Regimul expres

Redactia
- Slăbiți 4 kilograme în două săptămâni -

Principiul

Regimul Expres este ideal pentru a elimina cât mai repede rotunjimile depuse prin excesul de grăsimi și de dulciuri. Dacă aveți de dat jos 4-5 kg, For­mula Expres este idea­lă. Ea a fost concepută pentru a vă ajuta să slăbiți re­pe­de, dar fără să vă înfo­me­tați. Prin­­cipiile dietei sunt simple: trei mese pe zi, fără grăsimi și dulciuri, fără alcool, brânzeturi grase și "ron­țăieli". Pentru ca rezultatele să fie la înăl­țimea așteptărilor dvs., respectați cu strictețe re­gu­la jocului: numai trei me­se pe zi, dintre care mi­cul dejun și cina sunt fixe.

Micul dejun

- Ceai de plante sau cafea fără zahăr.
- Un iaurt (125 g) sau 150 g brân­ză de vaci, ambele cu un conți­nut de grăsimi de 2%. (Scrie pe am­balaj: "Produs de­gre­­sat".)
- Un fruct: o portocală sau un kiwi, o jumătate de grepfruit sau o cană de compot fără zahăr.
- O jumătate de ceașcă de fulgi de porumb sau de grâu fără zahăr.

Prânz

- Un antreu compus din­tr-o sa­lată de legume pre­parată cu lă­mâie și iaurt (în loc de untde­lemn).
- Un fel doi compus dintr-o bu­cată de carne slabă sau de pește, frip­­tă pe grătar sau fiartă. Ca ada­os: legume proaspete fier­te în aburi (cu extrem de puțină sare).

Cina

Se compune invariabil dintr-o cană de supă de le­gume strecurată sau con­somé de carne fără adao­suri (găluște, tăieței), ur­ma­tă de consu­marea unui fruct.

Atenție la capcane!
Dacă țineți Regimul Ex­pres, e bine să știți ce alimente sunt auto­rizate pentru a fi consumate non-stop și care trebuie excluse definitiv din me­niul cotidian. Pentru a vă ajuta, vă prezentăm ur­mă­torul tabel:

Alimente permise:
Vin sec - un pahar pe săp­tămână (amâ­nați-l pentru sâm­bătă seara); Cafea - limitată la o singură ceaș­că pe zi (fără zahăr); Ceai verde, ceai de plan­te - la discreție; Ciocolată nea­gră - o pătrățică pe zi; Pâine - nu­mai graham sau secară, 1-2 felii pe zi; Fulgi de cereale sau cereale - 1/2 ceaș­­că pe zi; Sare - limi­tată la ma­xi­mum; Unt­de­lemn - o linguriță pe zi.

Alimente interzise:
Alcool, apă minerală (sifon), Cola, sucuri de fructe acidulate sau chiar preparate în casă, dul­ciuri, pas­te făinoase, mezeluri, conserve, bis­cu­iți (sărățele etc.), alimente pră­jite, za­hăr, unt, brân­zeturi (cu ex­cepția brânzei de vaci de­gresate de la micul de­jun), smân­tână, frișcă.