"Doresc un tratament pentru spondiloză cervicală și dorsală"

Cititor Formula AS
"Mă dor și mă furnică tălpile, în special când sunt în repaus"

Vă rog să-mi dați și mie un sfat: de 2-3 ani mă dor tălpile și parțial degetele, în special dimi­neața, când mă dau jos din pat și fac primii pași. Pe par­cursul zilei, pentru că merg mult pe jos, durerile se di­mi­nuea­ză. Partea cea mai gravă este că atunci când stau, în special după-amia­za, îmi apar niște furnicături greu de suportat (în spe­cial când mă așez în pat). Până adorm este un chin. Am urmat ceea ce mi s-a prescris, dar inutil. Aștept un tratament reco­mandat de un medic spe­cia­list prin in­termediul re­vistei. Vă mulțu­mesc anti­ci­pat.
ION CARAIMAN - Lugoj

"Am noduli tiroidieni"

Vă rog să publicați și întrebarea mea: vestea că am noduli tiroidieni a căzut ca un trăsnet pe viața mea, eu având și alte suferințe destul de greu vin­decabile. Sunt cardiacă, am o calcifiere la umărul stâng cu iradieri spre sânul stâng, steatoză hepatică și o gli­cemie mare, pentru care trebuie să țin regim sever. Mă simt din ce în ce mai rău, nu pot să dorm noaptea, mă sufoc, parcă mă strânge cineva de gât, am amețeli de nu pot să stau în picioare, viața mea a devenit un coș­mar. Îi rog din suflet pe cititorii revistei și pe terapeuții dvs. naturiști să-mi dea un sfat despre cum pot scăpa de chinurile mele.
Mulțumesc colectivului "Formulei AS". Sunteți cei mai iubiți de omenire. Vă doresc viață lungă!
ANCA - Râureni

"Mi-a apărut un ganglion inghinal nedureros"

Vă rog să mă ajutați cu un sfat, că nu știu ce să mai fac. De două săptămâni, mi-a apărut un ganglion in­ghi­­nal. Am fost la medic, am făcut analize de sânge, urină, am mers și la ginecolog și urmează să-mi fac și ecografie. Puteți să-mi spuneți din ce cauză mi-a apă­rut și dacă se poate să-mi sugerați și un tratament? Sunt foarte disperată, mai ales că nu mă doare. Pre­ci­zez că am 31 de ani. Vă rog, ajutați-mă dacă puteți.
IOANA BODRUM - Tulcea

"Nu ne mai evitați pe noi, bărbații. Și partea bărbătească are multe afecțiuni"

Dragă redacție, dragi cititori,
Fiind un fidel cititor al "Formulei AS" (am colecția revistei de peste 15 ani), îndrăznesc să vă cer ajutorul în ameliorarea sau vindecarea unei afecțiuni de care mulți bărbați suferă, dar care se rușinează să ceară sfatul. De curând am împlinit vârsta de 58 de ani și tot de curând activitatea mea sexuală a coborât spre zero. Mai concret, nu mai pot avea un act sexual cu soția, cu toate că am lăsat o perioadă de repaus de 2-3 săptămâni. Men­ționez că sunt luat în evidența medicului de fa­milie cu hipertensiune arterială și aritmie, ur­mând tratament cu următoarele medi­ca­mente: Canzeno 16 mg, Concor 2,5 mg, Rawel SR 1,5 mg, As­penter 75 mg, Rytmonorm 150 mg. Fac mențiunea că până în decembrie 2018 luam Tertensif și Tana­kan în loc de Canzeno și Rawel (să fie și ăsta un motiv?). Solicit un sfat pertinent cu produse natu­riste sau alopate.
Doamnă Sânziana Pop, constat că în paginile re­vistei sunt foarte multe articole cu probleme fe­mi­nine, iar pe noi, partea bărbătească, ne evitați, cu toate că avem multe afecțiuni. Cred că printre ci­titorii revistei sunt foarte mulți bărbați. În spe­ranța unui sfat din partea specialiștilor și cititorilor mi­nu­natei reviste, vă mulțumesc și vă urez multă sănă­ta­te dvs. și întregului colectiv redacțional. Cu stimă,
NICU IONESCU - Iași

"Doresc un tratament pentru spondiloză cervicală și dorsală"

Nepoata mea de 30 de ani se con­­­fruntă cu grave probleme ale co­loanei. A fost diag­nosticată cu spon­diloză cervicală și dorsală. Totul a pornit de la condițiile neco­res­pun­ză­toare în care lucra: ore în șir pe­tre­cute în fața calcu­la­torului, ne­gli­jen­ța ei în alegerea vesti­men­tației în func­ție de vreme. Are dureri mari de co­loană, anchilozarea gâtului. Ia antiin­fla­­matoare și analgezice dar acestea i-au atacat stomacul. A făcut o gas­tri­tă care o chinuie la fel de mult ca și durerile de spate. Vă rog din suflet să îmi reco­man­dați un tratament naturist care să o scoa­tă din acest impas. Mulțu­mesc anticipat!
BIANCA - București

"Am o fisură anală foarte dureroasă"

Vă rog frumos, am nevoie ur­gent de o soluție de tra­tament pen­tru o fisură anală foarte dure­roasă și de nesuportat. În prezent, eu urmez un tratament cu un unguent, dar nu văd nici un rezultat. Nu pot nici să merg, nici să mă așez, și de aceea vă rog să-mi dați un răspuns, sau să mă sfătuiți ce ar fi de făcut, în dvs. mi-am pus ultima speranță. Mulțumesc antici­pat!
G. D. - Crevedia

"Salivez abundent și mă dor rău picioarele"

Sunt o cititoare din Bacău. Vă rog să mă aju­tați cu o so­lu­ție pe care medicii nu mi-au dat-o pâ­­nă acum. Sunt în vârstă de 75 de ani și am su­ferințe ciudate. De patru ani, la anu­mite intervale, am o hi­per­se­creție a glandelor sali­vare foar­te abundentă. A doua neplăcere este o mân­cărime între picioare de ca­re nu mă vindec, în ciuda tuturor trata­men­telor. Am încercat și băi de pelin: imediat după baie mă liniș­tesc, dar mân­că­ri­mile apar din nou. Mai am și du­reri mari de picioare, de la genunchi la glez­ne. Ce să fac? Mă poate ajuta și pe mine cineva? Vă mul­țumesc și vă doresc numai bine!
MARCELA - Bacău

"Caut tratament pentru rinichi polichistici"

Acum câțiva ani am avut o co­li­că renală. La control am fost diag­nos­ticat cu rinichi poli­chistici, am urmat mai multe tratamente, însă nu sunt mulțumit de ele. Citind re­vista "For­mula AS", am văzut câți oa­meni își găsesc vindecarea prin intermediul spe­cialiștilor cu care colaborați și mi-am zis să încerc și eu. Poate îmi va re­co­manda cineva un tratament care să dea re­zulta­te. Precizez că am 50 de ani. Vă mul­țu­mesc, Dum­ne­zeu să-i ajute pe toți.
GEORGE DUMA - Craiova

"Deși m-am operat pentru desfundarea trompelor, tot nu rămân însărcinată"

Sunt o cititoare fidelă a revistei și apelez la dvs. cu o problemă care mă macină de multă vreme. Am o vârstă îna­intată și până acum nu am putut să am copii. Motivul: am avut ambele trompe înfundate. Men­ționez că am fost la Bucu­rești, unde m-am operat, dar fără nici un rezultat. Apelez la revista dvs., în speranța că ci­ne­va mă poate ajuta. Vă mul­țumesc anticipat și aștept un răspuns.
IOANA B - Târgoviște

"Fata mea este anorexică, cu crize de bulimie"

De luni de zile mă frământ sufletește și nu știu încotro să o iau și cui să cer ajutorul. Într-un final, m-am hotărât să vă scriu dvs. Fiica mea are 26 de ani și de câțiva ani suferă de anorexie - bulimie (nediagnosticată de un medic). Fiindcă nu locuiește cu mine, nu am putut-o urmări de la început și nici acum nu pot mereu. Când vine acasă, devorează tot ce este în frigi­der și cămară, ca apoi să vomite. Am încercat să vor­besc cu ea, dar nu mai am cu cine. Se uită urât la mine dacă îi spun să mânânce puțin, ca să nu mai vo­mi­te, sau dacă îi ascund mânca­rea sau o ur­măresc. Orice aș face, ea tot așa procedează. Câ­teodată, când e mai "senină", îmi spune că nu poa­te altfel: că are o foame enormă și după ce mănâncă nu mai stă cu gândul decât la evacuare, ca să nu se îngrașe. Când e la școală și are acti­vi­­tate se abține, dar atunci aproape că nu mă­nân­că mai nimic. Deci, alternează "curele" de în­fometare cu acele crize în care mănâncă prea mult și vo­mită. Nu știu cât o va mai duce așa, nu avem nicio speranță, problema ei este de ordin psihic. Men­ționez că nu a avut până acum nici un prie­ten și este complexată, cred, din acest mo­tiv. Nu știu cui să mă adresez, la noi, după cum am aflat documentându-mă, nu prea sunt spe­cia­liști, și oricum, tratamentul este lung și costi­sitor. Unde să mă duc? Recomandați-mi un psihotera­peut bun, cu rezultate verificate, pe care să ni-l și pu­tem permite financiar. Acesta e stri­gă­tul meu de ajutor. Mii de mulțumiri și sănătate tuturor.
ANA G.

"Am insuficiență renală cronică. Ajutați-mă!"

Am certitudinea că cititorii și specialiștii revistei "For­mula AS", mă pot ajuta. Am 24 de ani și am fost diag­nosticată cu insuficiență renală cro­­nică. Acum fac 2 ședințe de dia­liză pe săptă­mână. Poate că există tratamente natu­riste care mi-ar putea reda func­țio­nalitatea rini­chilor, drept care vă rog să îmi reco­man­dați astfel de trata­mente, eventual un medic specialist. Vă mul­țumesc!
OTILIA S.

"Mi se despică unghiile de la jumătate"

Am mari probleme cu unghiile de la mâini, în special cu cele de la de­ge­tele mari. Acestea s-au despicat foarte tare și mi s-a format un șanț pe mij­lo­cul unghiei. Reco­man­dați-mi vă rog și mie un tra­tament pentru aceas­tă problemă, pentru că e foarte ines­­tetic, mai ales la o fată. Am avut tratament de la derma­to­log, o cremă indicată pentru psoria­zis, dar nu mi-a făcut nici un bine. Aju­ta­ți-mă, vă rog, să mă vindec!
CORINA