile (consecutive). La mine a mers.
În ce privește umectarea genelor (cu ochii în­chiși) cu Bitter suedez, e simplu și ușor (procedeul îl recomandă și Maria Treben): culcat, cu fața în sus, se unge ușor baza genelor. Procedeul se repetă zilnic. Trebuie perseverență și răbdare.
EUGENIA - Suceava