"Nu-mi pot trata osteoporoza pentru că am și probleme renale"

Cititor Formula AS
"Am porfirie și aștept un răspuns din partea d-lui dr. Nwabudike"

Vă rog respectuos să-mi oferiți informații mai detaliate despre o boală numită porfirie. Ce boală este porfiria și în ce categorii poate fi încadrată? Câte variante ale acestei boli sunt cunoscute? Care sunt ca­racteristicile lor și modul de manifestare? Care sunt cauze­le apariției bolii? Ce organe afectează? Vreau să știu dacă se vindecă total sau parțial și dacă tratamentul trebuie ur­mat toată viața. Este mortală sau scurtează viața? Îl rog pe d-l dr. Nwabudike să-mi reco­mande un tratament na­turist, o dietă, și proceduri alterna­tive care ar putea să mă ajute (de exemplu, acupunctura).
Vă mulțumesc,
D.M. - București

"Nu-mi pot trata osteoporoza pentru că am și probleme renale"

Vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine cu un tratament naturist pentru osteoporoză. Men­ționez că am un singur rinichi, cel stâng; dreptul mi-a fost extirpat. Medicul endocrinolog mi-a prescris Vigantol, 1 comprimat pe zi. Medicul urolog mi-a zis să am grijă cu acest medicament pentru că poate produce calculi. Sunt disperată, nu știu ce să fac, ce tratament să iau, pentru că osteoporoza îmi produce dureri în toate oasele. Am densitate osoasă scăzută la femur și la verte­brele lombare. Trebuie să mai spun că sufăr de hipotiroidie și iau Euthyrox de 50 mg. Vă mulțu­mesc!
TUDORIȚA C. - Călărași
(Pentru dureri, apelați cu încredere la me­di­camentul căruia îi facem reclamă: GENACOL. Are eficiență maximă! F. AS)


"Doresc un sfat pentru neuropatie periferică"

Sufăr de neuropatie periferică și am dureri cumplite de coloană (lombară, dorsală, cervica­lă). De asemenea, brațele la nivel inferior și su­pe­rior. Am folosit Gabaran și Lyrica, dar nu mă mai ajută. Dacă cineva poate să-mi dea un sfat, vă mulțumesc din suflet!
N. L. - Iași

"Am o unghie încarnată la picior și nu vreau să mă operez"

Mă numesc Vlad și mă confrunt, de aproxi­mativ două luni, cu o problemă: am o unghie încar­nată. Mai exact, peste unghia de la picior mi-a crescut o bucățică de carne. Țin să men­ționez că am fost la medic și mi s-a recomandat intervenția chirurgicală, de care mă feresc deo­camdată. Mă gândesc că poate unii dintre cititorii dvs. s-au confruntat cu o astfel de problemă. Aș dori să știu cum s-au vindecat. Cu un tratament naturist sau cu medicamente de la farmacie? Nu doresc să merg din nou la medic. Poate chiar cineva din echipa de specialiști a "Formulei AS" mă poate ajuta.
Mulțumesc anticipat! Aștept răspunsurile în revistă sau pe adresa de e-mail: popav26@ yahoo.com
VLAD P.

"Sfătuiți-mă ce să fac, sufăr cu prostata"

Dragă "Formula AS",
Sunt un cititor al revistei dvs. și, când am avut cunoștințe despre anumite tratamente naturiste, le-am răspuns cititorilor aflați în suferință. În ultima perioadă am avut probleme cu prostata. Am făcut tratament cu Tavanic, Amfenac, Fokusin și Ta­gremin. În toată această perioadă am com­binat tratamentul alopat cu ceaiuri de ghimpe și pu­fuliță cu flori mici, plus supli­men­te ali­mentare SUNVERT.
Dacă un cititor cunoaște un tra­tament pentru o ameliorare a bolii, îl rog să mă ajute. Menționez că nu con­sum carne de porc și zahăr. Noap­tea urinez de 2 ori. Acum inten­ționez să merg la o consul-tație la un spital cu renume din vestul țării. Mulțumesc,
DUMITRU S. - Drobeta Turnu-Severin

"Am cruste maronii pe cap și mă lupt cu hemoroizi externi"

Sunt Cristian, din județul Suceava, și am probleme de sănătate. Menționez că am 34 de ani. De două luni mă lupt cu hemoroizi externi. În plus, pe cap, când mă tund scurt, mi se for­mează niște cruste maronii. În dosul urechii o bubă, ca un coș, care nu trece cu nimic. Nu doare la palpare, dar mi-e frică să nu mă trezesc că începe să crească mai mare. Dacă cineva știe să mă ajute să scap de aceste boli, îl rog să o facă. Pentru hemoroizi am folosit supozitoare Cica­tridină, ceaiuri de băut sau pentru băi de șezut, pastile Detralex, dar fără niciun rezultat. Vă rog, ajutați-mă cu sfaturi!
Vă mulțumesc!
CRISTIAN - Suceava
(Pentru buba de la ureche, folosiți alifie cu pro­polis sau "Aur Derm", cremă cu mimoză, smir­nă și propolis. Pentru hemoroizi, folosiți unguentul rusesc de mare eficiență Proktis-M. F. AS)


"Există leac pentru schizofrenie paranoidă?"

Bună ziua! Caut tratament pentru schizo­frenie paranoidă. Momentan mă tratez cu Dulo­xetină, Olanzapină și Rivotril. Îmi sunt afectate memoria și somnul, și am scăzut în greutate. Orice sfat e binevenit. Vă mulțumesc.
MARIAN - Constanța

"Am o rană la cap care își reface mereu coaja"

De la vârsta copilăriei, am ca o jumătate de palmă pe creștetul capu­lui o chelie, posibil până la os. Așa, cu chelia asta, am petrecut anii până la bătrânețe, fără să mă jeneze prea mult; afară de faptul că încercam la tinerețe în toate felurile să o acopăr cu părul. A­cum vreo patru ani, nu știu ce tre­bă­luiam la colțul mesei, și m-am săl­tat brusc, neatent, moment în care m-am lovit de un colț al ei. O parte din lovi­tură a făcut o rană exact pe che­lie. Partea întreagă lovită s-a reparat repede. Dar în zona păr­ții fără păr, s-a făcut o plagă de câțiva centimetri, care prinde în decurs de o săptămână o coajă la suprafață.
Am încercat cu unguente, am folosit uleiuri, chiar de măsline, la sfatul cuiva. Cred că se coa­ce cumva pe dedesubt, că pică a doua zi, la baie, după care se prinde alta. Iată că merge așa de peste 4 ani. Acum zic că, poate, în țară, din mulți cititori ai revistei, unul să cunoas­că în mod sigur cum aș putea să mă vindec după ce pică coaja, și să nu se mai facă alta în loc.
Pentru a primi un răspuns mai repede, dau numărul de mobil, la care mă poate suna cel (cea) care știe cum să rezolv această problemă sâcâitoare. Cu mult respect,
P. GHEORGHE - tel. 0720/80.58.50

"Am un deget roșu la o mână și mă ustură tare"

De un an de zile am o roșeață intensă la un deget de la mână, care nu cedează la niciun fel de alifie. Vă rog frumos să mă ajutați, deoarece am usturimi groaznice. Vă mulțumesc! Cu multă stimă și conside­rație,
DOINA - Alexandria

"Sunt purtător de sondă urinară și vreau să previn infecțiile"

Dragi specialiști ai revistei și oameni de bună credință, vă rog să mă ajutați cu un tratament na­turist sau alte metode, pentru prevenirea infecției urinare. Sunt purtător de sondă urinară perma­nentă și, lunar, la indicațiile medicului, fac trata­ment cu antibiotice, pentru prevenirea infecțiilor, dar fără rezultat. Am 87 de ani și sunt persoană cu handicap. Cu stimă,
M. TOADER - Galați

"Doresc un tratament naturist pentru eliminarea gazelor"

Stimată redacție și stimați cititori ai acestei reviste, vă rog să mă ajutați cu un tratament natu­rist, dacă v-ați confruntat cu eliminarea în exces a gazelor intestinale. Sunt un bărbat în vârstă de 77 ani și menționez că am fost operat, fiindu-mi scos colecistul. Eliminarea gazelor se face ne­controlat, din această cauză nu pot să mă depla­sez cu mijloacele de transport în comun, să merg la diferite evenimente etc. Am urmat tratament cu Triferment, Kebene plus și Colebil, dar nu au dat rezultate. Dacă există un remediu naturist pentru aceas­tă situație cu care mă confrunt, vă rog să mi-l comunicați prin interme­diul revistei. Vă mulțu­mesc!
FANE D. - Călărași
(Există! Argila ALGO. Încercați! F. AS)


"Cum pot scăpa de ejacularea precoce?"

Stimată redacție a revistei "For­mula AS", vă rog să publicați și scri­soarea mea, poate se va găsi ci­neva să mă ajute cu un tratament naturist împotriva ejaculării precoce. Am această problemă de mult timp și din această cauză am pro­ble­me în căs­nicie. Am luat și medi­ca­mente, și suplimente ali­men­tare de la Plafar, dar nu m-au ajutat. Îi rog pe cei care s-au vindecat să-mi scrie pe adresa redacției. Vă mulțu­mesc!
ANONIM