Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Mai respir cu un singur plămân și am dureri groaznice la un picior"

Stimată redacție "Formula AS",
Numele meu este Nae Cristea, locuiesc în sat Rălești, com. Gogoșari, jud. Giurgiu. Locuiesc îm­preună cu soția mea și doi dintre copii: Nae Ionuț Ștefan, în clasa a VIII-a, și Nae Dragoș Marian, în clasa a VII-a.
Ne descurcăm foarte greu. Atât eu, cât și soția mea suntem bolnavi. Eu sufăr de TBC (bolnav cro­nic). Plămânul stâng este distrus, deci mai trăiesc cu un singur plămân. Mă deplasez greu, nu pot nici să respir, folosesc un concentrator de oxigen. În urmă cu aproximativ 7 ani, mi-am rupt piciorul și am fost operat. Mi s-au pus trei tije pe care trebuia să le scot la un an, dar din lipsă de bani, nu le-am putut scoate. Acum am dureri groaznice și nu am banii necesari pentru operație.
Nici soția mea nu stă foarte bine cu sănătatea, are probleme ginecologice depistate în urmă cu trei ani. Doctorii au spus că trebuie să se opereze, dar ne-am lovit iar de problema banilor. Mi-e frică să nu se agra­veze și să pățească altceva. Trăim într-o casă ve­che, cu acoperiș șubred și tavane care stau să cadă. Nu mai facem față cheltuielilor și sănătatea se șu­bre­zește pe zi ce trece. Am copii de ținut în școală și nu am cu ce. Singurul meu venit este pensia mea pe caz de boală, dar prea mică pentru a ne acoperi chel­tu­ielile. Nici la impozitul casei nu am reușit să mai plă­tim și am acumulat o datorie de aproximativ 600 de lei.
Apelez cu speranță la dumneavoastră, pentru a mă ajuta să mă operez la picior. Nu mai suport du­rerile. Cu mult respect,
NAE CRISTEA - sat Rălești, str. Vasile Stancu, nr. 3, com. Gogoșari, jud. Giurgiu, cod 087103, tel. 0768/83.72.82


"Sunt singur, fără sprijin și fără nădejde"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Magherușan Viorel, cu domiciliul în orașul Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, și sunt un cititor fidel al revistei "Formula AS", încă de la apariția ei. N-am pierdut niciun număr (în vremuri mai bune am fost și abonat) pentru că este foarte important pentru mine să aflu ce mai e nou în domeniul sănătății. Aici am găsit tratamente naturiste pentru bolile de care sufăr, și multe alte teme diverse din toată lumea, într-un cuvânt, alinare pentru suferința inimii.
La 8 ani, fiind bolnav de febră tifoidă, a început să-mi scadă auzul, până la liceu n-am făcut niciun tratament, neavând posibilități financiare (părinții erau țărani), astfel că la terminarea liceului, pentru că nu auzeam decât 50%, am fost respins de toate șco­li­le de ofițeri pentru care am fost recrutat. La facul­tate, din lipsa finanțelor n-am putut încerca, fiind și autist. În 1974, am reușit să fac o audiogramă la o clinică ORL din Târgu Mureș. Diagnosticul: hipo­acuzie bilaterală neurosenzorială. Și, ca un bles­tem în plus, mi-a decedat și soția, operată de ini­mă la Cluj. O mare suferință, în urma căreia am făcut o depresie și apoi diabet, o boală care mi-a complicat viața, cauzându-mi alte boli: cardiopatie ischemică cu angină pectorală, necroză aseptică stânga, pan­creas mărit, colon iritabil etc. Din 2012, am handicap ac­centuat. În 2016, în urma agravării stării mele de să­nătate, am cerut gradul I de handicap. Mi s-a răs­puns că am dreptul, dar nu sunt bani. Am sperat că-mi vor aproba măcar handicap grav, dar mi-au tăiat gradul accentuat și mi-au dat mediu, rămânând în iarna lui 2016/2017 fără bani de încălzire, obligat să fac o refinanțare la bancă, obținând 5500 lei, pe care i-am întrebuințat pentru plata întreținerii, medicamente și regim ali­mentar (am rămas dator la bancă cu 13.000 lei pe trei ani). După toate aces­tea, ca și cum n-ar fi fost de ajuns, în 3 decembrie 2018, am făcut un AVC, fiind internat de urgență la secția neurologie. Am o singură fiică. Din cauza necazurilor, a emigrat în Spania. Am trei nepoți, doi sunt minori, și e foarte greu în țară străină, de aceea nu mă poate ajuta. Sunt singur, fără sprijin și fără nădejde, dacă poate cineva să mă ajute cu cât de puțin, să-mi trăiesc restul zi­lelor liniștit. Trebuie să-mi plătesc datoriile la Casa Pen­sionarilor (3500 lei) și la Banca Românească (12.000 lei).
Pentru un eventual ajutor, datele mele sunt:
* Cont deschis la CEC Bank, oraș Bistrița, titular cont MAGHERUȘAN VIOREL, cont LEI: RO08CECEBN0102RON0018316.
* Cont deschis la Banca Românească, oraș Bistrița, titular cont MAGHERUȘAN VIOREL, cont LEI: RO11BRMA0999100082968073.
Anexez scrisori medicale, în speranța că voi fi ajutat într-un fel sau altul. Vă mulțumesc anticipat!
MAGHERUȘAN VIOREL - str. Năsăudului nr. 1, bl. P+10, sc. C, ap. 100, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

"Am un picior amputat, o soție bolnavă și o fetiță de 5 ani"

Stimată redacție,
Subsemnatul Ungureanu Cristian Simion Ma­ri­ni­că, cu domiciliul în sat Fântâna Mare, com. Fân­­tâna Mare, jud. Suceava, vă rog a-mi lua în con­siderare și a face publică problema pe care v-o expun în această scrisoare:
Din anul 2015, data de 29 decembrie, mi s-a ampu­­­tat piciorul drept, în urma arteritei. Menționez faptul că trăiesc dintr-o pensie de handicap gradul II, împreună cu soția mea care este și ea bolnavă, su­ferind un accident cerebral vascular, și fiica noas­tră în vârstă de 5 ani, Ungureanu Maria Roxana Ga­brie­la. Fetița merge la grădiniță. Pensia mea de 370 lei este singurul venit din casă, și lunar cumpăr me­di­camente pentru a-mi păstra sănătos celălalt picior, pentru a nu ajunge să fie amputat și acesta. Eu vă rog pe această cale să-mi publicați scri­soarea, în speranța că făcând-o publică, vor fi oa­meni în stare să mă ajute, sub orișice formă. Mă descurc din ce în ce mai greu cu venitul meu lunar foarte mic, chel­tuielile ca­sei și cu me­di­camentele sunt mari, iar fetița va merge la școală.
Anexez la această scrisoare și actele doveditoare pentru boala mea (certificat de handicap). Pot fi găsit la numărul de telefon 0748/75.16.48 sau la adresa de mai jos, unde stau într-o casă bătrânească, care nu este a mea, ci a mamei mele.
Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și ajutor,
UNGUREANU CRISTIAN SIMION MARINICĂ - str. Eliza Rod-De-Deal nr. 24, sat Fântâna Mare, com. Fântâna Mare, jud. Suceava, cod 727566




PRECIZARE

La scrisoarea "Nu am pe nimeni să mă ajute decât pe dvs., dragi cititori", S.O.S., F. AS nr 1350, d-na BĂLUȚ AURICA (mama d-nei ANCHI­DIN ANICA) a deschis un CONT NOU pentru ajutorarea fiicei ei.
Contul: RO72CECEB00008RON0031421 des­chis la CEC Bank Agenția Păs­tră­veni, jud. Neamț, ti­tular cont BĂLUȚ AURICA.