Săptămâna 25-31 ianuarie

Tana Rosca
Gata cu cele două eclipse de început de an, următoarele se întâmplă abia în iulie. Sun­tem însă în plină vâltoare și trepidație, în urma celei de lunea trecută, ale cărei efecte con­ti­nuă să se facă simțite sub forma unui ritm acce­lerat al vieții de zi cu zi, a dificultății de-a ne or­ganiza și de-a întocmi sau evalua corect docu­men­te. De asemenea, suntem, fie noi într-un ca­rusel emoțional, fie avem parte de reacții surprin­ză­toare, nu tocmai plăcute, din partea celor ce ne în­con­joară. Dacă apar presiuni, pentru a ne sili să luăm decizii majore, ar trebui să ne întrebăm dacă ele ne avantajează pe noi sau sunt în folosul celor care ne presează și e cazul să-i punem la punct. Cei doi benefici, Ju­piter și Venus, ambii în Să­ge­tător, ne fac să pri­vim totul cu o doză de umor și optimism - atitudine foarte sănătoasă, de altfel.

Semnele cardinale:

BERBECII,
plini de avânt și energie sub influența lui Marte și a lui Uranus în semnul lor, au capul plin de idei. Unele pot fi geniale, notați-le, ca să nu le uitați, dar nu acționați acum în funcție de ele, indiferent cât insistă unii. Consultați-vă cu amicii din străinătate.
RACII se simt împinși de colo-colo de in­fluențe contradictorii. Gândiți-vă ce vă ex­primă mai bine pe dvs., în special în do­meniul profesional, nu este cazul să vă schimbați acum direcția. Concentrați-vă mai de­gra­bă asupra echipei cu care lucrați bine și a sănătății.
BALANȚELE, oricât de pricepute ar fi la capitolul relații, pot avea zdravăn de furcă cu partenerul de cuplu ori cel de afa­ceri. Vă vine greu, dacă nu imposibil, să îl tem­pe­rați. O soluție ar fi să apelați la prietenii pe care îi respectă și de sfaturile cărora ar putea ține cont.
CAPRICORNII se războiesc cu cei care în­cearcă să schimbe anumite lucruri le­ga­te de casă ori familie, lucruri care nu le con­vin. Aveți nevoie de cineva de nădejde, care să vă consilieze, dar n-ar fi bine ca cei cu care sunteți în conflict să știe că aveți parte de acest sprijin.

Semnele fixe:

TAURII
n-ar trebui să-și dezvăluie se­cretele amicilor, căci există riscul să nu îi alegeți drept confidenți pe cei care vă sunt prieteni cu adevărat. Evitați cu strictețe specu­lațiile ori jocurile de noroc, chiar dacă vă îndeamnă anturajul. Mergeți pe afacerile în curs și veți reuși.
LEII trăiesc o explozie de creativitate care îi poate duce pe calea consacrării. Ori pot trăi o poveste de dragoste ca-n povești. Oricare ar fi scenariul, nu vă neglijați sănătatea și evitați călătoriile lungi.
SCORPIONII au suspiciuni, posibil întemeiate, în legătură cu unele persoane din anturaj. Dar nu acționați doar în func­ție de bănuieli, în special dacă sunteți co­legi cu persoana respectivă. Și apropo de locul de mun­că, e cazul să respectați măsurile de protecție.
VĂRSĂTORII fac bine dacă se abțin de la condus în perioada aceasta. Co­li­ziuni sunt posibile și cu cei cu care in­te­rac­­ționați des, unele rude sau vecinii. Da­că se iscă vreo situație neplăcută, nu încercați s-o re­zolvați dvs. rugați-vă prietenii să medieze con­flic­tul.

Semnele mutabile:

GEMENII au impresia că, orice ar face, anumite inițiative legate de bani rămân blocate. Instinctul nu vă înșeală, e cel mai probabil vorba despre scenarii karmice, deci nu puneți la suflet și cruțați-vă energia. Petreceți mai puțin timp cu prietenii și mai mult cu partenerul.
FECIOARELE îndrăgostite ar putea ce­da sau pretinde prea multă putere în amor. Sau vă puteți lansa în speculații la care vă îndeamnă așa-ziși prieteni. Priviți în urmă să vă lămuriți cât de bune au fost sfaturile lor în trecut...
SĂGETĂTORII, însoțiți de ambii be­ne­fici, văd viața în roz. E o perspectivă sim­pa­tică, dacă e însoțită și de o doză de realism. Nu e o perioadă potrivită să cereți, de exem­plu, o mărire de salariu, doar pentru că sunteți dvs. simpatici. În amor, situația e imprevizibilă.
PEȘTII care s-au bazat excesiv de mult pe prietenii puternici și bogați pot primi un bobârnac din partea acestora. În continuare nu e cazul să amestecați prietenia și banii. Puteți să faceți în schimb un salt frumos în carieră.