Mult apreciate domnule Cristian Curte,
?ncerc să fiu foarte scurt, dacă voi reuși! Se ?ncepe ?n mod normal cu un preambul ?n care se arată cât de dramatică este situația țării, și lamentări peste lamentări. Să știți că totdeauna a fost așa, chiar și ?n perioada interbelică, totdeauna situația era "îngrozitoare". Eu constat, însă, cu bucurie, că din punct de vedere al religiozității, situația din România (culmea, mai ales ?n mediul urban) este din ce ?n ce mai bună: pe zi ce trece, bisericile sunt tot mai pline, mai ales cu tineri (cei de după 89), care alături de "tutancamonii" de dinainte de înainte, adică cei din generația 40, fac să-ți salte inima de bucurie și să-ți dea lacrimi. Pelerinajele se țin lanț, nevoința de a sta 17 ore la Sfânta Parascheva, după 5 ore de condus la volan, sau să vii din Sighetul Marmației la sfântul Dimitrie cel Nou, fără să te gândești unde vei dormi sau dacă vei dormi este impresionantă. Dar cea mai înălțătoare este atmosfera de bucurie și iubire care ?nvăluie tot fluviul nesfârșit de fii ai Domnului. Un aparat de ?nregistrat energiile s-ar minuna de ceea ce ar indica și ar ?nregistra.
Dar cu cât crește evlavia românilor, cu atât mai perfid, mai virulent, mai sofisticat și mai puternic este atacul celui viclean. El caută și reușește să infiltreze la vârful piramidei pe cei mai răi, care fără scrupule, se urcă pe cadavrele celorlalți (ce bine a imaginat acest fenomen sculptorul Vigeland, ?n grupul statuar din parcul din Oslo!) Din fericire (și da! există o fericire) nu masele hotărăsc istoria (așa mințeau comuniștii), ci elitele. Dacă elitele stau deoparte, ne mănâncă șacalii. Avem șacali perfizi ?n Parlament, un pluton de neaveniți care impun legile anticristice unei armate ?ntregi de oițe. Nu stați deoparte! Am avea nevoie acolo, în linia întâi a credinței, de oameni adevărați, cum a fost părintele Galeriu (care mi-a fost ani de zile duhovnic) sau ca părintele Necula, dar ei, ca ierarhi, nu pot intra ?n politică. Dar avem din fericire un Creștin Curte, care are foarte mulți talanți dar pe care nu-i înmulțește cum ar putea s-o facă. Sămânța să-i cadă direct ?n Parlament și va rodi ?nzecit, ?nsutit! Iubitule Cristian, candidează! Pentru noi, românii, nu pentru dumneata! Am reușit să strângem 3 milioane de semnături pentru familie, imediat putem strânge și semnăturile necesare unui candidat independent; Biserica poate face asemenea politică și este necesar s-o facă. Nici nu ne imaginăm (nici dumneavoastră) cât poate să conteze o singură voce, acolo unde trebuie. Elitele n-au voie să stea deoparte!
După ce acceptați - și trebuie s-o faceți - pornim campania pe toate fronturile!
Prof. univ. dr. ing. DAN VICTOR DUMITRESCU
"Admir din toată inima profesionalismul tuturor membrilor redacției, dar în mod cu totul excepțional, pe inegalabilul domn Ciprian Rus"
Mult stimată redacție, mult stimată
d-nă Sânziana Pop,
Subsemnatul Maioș Gheorghe din municipiul Cluj Napoca, str. Gral Eremia Grigorescu nr. 126, sc. 2, et. 1, ap. 15 doresc să-mi exprim sentimentul de stimă și respect pentru tot ceea ce prezentați în paginile prestigioasei reviste "Formula AS".
Citesc această revistă de la prima apariție, fără întrerupere, până în prezent. Printre atâtea momente penibile, în programele de televizor, cât și în majoritatea presei scrise, revista dvs. este demnă de admirat pentru subiectele abordate, cât mai ales acribia cu care sunt expuse temele.
Admir din toată inima profesionalismul tuturor membrilor redacției, dar în mod cu totul excepțional, pe inegalabilul domn Ciprian Rus. În toate articolele domniei sale, rezidă un puternic simț patriotic nedisimulat. Este foarte bine documentat în oricare din temele abordate. Citindu-i articolele este foarte greu să te abții pentru a nu ți se umezi ochii de emoție și drag.
Pentru stima ce i-o port acestui mare OM, aș dori ca atunci când sarcinile de serviciu îl vor purta prin orașul nostru, să-mi de-a un telefon. Doresc să-l cunosc, în timp ce servim o cafeluță împreună.
Cu multă stimă și respect pentru întreaga redacție. Cu mult drag,
MAIOȘ GHEORGHE - Cluj-Napoca
"Nu mai siluiți limba română!"
Stau uneori și mă întreb dacă între limba română și "romgleza" pe care o vorbim în prezent există vreo asemănare. Cum spunea marele nostru înaintaș Ienăchiță Văcărescu, "las vouă moștenire/ creșterea limbii românești". Care limbă? Iată doar câteva exemple elocvente:
* Jucătoarea Cutare a ajuns pe locul 1 în ierarhia dăblăiutiei (corect: a ajuns pe locul 1 în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis).
* Un semafor a fost amplasat în locația cutare (corect: a fost amplasat pe teren, în perimetrul cutare).
* Lucrătorii din sectorul public vor primi vouchere în valoare de 1400 lei (corect: vor primi bonuri de vacanță în valoare de 1400 lei).
* Cutărescu a preparat un smoothie la blender (corect: a preparat un suc de fructe).
Limba română este flexibilă și primitoare, a adoptat numeroase neologisme, mai ales în ultimii ani, dar ce se întâmplă în prezent este scandalos, este un adevărat masacru.
GHEORGHE DIMA - București
"Mulți cititori v-ar fi recunoscători dacă ați republica «pe autor»
reportajele senzaționale făcute de colegii dvs."
Stimată și mult prețuită Doamnă Sânziana Pop,
V-am cunoscut când aveam 30 de ani și erați încă în Brașov. Ascensiunea dumneavoastră la "Formula AS" o urmăresc săptămână de săptămână, de la începutul spectaculos al acestei reviste, păstrând bucuria reîntâlnirii, în paginile ei, cu echipa, dar și cu dumneavoastră, implicit.
M-am decis să vă scriu, pentru că odată cu trecerea timpului, s-au mai schimbat și reporterii, și redactorii, și cred că asemeni mie, mulți cititori v-ar fi recunoscători dacă ați republica "pe autor" reportajele senzaționale făcute de colegii dvs.
Vă respect munca și devotamentul, calitatea informațiilor, dar nu în ultimul rând, oamenii de care v-ați apropiat și care ați avut șansa să vă fie colaboratori.
Cu respect și recunoștință,
ADRIANA ZAHARESCU
"În numele azilantelor noastre, vă mulțumesc!"
Stimată doamnă Sânziana Pop,
Revista "Formula AS" îmi este prieten fidel de mult. De aceea pot afirma că aveți un colectiv redacțional de excepție, cu mulți redactori care mi-au adus bucurie sufletului. De data asta, însă, aș vrea să-i aduc un Magna cum Laude domnului psiholog A. Pop, colaborator al revistei, semnatarul celor "8 reguli pentru sărbători fericite!". Aceste rânduri au venit cu vibrații de mare bucurie, pe undele nevăzute din Eterul divin, către femeile-azilante din Așezământul pentru persoane vârstnice, unde eu fac voluntariat de multă vreme. Niște biete femei, însingurate și, unele tare bolnave...
În afara unor sfaturi practice (mișcare mai multă, hrană moderată ș.a.), d-l psiholog îl îndeamnă pe cititor să aibă grijă de sufletul său. Multe femei din Azil își doresc cu ardoare să împlinească sfatul acesta, dar ele merg doar până la biserica din incintă - și asta o fac sprijinindu-se în baston... sau împingând la scaunul cu rotile. Am încercat eu însămi să aduc alinare (trupească, dar și sufletească), unora dintre ele le-am (re)amintit că sufletul este nemuritor, că trebuie să avem grijă de a nu-l împovăra și mai tare cu noi păcate, le-am spus: "Viața omului e plină de «intemperii» nemiloase. Aveți curaj! Întăriți-vă sufletul!". Drept concluzie, mi se pare extrem de binevenită fraza d-lui psiholog: "E bine să simți că, din când în când, timpul nu aleargă, să meditezi, să spui o rugăciune... În toiul agitației cotidiene aceste cuvinte pot primi de la Dumnezeu "mierea și laptele" din Țara Făgăduinței. Pentru vârstnici, dar nu numai pentru ei.
Vă mulțumim!
Cu respect,
Mon. (prof.) LUCIA-LUXANDRA IONIȚĂ