"Mama mea are colibaciloză. Știe cineva un leac naturist?"

Cititor Formula AS
"Am fost diagnosticat cu carcinom spinocelular la amigdala dreaptă"

Acum trei ani am fost diagnosticat cu carci­nom spi­nocelular la amigdala dreaptă. Am făcut tot ce mi-au recomandat medi­cii - cobaltoterapie, tratamente, dar am ținut și regimul Oshawa. M-am simțit foarte bine până de curând, când am început să simt din nou o jenă în gât. Mă tem să nu fac iar cancer, să trec prin cobaltote­rapie, chimioterapie, pentru că prima dată am slăbit mult și nu mi-am mai revenit. Acum sunt o umbră din bărbatul care eram odată și mi-e teamă că nu aș suporta un tratament agre­siv. De aceea, îi rog pe spe­cialiștii revistei și pe cititorii care s-au confruntat cu așa ceva să mă ajute cu un tratament naturist. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate.
G. L. - București

"Mama mea are colibaciloză. Știe cineva un leac naturist?"

Mama mea, în vârstă de 59 de ani, are de mulți ani o stare permanentă de rău, e nervoasă, se înroșește la față... La început a crezut că e vorba de o tulburare de menopauză. A fost la mai mulți medici și până la urmă i s-a pus diag­nos­ticul colibaciloză. A urmat mai multe tratamente, dar nu a avut decât vagi ameliorări ale simp­to­melor. Știe cineva un leac naturist eficient pentru această afecțiune? Vă mulțumesc.
LAURA

"Fratele meu a fost diagnosticat cu picior dia­betic"

Fratele meu a fost diagnosticat cu picior dia­betic și medicii i-au amputat un deget de la picio­rul stâng. Acum are probleme la piciorul drept și îi este teamă că va ajunge iar la amputare. Există vreun tratament naturist care să-l vindece de această boală? Ce regim ar trebui să țină? Aș vrea să știu mai multe despre această boală, pen­tru a-l putea ajuta. Cu mulțumiri,
MIHAELA F. - Iași

"Există vreun tratament naturist pentru epilepsie?"

Dragi cititori, vă cer sfatul pentru sora mea, în vârstă de 46 de ani, care face crize de epilepsie de aproximativ 10 ani. Urmează tratamentul pre­scris de neu­rolog, dar crizele persistă. La începutul tratamentului, crizele erau mai rare și într-o formă mai ușoară, dar acum face crize severe, din ce în ce mai des. Dacă știți vreun tratament naturist pe care să-l urmeze în paralel cu cel medica­mentos, vă rog să ni-l împărtășiți. Vă mulțumesc!
LIVIA S.

"Cum pot ameliora durerile cauzate de coxartroză?"

Dragi cititori și specialiști ai revistei,
Mă numesc Elisabeta, am 70 de ani și sufăr de coxartroză la piciorul stâng. Mi s-a pus acest diagnostic în urmă cu trei ani și de atunci am făcut fizio­terapie, injecții cu Alflutop, am luat Diclofenac, Artrostop rapid, dar durerile trec pentru puțin timp și sunt tot mai puternice. Vă rog să-mi recomandați un tratament pentru ame­lio­rarea durerii. Cu mulțumiri,
ELISABETA S.
(Luați Genacol, medicamentul recomandat în revistă. Are efect excepțional. L-am testat cu succes.)


"Tulburările de menopauză mă chinuie de 10 ani"

Dragă redacție, sunteți ulti­ma mea speranță să-mi găsesc liniștea. Acum 10 ani, la vârsta de 38 de ani, am suferit o ope­rație de histerectomie totală și am intrat forțat la menopauză. De atunci, viața mea este un calvar, cu toate că am făcut ne­nu­mărate tratamente: plasturi hor­monali, Sedocalm, Meno­brake, Vita-roz, Rodhiolin, acu­punctură, reflexo­tera­pie... Mă simt foarte rău. Nu am putere să fac nimic și nici nu mai am poftă de viață. Am aritmii, plâng, obo­sesc orice aș face, am căl­duri, fri­soane, stări de nervozitate... Am încercat să iau și Rudotel - degeaba. Trebuie să muncesc, dar simt că nu mai pot. Vă rog din suflet, ajutați-mă să scap de aceste stări cumplite, să mă pot bucura de viață. Vă mulțu­mesc!
DANIELA

"Am o infecție cu Candida pe tractul digestiv"

Am 56 de ani și am fost diagnosticată cu infecție micotică cu Candida Albicans la nivelul tractului digestiv. Nu suport tratamentul alopat din cauza hepatitei cronice, de aceea vă rog să-mi recomandați un tratament naturist. Eu am încercat doar să fac gargară cu apă și bicarbonat de sodiu, dar nu a avut efect. Vă mulțumesc
CAMELIA - Zalău

"Nepoțica mea are bronșiolită"

Dragi cititori și specialiști ai revistei, vă rog să-mi recomandați și mie un tratament contra bronșiolitei, pentru o fetiță de 1 an și 7 luni. Ne­poțica mea face crize din ce în ce mai des, și trata­mentul cu aerosoli recomandat nu dă rezul­tate. Face febră mare - 38,5-39 - și tușește. M-ar interesa și părerea d-lui dr. Mircea Peia, dacă bine­voiește să-mi răspundă. Vă mulțu­mesc antici­pat.
VICTORIȚA S.

"Învățați-mă cum să-mi îngrijesc soția, care are Alzheimer"

Vă rog să mă ajutați și pe mine într-un mare necaz: soția mea, în vârstă de 78 de ani, are un început de Alz­hei­mer. A consultat-o psi­hiatrul și i-a prescris trata­ment cu Exelon - plasturi. Comportamen­tul ei este delirant, aș putea spune: nu ne mai recu­noaște, nici pe mine, nici copiii, își rupe hainele de pe ea, aruncă mâncarea pe pe­reți, pe unde nimerește... Fiica mea a venit să mă ajute să am grijă de ea, dar nici împreună nu-i fa­cem față. Să o internăm într-o instituție, ne e și milă și nu avem nici banii necesari. Ne puteți învăța cum s-o îngrijim, cum să o mai liniștim? Dar nu cu pastile, ci ceva ceaiuri, remedii din plante, pentru că nici "legumă" nu vrem să ajun­gă. Vă mulțumesc și doresc tutu­ror sănătate! Re­vis­tei "Formula AS" îi doresc viață lungă, pentru că e de mare ajutor!
GHEORGHE I. - București

"Ce să fac să nu-mi mai lăcrimeze ochii întruna?"

Vă scriu cu speranța că mă veți ajuta și pe mine să scap de o problemă foarte supărătoare. De aproape trei ani îmi lăcrimează întruna ambii ochi. Câteodată se umflă, se înroșesc și am mâncărimi. Am fost la mai mulți medici oftal­mologi și am urmat toate tra­tamentele prescrise: lubrifiante oculare, antibiotice, an­tialergice, anti­inflama­toare, vasoconstrictoare - toate sub for­mă de pică­turi. Canalele lacrimale nu sunt înfun­date, iar tensiunea oculară este bună. Menționez că am 34 de ani, nu sufăr de alte boli și nu sunt alergic la nimic. E și jenant pentru un bărbat să pară că plânge mereu. Vă rog din suflet, aju­tați-mă cu un sfat. Vă mul­țumesc.
VALENTIN - București

"După o căzătură de la înălțime, îmi troznește gâtul la orice mișcare"

Acum trei ani, am fost într-o excursie la Sinaia și, într-o drumeție, am căzut de la 6 metri, de pe o stâncă. Norocul meu a fost că am trecut printre crengile unui copac, care a amortizat mult căderea. Prietenii mei au chemat ajutoare, am fost dus la spital, mi s-au făcut toate investiga­țiile (CT, RMN...), dar, în afară de câteva zgâ­rieturi serioase, nu mi s-a găsit nimic, nici măcar un oscior rupt. Adevărul e că nici nu mă durea nimic. Dar de atunci am o pro­blemă care mă neliniștește: la aproape fiecare mișcare a capului, îmi troz­nește gâtul. Am fost la ortoped, am făcut radiografie, dar totul arată normal. Menționez că nu mă doare deloc, întorc capul cu ușurință, doar zgomotul mă îngrijorează. A trecut cineva prin­tr-o situație asemănătoare? Poate un specialist cu care colaborați mă va îndruma unde să merg, ce investigații să mai fac. Vreau să rezolv această problemă acum, cât sunt tânăr (am 29 de ani), nu să mă trezesc paralizat peste câțiva ani. Vă mul­țumesc anticipat pentru răspunsurile dvs.
ALEXANDRU G.

"Caut un leac pentru fibromialgie"

Vă rog să mă ajutați și pe mine să scap de durerile cauzate de fibro­mialgie, boală de care sufăr de mult timp. Am du­reri permanente de oase și de mușchi, în tot corpul. Mă dor până și oasele de la falangele degetelor, maxilarul... Mă simt obo­sită în­truna, abia mă mișc prin casă, îmi simt picioarele ca de plumb. Am, de asemenea, probleme cu som­nul, nu dorm bine, pentru că atunci când vreau să mă întorc în pat, mă tre­zesc durerile. Dimineața mă trezesc înțepenită, abia pot coborî din pat. Precizez că am 51 de ani și am greu­tate normală (1,70 m, 65 kg). Aș vrea să știu dacă s-a vindecat cineva de această boală și cum. Cu mulțumiri,
MAGDALENA F. - Galați