Săptămâna 8-14 februarie

Tana Rosca
Odată ce micul benefic Venus a intrat în Ca­pricorn, unde comitetul de primire este for­mat din severul Saturn și implacabilul Pluton, far­mecul ei feminin îi face să-și mai descrețească frun­țile. Cu alte cuvinte, ne vom lăsa mai puțin des­cu­ra­jați de povara responsabilităților care ne apasă. Ba putem găsi chiar soluții, măcar parțiale, pentru une­le probleme. Marte străbate în grabă ultimele grade din Berbec, întâlnindu-l pe Uranus. Ambele pla­nete sunt impulsive și combinația poate fi explo­zivă, deci ar fi indicat să ne ținem la distanță de per­soa­nele predispuse către ieșiri tempera­men­tale. E ca­zul să ne ținem la distanță și de locurile în care oa­­menii își pot pierde ușor controlul. E bine însă să în­ce­pem cu noi înșine, observându-ne și contro­lân­du-ne porni­rile intempestive. Luni, Mercur pleacă din Vărsător, unde ne-a îndemnat către o comu­ni­ca­­re clară, prie­tenească, și intră în Pești. Aici ne poa­te afecta co­mu­nicarea, în sen­sul că accentul nu mai cade pe inte­li­gență, ci pe sensibilitate. Con­cen­trarea poate lăsa de dorit, la fel și consecvența în gândire.

Semnele cardinale:

Berbecii sunt luați prin surprindere fie de propriile reacții, fie de cele ale unor prieteni. Amintiți-vă de binefacerile moderației. Unde mai puneți că vă puteți atrage duș­mani, de care nici măcar nu știți. Pe plan pro­fe­sio­nal e însă posibil să fiți apreciați pentru creati­vitate.
Racii se pierd în amintiri trezite de în­tâm­plări care îi reconectează afectiv cu trecutul familiei. Nu vă duceți însă prea departe în trecut, pentru că aveți nevoie de energie, pentru a face față solicitărilor din ca­rie­ră. De luni, puteți aplana tensiuni mai vechi prin comunicare.
Balanțele au impresia că toți se bazează pe ele. Așa și e și vă vine greu să vă luptați pe toate fronturile. Cea mai mul­tă atenție ar trebui s-o acordați relației de cuplu, mai ales de miercuri.
Capricornii se bucură de o perioadă de respiro grație prezenței lui Venus în sem­nul lor, până de mărțișor. Vă rămân însă destule altele pe cap, cum ar fi situații familiale im­previzibile sau legate de casă.

Semnele fixe:

Taurii implicați într-un proiect mai am­bițios la serviciu s-ar putea să nu aibă par­te de weekend. Pe moment nu e plă­cut, dar efor­tul nu e zadarnic. Aveți doar grijă de să­nă­tate, in­som­niile și migrenele vă pot afecta destul se se­rios.
Leii fac bine dacă se dedică par­te­ne­rului de cu­plu, la finele săptămânii. As­cul­­tați cu atenție ce are acesta de spus și veți putea aduce mai multă armonie în re­la­ție. Anumite proble­me de sănătate tind să se ame­lioreze. Drumurile în străi­nă­tate ar trebui evitate.
Scorpionii prinși în acțiuni de amenajare prin casă pot finaliza o mare parte din proiect, la sfâr­șitul săptămânii, mai cu seamă reparațiile. Tra­ta­ți-vă cu me­­­najamente colaboratorii. Pu­teți să fiți și dvs. ten­tați să lăsați totul bal­tă.
Vărsătorii au multe de spus pe final de săptămână, deci e bine să vă ve­deți cu multă lume. Dar nu cu cei din an­turajul obiș­nuit, cu care vă puteți certa de mama fo­cu­lui. Și con­dusul e riscant. Inamicii dvs. ascunși o la­să mai moale. De luni pot apărea oportunități bănești.

Semnele mutabile:

Gemenii nu pot fi ținuți acasă nicicum, la sfârșit de săptămână. Aveți multe de văzut și de discutat. Dar nu în cercul pri­etenilor dvs., acolo discuțiile pot degenera în certuri urâte, mai ales de miercuri.
Fecioarele deziluzionate în dra­gos­te sau care au jucat și au pierdut sume mari au o posibilitate de-a di­mi­nua pier­de­rea suferită. În perechi, comunicarea se poate drege de luni. Nu umblați sub nicio formă la eco­nomii ori investiții, chiar dacă sunteți presați s-o faceți.
Săgetătorii depășesc unele dintre dificultățile legate de bani care i-au ne­căjit în ultima vreme. În dragoste, lu­cru­rile pot s-o ia razna, sentimentele dvs. se pot schim­ba drastic.
Peștii nu-i vor aproape decât pe cei mai apropiați prieteni în weekend. De luni deveniți comunicativi, căci Mercur intră în semnul dvs. Dar fiți cât se poate de atenți în privința banilor, nu cereți măriri și nu vă depuneți demisia.