"Lună plină" și "Crai nou"

Redactia
Dacă vreți să scăpați cât mai re­pe­de de kilogramele de pri­sos, arun­cați o privire spre fru­moa­sa "re­gină a nopții".

Drumul ei pe bolta cerească e plin de tâlc. In­flu­ențat, la fel ca în­trea­ga natură, de ci­clu­rile lu­nare, organismul uman e su­pus și el regulii de flux și reflux, de pier­deri și acumu­lări. Când Luna creș­te - kilo­gra­mele se reped către noi în roiuri negre. Când Luna scade - se to­pesc pre­­cum zăpezile la razele soa­re­lui. Urmărind evoluția Lunii și adop­tând un regim alimentar adecvat, gre­u­ta­tea corpului poate fi ținută în frâu, fă­ră tragedii și privațiuni (provocate de foame). Im­portant nu este ce mân­cați, ci când, iar ritmul îl impune Luna.

• Luna plină: Forța energetică a hranei se află la maximum - ali­men­tele proaspete, sănătoase, fruc­tele, le­gumele și plantele me­di­cinale. Este mo­mentul optim pentru startul unei cure.

• Lună în descreștere: Luna se sub­țiază vreme de 14 zile - și dvs. la fel. Nu mâncați nimic după ora 18.00.

• Lună nouă: Satelitul devine in­vi­zibil. Cele trei zile cu Lună nouă sunt ide­ale pentru regimul cu sucuri. Or­ga­nismul se curăță de reziduuri și toxine.

• Lună în creștere: Luna se ro­tun­jește - și dvs. la fel, dacă în aceste 14 zile nu sunteți foarte atente. Con­sumați legume multe, cereale inte­gra­le și fructe. Organismul reține mai bine nu doar caloriile, ci și substan­țele vitale. Atenție deci: evitați zahărul și făina albă, iar după ora 18.00 nu mai mâncați nimic.